Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een nieuwe week vol leuke sport en spel activiteiten – week 9

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 27 februari

Vandaag stond er een studiedag op het programma voor de Bloktempel. s ´Ochtends hebben we heerlijk buiten gespeeld in het zonnetje. We speelde een partijtje hockey en daarnaast was er ook veel tijd om lekker vrij te spelen. Nadat we een broodje hebben gegeten zijn we de kinderen van de andere scholen op gaan halen om ‘s middags met een grote groep kinderen nog veel meer sportieve spelletjes te spelen. 

Na het fruit eten is de groep in tweeën gesplitst. De jongste kinderen speelde vandaag drie verschillende spellen. Om even op te warmen werd er Sportstuif tikkertje gespeeld. Daarna speelden we met de grote gekleurde parachute verschillende activiteiten. Zo werden er tijdens het wapperen van de parachute balletjes op de parachute gelegd die er niet mochten afvallen. Ook wisselde er telkens twee kinderen van positie, door onder de parachute door te rennen wanneer deze op het hoogste punt was. Om het spelletje af te sluiten werd de parachute als tent gebruikt en kropen we hier met z'n allen onder. Als laatste speelde we het spel vos kom uit je hol. Een tikspelletje waarbij er één tikker is, namelijk de vos. Hij of zij staat in een goal met z'n rug naar de rest van de kinderen toe. De rest van de kinderen staan op een lijn en lopen langzaam met z'n allen richting de vos. Ondertussen roepen zij "vos kom uit je hol''. Op een begeven moment beslist de vos wakker te worden en draait hij zich om en probeert de kinderen af te tikken. Lukt het de rest van de groep te ontsnappen uit de handen van de vos of worden zij toch gepakt? 

Met de grote kinderen begonnen we met lummelen in teams. Er waren twee teams en één bal in het speelveld. De teams moesten zo vaak mogelijk proberen over te gooien en telde het aantal keer wat zij de bal overgooide zelf. Wanneer een team vijf keer had overgegooid, kreeg het een punt. Het andere team moest proberen de bal te onderscheppen zodat zij zelf de bal over konden gaan gooien. Als de bal tijdens het tellen en overgooien op de grond viel, moest het team weer opnieuw beginnen om het punt te verzamelen.

Na het lummelen deden we het commandospel. De kinderen stonden in een cirkel en moesten de commando’s van de begeleider opvolgen als de begeleider het woord commando zei voor de opdracht. Ze waren flink aan het rennen, springen, koprollen en nog veel meer.

Met de grote kinderen sloten we de dag af met een lekker potje pionnenvoetbal. De kinderen waren verdeeld in tweetallen en kregen per tweetal een gekleurde pion toegekend. Eén van het tweetal moest de pion beschermen en de ander mocht proberen andere pionnen om te schoppen met een bal. Uiteraard wisselde de tweetallen om zodat beide kinderen konden aanvallen en verdedigen. Als je pion werd omgeschopt moest je zo snel mogelijk naar een afgesproken plek rennen, vervolgens mochten ze weer mee doen in het spel.

   

Dinsdag 28 februari

Het was vandaag een frisse dag bij Sportstuif maar het zonnetje scheen wel heerlijk over het sportveld. Hierdoor was het toch wel super lekker weer om buiten te spelen. Vandaag begonnen we de activiteiten gezamenlijk met inktvis tikkertje. Bij dit spel lopen er twee inktvissen rond, dit zijn twee kinderen die samen een hoepel vast houden. Wanneer zij iemand tikken dan sluit deze persoon aan bij hun aan de hoepel. Als er in totaal vier kinderen aan de hoepel staan pakken de twee nieuwste personen een nieuwe hoepel. Op deze manier komen er steeds meer inktvissen in het spel en wordt het moeilijker om niet getikt te worden.

Na dit warming-up spelletje gingen we met de grote kinderen een bootcamp doen. Er stonden tien pionnen in een grote cirkel, bij elke pion moest er een andere oefening gedaan worden. Elke oefening moest een halve minuut uitgevoerd worden waarna we allemaal één pion opschoven. We speelde verschillende oefeningen zoals jumping jacks, squats, buikspier oefeningen, touwtje springen en dus nog veel meer.

Met de kleine kinderen speelde we na de warming-up twee verschillende spelletjes. Het ene spel wat we speelde was een geluksestafette. Hier stonden drie rijen van zes pionnen op het veld. Aan het begin van elke rij lag een dobbelsteen. Drie groepjes strijden tegen elkaar om zo snel mogelijk alle pionnen om te leggen. Je groepje begint met het dobbelen van de dobbelsteen, gooi je bijvoorbeeld 3 dan mag je de derde pion in de rij om gaan leggen. Gooit de volgende uit je groepje ook drie dan moet je deze pion even aan tikken ook al ligt deze pion al omver. Op deze manier moet je er dus voor zorgen dat alle pionnen zo snel mogelijk omver liggen.

Na dit spelletje draaiden de twee groepjes om van spel. Het andere spelletje wat we speelde was raak en haal. Bij dit spel hadden we twee vakken met in elk vak verschillende pionnen en ballen. Jij moest proberen om zo veel mogelijk pionnen van het vak tegenover je te raken met een bal zodat jij deze pion af mocht gaan pakken. Wanneer je alle pionnen van de tegenstander hebt veroverd dan heeft jou team gewonnen.

   

Woensdag 1 maart

Vandaag is Sportstuif Schijndel weer gezellig op bezoek met vier kinderen. Zo zijn we samen met 17 kinderen waarmee we in de middag de sportactiviteit spelen. Vanaf vandaag is deze weer op veld 2, omdat de hockeytrainingen bij HTC Son weer zijn begonnen. De zon scheen vandaag lekker, wat toch voor extra veel enthousiasme zorgt bij de kinderen.  

“Hoofd, benen, neus, tenen, pion!” Om te beginnen spelen we een reactiespelletje. De kinderen staan in tweetallen tegenover elkaar met in hun midden een pion. De kinderen volgen de commando’s op. Als er wordt geroepen ‘hoofd’, raken ze met de handen hun hoofd aan. Wordt er geroepen ‘neus’, raak je met je handen je neus aan enzovoort. Totdat er wordt geroepen ‘pion’, dan pak je zo snel mogelijk de pion. Wie dit als eerste doet, wint. We spelen hiervan verschillende rondes en de strijd binnen de tweetallen is duidelijk merkbaar. Leuk om te zien hoe fanatiek iedereen dan is!  

Na het reactiespelletje spelen we een potje voetbal met vier goals en vijf teams. Ieder team heeft een eigen goal en een team begint als wissel. Wordt er gescoord bij een goal? Dan moet het team waarbij gescoord is het veld verlaten en komt het team dat aan de zijkant stond het veld in. Zo wisselen alle teams steeds door. De een is natuurlijk al wat bekender met voetbal dan de ander, maar iedereen doet zijn best om een goal te maken en om er ook vooral geen tegen te krijgen.  

Om de sportactiviteit af te sluiten spelen we nog twee rondjes onderwater-tikkertje. Er zijn twee tikkers die de andere kinderen proberen te tikken. Als je getikt bent moet je met je benen wijd gaan staan. Als er een ander kinderen door je benen ‘zwemt’, ben je weer vrij en mag je weer rondrennen.  

Na de activiteiten is er, zoals iedere dag, voor de kinderen nog tijd om vrij te spelen. Langzaamaan wordt iedereen opgehaald en sluiten we ook de woensdag bij Sportstuif weer af.  

   

Donderdag 2 maart

Vandaag waren we met een grote groep kinderen tijdens de zonnige middagactiviteit op het hockeyveld. Met de kleine kinderen hebben we EHBO-tikkertje gedaan waarbij de kinderen een hand moeten houden op de plek waar ze getikt zijn. De ‘’gewonde’’ kinderen renden achter elkaar aan om te tikken.

Vervolgens hebben we dierencommando gespeeld met de kleine kinderen. Verschillende commando’s werden gegeven die de kinderen na moesten doen in het thema van dieren als het woord commando van te voren werd gezegd. Als er commando olifant werd gezegd, moesten de kinderen een slurf maken en met de voeten op de grond stampen. Bij de giraffe moesten ze zich zo lang mogelijk maken.

Na de dieren na gedaan te hebben, moesten de kleine kinderen racen tegen elkaar in een vergooiparcours. Ze moesten een parcours aflopen en vervolgens een balletje zo ver mogelijk gooien. Hoe verder de afstand was die de kinderen gooide, hoe meer punten ze kregen. Het team met de meeste punten won het spel.

Met de grote kinderen begonnen we het spel piraterij. Twee kinderen stonden midden op het piratenschip gemaakt van hoepels terwijl aan beide kanten van het schip twee andere kinderen stonden. Zij moesten proberen de bal over te spelen naar elkaar met minstens één stuiter op de grond zonder dat de kinderen op het piratenschip de bal aanraakte. Als de kinderen overboord vielen maar toch de bal onderschepte, telde het punt niet.

Daarna was het tijd voor steen papier schaar tikkertje. In tweetallen stonden de kinderen met de ogen naar elkaar op de middenlijn. Bij beide kinderen lag op 10 meter afstand een pion achter hun. Vervolgens speelde ze een potje steen papier schaar tegen elkaar. Als je het potje won, moest je zo snel mogelijk de ander proberen te tikken voordat die bij zijn of haar eigen pion was.

We sloten de dag af met pionnentrefbal voor de grote kinderen. De kinderen moesten proberen om de pionnen van elkaar om te gooien, ook konden ze elkaar af gooien. Ze konden hun eigen teamgenoten wel bevrijden door een bal van de tegenstander te vangen. Welk team nog de meeste pionnen had staan, won het spel. Pionnen vlogen in het rond en er stonden lachjes op de mond.

   

Vrijdag 3 maart

De laatste dag van de week speelde we drie leuke spellen op het veld om het weekend met veel plezier in te gaan. We begonnen het dierentuintikkertje. Bij dit spel staan er verschillende dieren in hun kooi midden in het speelveld. Deze dieren kunnen natuurlijk niet uit hun kooi komen. Vanuit deze kooi moeten zij de overlopende kinderen proberen te tikken. Lukt dit? Dan kom je als getikte persoon even een rondje aan de zijkant staan.

Het tweede spel was politie en boefje. Er staan drie politiemannen of vrouwen in het midden van het vak. Aan het einde van het vak liggen verschillende schatten die de boeven willen stelen. De boeven moeten proberen om met de schat de overkant zien te bereiken zonder dat zij getikt worden. Word je wel getikt dan moet je je schat inleveren bij de politie. Aan het einde van dit spel kijken we of de politie veel waardevolle spullen terug hebben kunnen winnen.

Als afsluitend spel speelde we makers en krakers. Over een groot deel van het veld liggen er hoedjes recht op en omgekeerd. We speelde jongens tegen de meisjes, de jongens moesten proberen om zo snel mogelijk de hoedjes recht te zetten en de meisjes moesten deze zo snel mogelijk proberen om te draaien. Dit speelde we een aantal rondes van ongeveer twee minuutjes. Wie er na deze twee minuutjes zo veel mogelijk pionnen op hun manier had omgedraaid had gewonnen!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches