Fijne opvang met veel sportieve activiteiten en enthousiaste medewerkers. Kinderen gaan er graag naartoe.

Robin van Duin Robin van Duin
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een heerlijke week boordevol spellen en een heerlijke zonnetje – week 14

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 3 april

Op deze zonnige middag is de groep met oudste kinderen al lekker in de paassferen gekomen. Over het terrein waren veel verschillende paaseieren verstopt, welke zij gingen zoeken. De groep werd in twee groepjes gesplitst, team oranje en team groen. De verstopte eitjes hadden dezelfde kleuren op de achterkant. Het was dus de bedoeling om alleen de eieren van je eigen team te gaan zoeken. Op elk ei stond ook een opdracht omschreven. Wanneer een team alle tien de eieren voor hun team gevonden had was het tijd om met z´n allen de opdrachten uit te gaan voeren. Tijdens de opdrachten hebben de kinderen flink moeten zweten, zo moesten ze onder andere een rondje om het veld rennen, opdrukken en burpees maken. Het team dat als eerst alle eieren gevonden had én alle opdrachten netjes had uitgevoerd werd de winnaar van deze dag!

Met de kleine kinderen speelde we een tikspel waar het vangen en gooien van de kinderen getest werd. Als de kinderen getikt werden, konden ze naar een vak met allemaal spulletjes gaan. Met één van de spulletjes, konden ze overgooien met een ander kindje of met een begeleider. Als ze het materiaal twee keer over hadden gegooid zonder het te laten vallen, mochten ze weer meedoen in het spel. Daarna gingen we met de kinderen door naar het olifantenspel. Bij dit spel moesten de kinderen bij een ander kind uit het vak proberen materialen te stelen zonder getikt te worden. Maar het kind in het midden moest niet zomaar de kinderen tikken, dat moest met de slurf. Ze hadden een lange zachte buis waarmee ze de stelende kinderen konden proberen te tikken. Het laatste spel wat voor de wat kleinere kinderen was uitgezet, was balletje leggen. Dit is hetzelfde spel als zakdoekje leggen maar dan met een balletje. De kinderen zaten in een kring en zongen samen met de begeleider het liedje van balletje leggen met de ogen dicht. Eén kind mocht achter een van de andere kinderen het balletje leggen. Diegene bij wie het balletje achter de rug lag, moest proberen om zo snel mogelijk de ander te tikken door om de cirkel heen te rennen. Degene die de bal mocht wegleggen, moest zo snel mogelijk op de plek van degene gaan zitten waar het balletje werd gelegd zonder getikt te worden.

   

Dinsdag 4 april

Vandaag was het lekker weer en met een grote groep kinderen hebben we vandaag weer drie activiteiten voorbereidt. Nadat de kinderen van school komen, vrij hebben gespeeld en fruit hebben gegeten is het tijd om hiermee te beginnen. We delen de groep op in drie kleinere groepen en iedere groep start bij een ander spel. Hierna wisselen we steeds door. 

Het eerste spel is drie is teveel-tikkertje. Hierbij staan er allemaal tweetallen naast elkaar verspreid over het veld. Er is ook een tikker en een loper. De tikker moet de loper tikken, maar als een loper nog niet getikt is en bij een tweetal aansluit, moet de buitenste van dat tweetal het overnemen en wegrennen van de tikker. Door vaak en snel aan te sluiten bij tweetallen, krijg je een erg leuk spel. Voor de kleinere kinderen is dit spel iets te moeilijk, dus spelen we een makkelijkere variant hiervan. 

Het tweede spel heet chaosdoelenspel. Dit hebben we al regelmatig gespeeld om de bso en kinderen zijn hier ook bekend mee. Er zijn acht goaltjes, vier aan de ene kant en vier aan de andere kant. Het is de bedoeling dat je bij een goaltje aan de overkant weet te scoren. Als er bij een goal gescoord is moet degene die in dat goaltje stond, wisselen met iemand aan de kant. Doordat er snel en vaak gescoord wordt, moet er veel gewisseld worden. Vandaar de naam chaosdoelenspel. 

Als laatst speelde we naast het veld een puzzelzoektocht. Er liggen acht puzzelstukken verstopt en deze moet de groep zien te vinden. Pas wanneer alle stukken gevonden zijn, mogen zij de puzzel samen gaan maken. De stukken waren goed verstopt, want de kinderen hadden de tijd nodig om ze te vinden. Wanneer ze de puzzel compleet hadden, mochten ze de stukken verstoppen voor de volgende groep. 

We zijn lang bezig met de activiteiten, want tegen 16:45 uur zijn we pas klaar. We eten nog lekker een koekje en al snel worden de kinderen weer een voor een opgehaald. 

   

Woensdag 5 april

Het is alweer woensdag, dat bekend dat er weer een aantal scholen eerder uit waren. Met deze kinderen hebben we lekker geluncht en wat vrij kunnen spelen. Met de buitenactiviteit begonnen we met disneytikkertje. Ieder groepje mocht hier een disney figuur kiezen. Hierna ging de muziek en en mocht je hier op bewegen. Wanneer de muziek uit ging riep de begeleider een van de namen die de groepjes hadden verzonnen. Werd jou groepsnaam genoemd dan moest jou groepje de rest van de kinderen gaan tikken. Na dit warming-up spelletje speelde we pionnenroof. Hier stond een rij pionnen klaar in het midden van het veld. Aan beide kanten van het veld stond een team, iedereen in deze rij kreeg een bepaald cijfer. Wanneer jou cijfer genoemd werd moest je zo snel mogelijk naar het midden rennen en een pion pakken. Dit moest je sneller doen dan de tegenstander van het andere team. Was de tegenstander sneller dan had hij of zij de pion gewonnen.

Als laatste speelde we nog politie en boefje. Aan het einde van het veld liggen verschillende schatten die de boeven moeten gaan pakken. Maar in het midden van het veld staan nog politieagenten (tikkers). Wanneer je getikt werd op de terugweg dan moest je de schat afgeven aan de agent en moest je weer proberen om opnieuw een ander voorwerp te stelen.

   

Donderdag 6 april

De afgelopen donderdagen was het erg regenachtig, deze donderdag waren de weersomstandigheden helaas niet anders. Doordat er veel pieken met regen voorspeld waren, moesten we de activiteiten wat naar voren schuiven. We proberen natuurlijk altijd naar buiten te gaan en ook vandaag was dit gewoon gelukt! Met de kleine kinderen hebben we douanetikkertje gespeeld. Er waren drie vakken met in elk vak een tikker en verschillende kinderen die getikt konden worden. De tikkers moesten in het eigen vak blijven maar de andere kinderen hadden een kans om van vak naar vak te rennen. Wanneer iemand getikt werd moest diegene ergens op de grens met de hand naar voren staan. Wanneer een ander kind de hand had geschud van het kind wat op de grens stond, kon er overgestoken worden van grens. Het kindje wat dan eigenlijk af was, mocht ook weer mee doen in het spel.

Met de grotere kinderen begonnen we met een activiteit uit wipe-out. We hadden een lange zachte buis, waar we lintjes aan vast hadden gemaakt. Vervolgens lieten we de kinderen in een kring om de begeleider heen staan. Er werd dan met de buis rondgedraaid door de begeleider en de kinderen moesten proberen om over de buis heen te springen. Als de buis een van de kinderen raakte, mocht dat kind in het midden met de buis rond gaan draaien. Er werd hard gelachen en gevallen doordat de het onmogelijk was om de buis steeds te blijven ontwijken. Ten slotte hebben we ook nog levend hoepelen gespeeld. De kinderen mochten zelf tweetallen maken en mochten per tweetal een hoepel vasthouden. Ze moesten beide met één hand de hoepel vasthouden en rondrennen door het veld. Vervolgens werden er drie ballen in het veld gegooid en de kinderen moesten proberen om de bal bij elkaar door de hoepel te gooien. Werd door flinke inspanning de hoepel losgelaten, moesten ze vijf seconden stil staan zodat andere kinderen een betere kans hadden om de bal door de hoepel te gooien.

   

Vrijdag 7 april

Vandaag was het goede vrijdag, dat betekend dat de Bloktempel een studiedag had. In de ochtend was het gelukkig droog zodat we lekker met deze groep kinderen naar de speeltuin konden gaan. Net voor het eten van de boterhammen was ook de Sonnewijzer uit die we dus nog op gingen halen. Daarna hebben we met alle kinderen gezellig zitten lunchen.

In de middag wanneer alle scholen uit waren hebben we zoals altijd eerst lekker wat vrij mogen spelen tot we compleet waren. Daarna mochten we allemaal weer aan tafel gaan zitten voor een heerlijk bordje fruit. Na het fruit eten gingen we met iedereen naar buiten. Buiten speelde we twee spelletjes.

Het ene spelletje was water, spons en vuur. Dit is een variatie op het steen, papier, schaar spel en levend stratego. De kinderen worden in twee teams verdeeld. Allebei de teams krijgen een vlag die zij moeten verstoppen en verdedigen. Zij kunnen dit verdedigen door tegen het andere team te strijden met de kaartjes die je krijt. Op de kaartjes staan de onderdelen water, spons en vuur. Als je getikt wordt door een andere speler dan moet je je kaartje laten zien, en hiervoor geld deze volgorde:

spons verslaat water (een spons zuigt water op)

water verslaat vuur (water blust vuur)

vuur verslaat spons (vuur verbrandt spons)

Dus wanneer jij getikt wordt en je hebt spons en de ander heeft vuur, dan ben jij af. Dan moet je je kaartje geven aan je tegenstander. De tegenstander brengt dit kaartje dan meteen naar de spelleider. Wanneer de vlag wordt gevonden of alle kaartjes op zijn van het andere team dan heb je gewonnen!

En het tweede spelletje wat we speelde was drijfbal. We maken twee teams die ieder achter een lijn tegenover elkaar staan. Tussen de twee teams in ligt de grote skippybal. Beide teams hebben allerlei kleinere ballen die ze tegen de skippybal aangooien, waardoor hij richting het andere team rolt. Als de skippybal over de lijn bij de tegenpartij rolt, heb je met je team een punt gescoord. We spelen verschillende rondes van dit spelletje.  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches