Bij sportstuif zijn de kinderen heerlijk de hele dag bezig!

Maartje Maartje
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een heerlijke week met veel zon en leuke activiteiten – week 16

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 17 april

Het is weer maandag en dit is de laatste week voor de meivakantie. In de meivakantie gaan we bij Sportstuif lekker door met leuke activiteiten te verzorgen voor de kinderen. Maar nu eerst nog een schoolweek waar we na schooltijd op het hockeyveld begonnen met poorttikkertje. Bij dit tikspel is het de bedoeling dat je de benen wijd zet wanneer je bent afgetikt zodat andere kinderen door de benen kunnen kruipen. Als iemand anders door de benen was gekropen, mocht je weer rennen in het veld om niet getikt te worden. Vervolgens gingen we door met een parcourtje waarbij de kinderen in twee teams tegen elkaar gingen racen. Binnen dit parcour waren er verschillende obstakels gemaakt met hoepels, pionnen en zelfs een skippybal. De kinderen moesten ook proberen, met een balletje balancerend op een frisbee , het parcour sneller te lopen dan het team van de tegenstanders. Ten slotte sloten we met de kleinere kinderen af met het spel chinese muur. Eén kind stond in het midden van het speelveld en de andere kinderen moesten proberen naar de overkant te rennen zonder getikt te worden. Als de kinderen wel werden getikt, gingen ze in het midden van het speelveld staan met de benen wijd. Als er meerdere kinderen af waren, moesten ze de handen van elkaar vastpakken zodat er een ‘’muur’’ van kinderen gemaakt werd. Deze kinderen konden bevrijd worden doordat iemand door de benen kroop wanneer er naar de overkant gerend werd. Hoe groter de muur werd, hoe lastiger het werd voor de lopers om aan de overkant te komen zonder getikt te worden.

Met de oudste kinderen speelden we vandaag als warming-up ui-tikkertje
Een tikspel waarbij er twee tikkers waren, de uien. Wanneer je werd getikt door de ui moest je stil blijven staan en een huil beweging en/of geluid maken. In het spel waren ook twee personen met een zakdoek. Wanneer je deze zakdoek krijgt zorgt dit ervoor dat je weer mee kan doen, nadat je getikt bent door een ui. Ook ben je nu degene die weer andere kinderen kan bevrijden door de zakdoek door te geven. 

Na de warming-up speelde we het spelletje kickball. Een vorm van slagbal, maar waar de bal niet met een slag in het veld wordt gespeeld maar waar een grote skippybal met de voet het spel in wordt geschoten. Er worden twee teams gemaakt, één veldpartij en een slagpartij. De slagpartij brengt de bal in het veld. Na het schot probeert degene die de bal in het veld gebracht heeft langs alle honken te rennen en zo een heel rondje af te leggen. Wanneer hij of zij bij het laatste honk is ontvangt het team een punt. Ondertussen probeert de veldpartij de bal zo snel mogelijk op te halen en bij de brandplek te krijgen. Op het moment dat de bal daar is wordt er hard "brand" geroepen. Alle lopers moeten nu bij een honk staan. Ben je te laat krijg je een uitje en moet je een honk terug. Op het moment dat er drie uitjes zijn gemaakt in een team dan wisselen de veld-, en slagpartij van taak. Het team dat aan het eind de meeste punten heeft gescoord wint het spel. 

   

Dinsdag 18 april

Deze middag scheen heerlijk het zonnetje waardoor we lekker met alle kinderen op tijd naar buiten gingen. Aan het begin van de middag begonnen we met een tikspelletje genaamd nummertikkertje. Iedereen stond op een rij en kreeg een nummer van 1 t/m 5. Toen iedereen zijn of haar nummer had gekregen ging iedereen in de halve cirkel rond rennen. De spelbegeleider riep bijvoorbeeld nummer 1, daarna moesten alle kinderen die nummer 1 hadden gaan tikken. Wanneer je getikt bent mocht je even aan de zijkant van het veld komen staan. Na een bepaalde tijd mocht iedereen weer mee doen en werd het volgende nummer opgenoemd.

Hierna speelde we 3 kleinere spelletjes. Het eerste spelletje was een domino estafette. Er waren drie rijen, dus drie teams. Bij elke rij stond een aantal meter verder op nog een pion. Bij deze pion lagen domino stenen. Deze moesten zij één voor één gaan halen door naar de overkant te rennen. Met deze domino stenen moesten zij een vorm na maken die de spelbegeleider voor heeft gedaan. Het groepje wat dit het snelste gedaan heeft won.

Het volgende spelletje wat we speelde was gooien en vangen. Hierbij waren twee verschillende onderdelen. Het ene onderdeel was pittenzakjes gooien in een gat op een plank (dit was een nieuw spelletje). Het andere onderdeel was gooien met een tennisbal op plankjes waar deze aan bleven hangen.

Het derde spelletje was raak en haal in 4 vakken. Er waren hier vier vakken en dus ook vier teams. Ieder team stond in één vak. In deze vakken stonden verschillende pionnen. De bedoeling van het spel is dat je pionnen van de tegenstander om gaat gooien. Als je een pion om hebt gegooid mag je deze halen en in je eigen vak zetten. Zo moet je proberen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk pionnen van de tegenstander af te pakken. Maar de tegenstander mag dat dus ook bij jou doen.

Na deze onderdelen was iedereen nog heerlijk vrij aan het spelen buiten. Hier verzinnen alle kinderen hun eigen spellen of kiezen ze ervoor om een potje te voetballen of hockeyen.

   

Woensdag 19 april

Het is alweer woensdag, dat betekend dat we met een aantal kinderen weer een korte dag hadden. Hier hebben we gezellig samen kunnen eten en nog even vrij gespeeld tot de rest van de kinderen er ook waren.

Toen we compleet waren konden we lekker lang het veld op want het was droog en het zonnetje scheen. Buiten speelde we een aantal spelletjes. We begonnen met kat en muis. Bij kat en muis krijgen alle muizen een staart gemaakt van een lintje. De katten moeten proberen deze staarten af te pakken. Is jou staart afgepakt? Dan mag je een nieuwe staart komen halen bij de spelleider.

Na dit tikspelletje speelde we een mikspel. Hier moest je bij een pion gaan staan, lukt het om vanuit hier een pittenzak in de emmer te gooien? Dan mag jij deze pion mee nemen naar het beginpunt. Dit spel spelen we met twee teams tegen elkaar. Elke pion is één punt. welk team heeft op het einde de meeste punten behaald?

Het laatste spelletje wat we speelde vandaag was dierentuin tikkertje. Het veld is hierbij bedoeld als dierentuin, in dit veld liggen verschillende hoepels. Deze hoepels zijn de kooien van de dieren. De dieren moeten proberen om vanuit deze kooien de bezoekers van de dierentuin te tikken. Lukt dit? Dan moet de getikte persoon even aan de zijkant wachten. Na een bepaalde tijd wisselen we van dieren.

   

Donderdag 20 april

Op donderdag zijn de weersomstandigheden vaak wat slechter bij Sportstuif. Dat leek het vandaag ook te zijn, maar tijdens de activiteiten was er gelukkig een lekker zonnetje waardoor de sfeer bij de activiteiten nog beter was. We begonnen de activiteiten met kleefvoettikkertje. Bij dit tikspel kon je vrij zijn door de onderkant van je voeten tegen de onderkant van de voeten van iemand anders te zetten. Je moest dan beide op de grond zitten, anders was het een hele lastige opgave. Na kleefvoettikkertje gingen we met de kleinere kinderen naar het spel vuur en vlam. De kinderen zaten in een kring, en één kind had een lintje waarmee om de kring heen gelopen werd. Vervolgens werd het lintje tussen twee kinderen in de kring gelegd. Deze twee kinderen moesten dan zo snel mogelijk een rondje om de cirkel rennen en het lintje pakken. Het ging erom wie als eerste het lintje pakte nadat er een heel rondje werd gerend. Degene die het lintje eerder wist te pakken, mocht daarna het lintje ergens weer in de cirkel leggen. Ook hebben we parcoursmemory gespeeld. We hadden het memoryspel mee naar buiten genomen en een parcours gemaakt waar de kinderen tegen elkaar memory gingen spelen in een sportief jasje. Flink bewegen en goed nadenken over welke kaartjes bij elkaar hoorde en dat ook nog onder de druk van een wedstrijd. Met de grote kinderen hebben we na kleefvoettikkertje de hele tijd allesbal. Dit valt altijd erg goed in de smaak bij de kinderen doordat er verschillende sporten aan bod komen waardoor er altijd wel iets bij zit wat ze leuk vinden om te spelen. Zo hebben ze in twee teams tegen elkaar gehockeyd, gevoetbald, gehandbald en trefbal gespeeld. De begeleider koos steeds de sport en hoeveel kinderen van elk team het veld in mochten om te spelen. De kinderen moesten snel schakelen want als ze niet op tijd in het speelveld waren, kon het zomaar zijn dat de tegenstander al snel scoorde.

   

Vrijdag 21 april

De laatste dag voor de meivakantie is aangebroken en dat betekent dat er op alle basisscholen in Son de Koningsspelen worden georganiseerd. Alle basisscholen hebben vandaag ook een verkort lesrooster dus tussen 12:00 uur en 12:30 uur arriveren de kinderen op de BSO en dit ook allemaal in mooie oranje kleren.  

Eerst lunchen we met alle kinderen samen en daarna hebben we nog tijd om vrij te spelen. Veel kinderen hebben ook na de Koningsspelen nog energie over en zijn actief bezig op het veld. Andere kinderen pakken het liever wat rustiger aan en zijn lekker aan het knutselen en tekenen.  

Rond 14:30 uur eten we gezamenlijk wat fruit en ondertussen bereiden we op het veld de activiteit voor. We beginnen met knuffel / highfive tikkertje. Als je door een tikker getikt bent, ga je met je armen gespreid op het veld staan. Iemand kan je dan bevrijden door ervoor te kiezen om een knuffel of een high five te geven. Bij Sportstuif vinden we het leuk om in thema’s te werken en om deze reden spelen we in de middag een Koningsbingo. Over het hele terrein zijn 16 verschillende kaartjes verstopt met daarop een plaatje dat te maken heeft met Koningsdag. Denk hierbij aan een troon, een toeter, de Nederlandse vlag, prinses etc. Op al deze plaatjes staat ook een nummer. De kinderen zoeken in groepjes naar de plaatjes en als ze er een gevonden hebben moeten ze aangeven welke ze hebben gevonden met welk nummer erop. Als deze combinatie klopt, mag het plaatje worden afgestreept op de bingokaart. Het team dat als eerste alle plaatjes heeft gevonden wint de bingo. Iedereen was super fanatiek en hebben flink rondgerend over het terrein!  

Na de activiteiten is er nog genoeg tijd om lekker vrij te spelen, voordat iedereen weer wordt opgehaald. Wij wensen alle kinderen een hele fijne meivakantie! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches