Een hele fijne buitenschoolse opvang met enthousiaste begeleiders. Onze dochter kijkt altijd uit naar haar Sportstuif dagen! Erg praktisch dat ze er tijdens de school vakanties ook terecht kan 😄.

Inge Heuvelmans Inge Heuvelmans
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een nieuwe week met leuke nieuwe activiteiten! – week 2

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 9 januari

Vandaag zijn we tussen de buien door lekker even naar buiten geweest. De grote groep weer verdeeld in de oudere en jongere kinderen. Voor de oudste kinderen stond er een tikspel met verlossen op het programma en een blindenmanparcours. Tijdens het blindenmanparcours werden er tweetallen gemaakt. Eén van de kinderen kreeg een blinddoek voor en moest een parcours afleggen waarbij verschillende hindernissen genomen moesten worden, zoals over hockeysticks stappen en slalommen om pionnen. De andere persoon hielp de geblinddoekte persoon door aanwijzingen te geven tijdens het lopen. Er moest dus goed worden samengewerkt, zodat de geblinddoekte persoon niet ging botsen.  Ook is het belangrijk dat je elkaar goed kan vertrouwen bij deze oefening. 

De jongste kinderen speelden vandaag een overloopspel. In het midden van het speelveld stonden twee tikkers. De rest van de kinderen probeerde naar de overkant te rennen zonder dat zij getikt werden door de tikkers. Na dit warming-up spel is er eiland tikkertje gespeeld. In het veld liggen verschillende hoepels, wat voor de lopers een vrijplek is. Op elk eilandje kan één kind staan, komt er iemand anders bij staan dan moet de eerste persoon vertrekken van het eiland. Word je tijdens het rennen getikt door de tikker dan moet je even aan de kant wachten. Op het moment dat er een derde persoon bij komt mag je weer meespelen. Na deze twee spellen begon het hard te regenen dus hebben we snel opgeruimd en zijn we lekker naar binnen gegaan. 

   

Dinsdag 10 januari

Op de dinsdag hebben we altijd een grote groep kinderen op de BSO. Maar ondanks de regen gingen we toch even naar buiten om daar nog even wat activiteiten te doen. Op het moment dat de regen even wat minder werd zijn we meteen naar buiten gegaan. Hier hebben we de groep onderverdeeld in één groep grote kinderen en één groep met kleine kinderen.

Met de grote kinderen hebben we een voetbal spel gespeeld. Er lag een veld klaar met vier verschillende kleuren goals daarin. In elke goal stond een tweetal die samen een lintje vast houden. In dit tweetal moeten ze proberen om bij de andere te gaan scoren, maar je hebt dus het lintje vast samen met je duo. Hierdoor moet je dus ook nog samenwerken tijdens dit spel.

De kleine kinderen speelde twee verschillende spellen. Het eerste spel was een estafette vorm waarbij de kinderen een domino steentje zo snel mogelijk naar de overkant moesten brengen. Dit steentje moeten ze over verschillende hindernissen heen nemen. Wie naar een bepaald aantal minuten de meeste domino steentjes heeft verzameld wint dit spel.

Het andere spel wat we met de kleine kinderen speelde was ziekenhuis tikkertje. Hier begonnen we met één tikker, wanneer deze persoon iemand tikte werd deze persoon de nieuwe tikker. Deze tikker had wel de handicap dat ze de plek waar deze persoon getikt was, deze plek vast moest houden. Dus stel dat je op je linker arm getikt was moest je met je rechterhand deze plek vast houden tijdens dat je weer iemand anders moest tikken.

Na de spellen gingen we snel weer naar binnen omdat het toen weer wat harder ging regenen. Dus de kinderen hebben daarna nog binnen kunnen spelen tot zij weer opgehaald werden.

   

Woensdag 11 januari

Het midden van de week is weer aangebroken en vandaag is het ook, in tegenstelling tot de andere dagen, lekker weer buiten . Er schijnt een heerlijk zonnetje en daar profiteren we deze middag ook van.

Voordat we gezamenlijk naar buiten kunnen, lunchen we gezellig met de kinderen die vroeg uit zijn vandaag. Later worden ook de andere kinderen van school gehaald en sluit Sportstuif Schijndel bij ons aan om mee te spelen. Na het fruit eten kunnen we starten met de dagelijkse activiteit.

Vandaag staat als eerste het spelletje leeuwenkooi op het programma. Dit is een tikspel waarbij er veel gerend wordt. Er staan twee leeuwen (tikkers) in de leeuwenkooi die de andere kinderen proberen te tikken. Deze kinderen nemen een stukje vlees mee en moeten door de leeuwenkooi zien te komen, zonder dat de leeuw ze pakt. Lukt dit zowel de heenweg bij de eerste leeuw, als op de weg terug bij de tweede leeuw dan mogen ze het stukje vlees in de eigen hoepel leggen. Als ze wel worden getikt, moeten ze het stukje vlees inleveren bij de leeuwen.

We zijn lekker aan het spelen en hebben al veel rondjes leeuwenkooi gespeeld. Als tweede spel spelen we nog steen, papier, schaar estafette. Hierbij heb je twee teams die tegenover elkaar staan met tussen de teams in een hele rij hoepels. Tegelijk starten de eerste kinderen van beide teams en springen met twee benen tegelijk in de hoepel. Wanneer ze elkaar tegenkomen, doen ze steen, papier, schaar. De winnaar mag doorspringen en de verliezer moet eruit. Aan de kant van de verliezer start dan de volgende in de rij met springen. Als je helemaal aan de andere kant bent gekomen heb je een punt voor je team verdiend. Een heerlijke dag waar we lekker lang buiten hebben kunnen blijven!

   

Donderdag 12 januari

Vandaag is het weer zo’n dag dat het blijft regenen en het niet droog lijkt te worden. Bij Sportstuif gaan we iedere middag naar buiten en zijn we ook niet bang voor een beetje regen. Als het regent zoeken we een moment in de middag dat het wel droog is en gaan we naar buiten, of gaan we iets korter naar buiten dan normaal gesproken. Heel zelden komt het voor dat het weer echt te slecht is om naar buiten te gaan en dit was ook vandaag het geval.

Binnen blijven betekent niet dat we de kinderen alleen vrij laten spelen, we bedenken dan alsnog een leuke activiteit om binnen te spelen. Vandaag spelen we in drie groepen, drie verschillende spellen. We spelen het spelletje levend memorie, wat voor veel kinderen een bekend spel is. Hierbij moeten er twee kinderen de ruimte verlaten en in die tijd worden er tweetallen gemaakt die samen een beweging bedenken. De twee kinderen die de memories proberen te zoeken mogen een kind aanwijzen die de beweging moet doen en vervolgens wijzen ze iemand anders aan. Als deze kinderen bij elkaar horen en dus dezelfde beweging maken is de memorie gevonden en heeft degene die het geraden heeft een punt.

Ook spelen we het spelletje ‘wie is het?’ dat kinderen vooral kennen van het gezelschapsspelletje. Een kind neemt een ander kind in zijn of haar hoofd en de andere kinderen proberen er doormiddel van vragen achter te komen wie het is. Als ze bijvoorbeeld vragen ‘is het een jongen’ en er wordt met ja geantwoord, moeten alle meisjes gaan zitten want die kunnen het dan niet meer zijn. Na een aantal vragen komen ze erachter wie diegene in zijn of haar hoofd had.

Het derde spelletje is heel simpel, namelijk het uitbeelden van dingen, dieren of emoties. De kinderen komen een voor een naar voren en krijgen te zien wat ze moeten uitbeelden. De andere kinderen proberen dit dan de raden.

Leuk om te zien dat de kinderen bij een binnen activiteit ook nog super enthousiast meespelen

Ook hadden deze week twee kinderen van de BSO de gevonden kerstman van de kerstmannen actie mee genomen zodat zij de gewonnen prijs mee naar huis konden nemen!

   

Vrijdag 13 januari

Het is alweer vrijdag. Dat betekend dat we weer met een aantal kinderen gaan lunchen bij Sportstuif. Na deze lunch worden alle andere kinderen van school opgehaald en sluit Sportstuif Schijndel bij ons aan.

Als we allemaal compleet zijn gaan we naar buiten voor de activiteiten van vandaag. Hier beginnen we met garnalen vangen bij dit spel staan er verschillende vissers in het veld, zij vormen tweetallen door hun beide handen vast te houden. Hier mee moeten ze de garnalen die door het veld lopen vangen door deze garnaal tussen hun armen in te sluiten. Wanneer er een garnaal gevangen was moest deze even naar de zijkant van het veld tot er een andere garnaal gevangen was, dan mocht de eerste weer mee doen.

Na het eerste spel hebben we de groep onderverdeeld in twee kleinere groepen voor de volgende spellen. Aan de ene kant speelde we balletje over en aan de andere kant speelde we een tikspel. Bij balletje over stonden er twee teams naast elkaar in één veld. Ieder team moest proberen een bal zo snel mogelijk naar de overkant te brengen zonder dat deze bal de grond raakt. Je mag niet lopen met de bal, dus je moet door samen te werken en de bal over te gooien naar elkaar de overkant weten te halen.

Bij het tikspel aan de andere kant stonden alle kinderen in een veld. In dit veld stonden twee tikkers maar deze twee tikkers hadden allebei een andere kleur. Wanneer je was getikt moest je kijken door welke kleur tikker je af was getikt. Als je bijvoorbeeld door blauw getikt was moest je in het blauwe vak wachten tot iedereen was getikt. De tikker met de meeste kinderen in zijn of haar kleur vak was de winnaar!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches