Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een korte maar leuke week bij Sportstuif Son en Breugel! - Week 21

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Een korte week bij Sportstuif Son en Breugel in verband met Hemelvaart, maar we hebben wel weer leuke en sportieve sporten en spellen gedaan!


Maandag 23 mei

Vandaag starten we de week met een gave Sportbingo! Er waren over de velden 10 verschillende bordjes verstopt met daarbij een sportoefening. Je ging met het groepje opzoek naar deze bordjes en voerde de oefening uit die erbij stond. Als je dit had gedaan mocht je het cijfer afkruisen op je eigen bingo blaadje. Het groepje dat als eerste alle oefeningen had gedaan en het bingo blaadje vol had zou het spel gewonnen hebben!

  


Dinsdag 24 mei

Vandaag hadden we een grote groep waarbij we twee verschillende spelletjes speelde. We starten met het spelletje Tik Tak Boem. Dit spelletje hield in dat we in een grote kring stonden en een iemand stond in het midden. Degene die in het midden staat gaat tellen tot 20, de eerste 10 seconden hardop en de laatste 10 seconden in zijn of haar hoofd. In de tussentijd wordt de bal in de kring doorgegeven. Wanneer de speler in het midden bij de 20 is wordt heel hard BOEM! gezegd. De speler die in de kring dan de bal heeft is af. Uiteindelijk wordt de kring steeds kleiner, wie houdt het als langste vol?

Als tweede spelletje speelde we het Kat en Muis spelletje. Elke speler krijgt een lintje op twee spelers na. Alle spelers met een lintje stopt deze achter in de broek zodat het lijkt op een staart. Al deze spelers zijn de muizen, de andere twee spelers zonder lintje zijn de katten. De katten moeten proberen zoveel mogelijk lintjes uit de broek te halen. Welke muis kan als langste volhouden zonder dat het lintje eruit getrokken wordt?

  


Woensdag 25 mei

We zijn pas bij woensdag en dit is al de laatste dag voor de kinderen dat ze bij Sportstuif waren deze week. We starten met het spelletje Knakworst tikkertje, bij dit tikspel was er een tikker en de rest moest hiervan wegrennen. Als je getikt was ging je met twee armen gespreid staan. Als iemand anders behalve de tikker een arm naar beneden drukt riep je heel hard knak! Wanneer de andere arm ook naar beneden werd gedrukt riep je heel hard worst! Als dit was gebeurd mocht je weer meedoen met het spel!

Als tweede spel speelde we de Leeuwenkooi. Aan de ene kant van het veld stond er een bak met legoblokjes die stukjes voer moesten voorstellen. Aan de andere kant stond een lege bak die gevuld moest worden met die stukjes voer. In het midden stonden twee spelers die de leeuwen moesten voorstellen. De spelers moesten de stukjes “voer” zonder getikt te worden aan de overkant brengen zonder getikt te worden door de leeuwen. Als dit lukte mocht je het in de lege bak leggen. Als je getikt werd moest je deze afgeven aan de leeuw die een eigen bak had. Op het einde keken we wie de meeste stukjes voer in de bak had liggen, de leeuwen of de spelers.

  


Donderdag 26 mei

Vandaag was het Hemelvaartsdag en was Sportstuif niet open.




Vrijdag 27 mei

We zijn alweer op het einde van de week en alle scholen in Son en Breugel hadden een studiedag. Veel kinderen gingen op pad met papa, mama of opa en oma. Om deze reden waren er vandaag geen kinderen bij Sportstuif. Op naar volgende week waarbij we weer veel nieuwe en gave sport en spel activiteiten gaan doen!


Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches