Een hele fijne BSO, met veel sportieve activiteiten op de hockeyvelden buiten. De kinderen hebben het er heel goed naar hun zin! Er is veel flexibiliteit voor wat betreft de opvangmogelijkheden. En fijne medewerkers!

Julia S Julia S
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een gevarieerde week met sporttoernooitjes, wma en een mini bootcamp – week 40

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 2 oktober

Vandaag zijn we de week gestart met een sporttoernooi. De groep kinderen is in zes gelijke teams verdeeld. Ieder team kreeg een eigen wedstrijdprogramma waarop zij konden zien in welke ronde ze op welk sportveldje werden verwacht. Iedere ronde die gespeeld werd duurde acht minuten en in totaal werden er vijf rondes gespeeld. Er werden verschillende sporten gespeeld in partij vorm vier tegen vier. Voetbal, hockey en zittend blindvolleybal stonden op het programma. Bij het volleybal werd het net afgeschermd met een laken, waardoor je de tegenstander niet kon zien zitten. In de bal die gebruikt werd voor dit spel zit een belletje, waardoor je de bal aan kan horen komen. Dit is handig, omdat je de bal pas op het laatste moment aan zag komen. 

Nadat ieder team alle sporten heeft gespeeld en een keer tegen alle andere teams heeft gespeeld werd de grote winnaar van het toernooi bekend gemaakt. Het was weer een sportief en gezellig begin van de week! 

   

Dinsdag 3 oktober

Vandaag ziet het eruit als een echte herfstdag, maar gelukkig blijft de regen ons bespaard en schijnt zelfs de zon nog even tijdens onze middagactiviteiten!  

We starten de activiteit gezamenlijk met ‘Sportstuif tikkertje’. Wanneer je getikt bent, ga je met je armen gespreid staan. Je kunt dan weer bevrijd worden door iemand die je ene arm naar beneden duwt en roept 'sport', en iemand anders die de andere arm naar beneden duwt en roept 'stuif'. Voor alle kinderen inmiddels een bekend spelletje waar enthousiast aan meegedaan wordt. De groep wordt opgesplitst in drie groepen die ieder drie verschillende spelletjes spelen. De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd, zodat we alle spellen kunnen aanpassen aan het niveau van het groepje.  

Op het programma staan de spellen leeuwenkooi, pionnenroof en levend korfbal. De eerste twee spellen kennen de meeste kinderen wel, maar levend korfbal was voor iedereen nog nieuw. Bij dit spel heb je twee teams verdeeld in een veld staan. Van ieder team staat er iemand achter het veld met een hoepel in de hand en fungeert als levende korf. Je probeert te scoren door de bal door de hoepel te gooien. Degene met de hoepel in de hand kan langs de lijn bewegen om de bal met de hoepel op te vangen. Het is de bedoeling dat je met je team minimaal drie keer overgooit voordat je mag scoren. Hierdoor stimuleren we de kinderen om samen te spelen en niet bij elk balcontact de bal meteen naar de hoepel te gooien. Ook dit spel passen we bij de verschillende groepjes aan, zodat ze op hun eigen niveau bezig zijn. 

Een geslaagde middag met zowel bekende als nieuwe activiteiten! 

   

Woensdag 4 oktober

Het is vandaag weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Deze keer staat dit in het thema badminton. Hier beginnen we met een warming-up tikspel met shuttle. Er zijn drie tikkers, deze tikkers mogen alleen kinderen tikken met de shuttle die zij in hun hand hebben. word je getikt dan mag je even aan de zijkant komen staan, hier geldt de regel drie is te veel. Dit tikspel spelen we een aantal rondes tot iedereen goed warm is gelopen.

Hierna delen we de groep in drie kleinere groepjes. Deze drie groepen gaan allemaal dezelfde spellen spelen maar dan wel op hun eigen niveau. De oudere beginnen met een estafette. Deze route moeten ze afleggen met een bal op een badminton racket. Zo snel mogelijk maar ook zo goed mogelijk omdat de bal natuurlijk moet blijven liggen. Als de jongere kinderen bij dit spel komen dan mogen zij dit proberen met pittenzakjes.

Het tweede spel wat we spelen is de welbekende kamelenrace alleen dan nu met shuttle en racket. Het is de bedoeling dat je de shuttle door middel van het racket in de hoepel slaat. Sla je raak dan mag jou hoepel een slag vooruit. Zo kijken we wie de hoepel het snelste aan de overkant bij de pionnen kan krijgen.

Bij het derde spel gaan we echt proberen met een racket de shuttle over het net te slaan. Aan de andere kant van het net staat een ander die de shuttle probeert te vangen. is slaan nog een beetje te moeilijk? Dan beginnen we met naar elkaar overgooien zodat we een beetje kunnen ervaren hoe een shuttle beweegt.

Na deze spelletjes is de tijd voor de woensdagmiddag activiteit alweer voorbij en mogen de kinderen van de BSO nog even vrij spelen op het veld tot dat de hockey begint.

   

Donderdag 5 oktober

Een nieuwe dag voor de kinderen en medewerkers van Sportstuif. Al is het oktober, mogen we zeker niet klagen over het weer in Son. In de ochtend hadden veel scholen een studiedag waardoor we omdat het dus goed weer was gezellig met deze groep naar speeltuin de Splinter. Hier hebben we heel de ochtend heerlijk kunnen spelen.

In de middag kwam de zon door en scheen deze heerlijk over de hockeyvelden van HTC Son, het perfecte moment voor de activiteiten!

We begonnen met het spel Chinese muur maar dan net iets anders. De kinderen mochten namelijk zelf weten waar ze gingen staan in de muur, waardoor er gaten ontstonden waar de lopers door heen konden rennen. Een kind van de BSO benoemde ook een grappig feitje dat laatst twee mensen daadwerkelijk een gat in de muur hadden gemaakt.

Vervolgens gingen we in twee groepen door met leuke activiteiten als muizenachtervolging en scoor en door. Bij muizenachtervolging startten de kinderen allemaal op één lijn met de ogen dicht. Een aantal kinderen kregen vervolgens een lintje vastgemaakt als staart en moesten op het startsignaal snel naar de overkant rennen. De andere kinderen moesten proberen om de staarten te pakken voordat de muizen over de andere lijn waren gerend.

Met de grote kinderen stonden een aantal minigames op het programma waarbij ze in groepjes van drie onderling tegen elkaar streden. Zo waren ze ook vrij gelaten om zelf het spel wat makkelijker of moeilijker te maken. Er werd hockey gespeeld, hoepel mikken in de goal, emmer mikken met slagbedjes en jeu’d boules met een voetbal. Veel verschillende spellen met verschillende winnaars!

   

Vrijdag 6 oktober

Het is alweer de laatste dag van deze schoolweek, wat gaat de tijd toch ontzettend snel. We begonnen met alle kinderen samen met een warming-up spelletje. Dit is een tikspel waarbij er drie verschillende kleuren tikkers zijn. word je afgetikt door een rode tikker dan moet je in het rode vak gaan staan. Dit geld hetzelfde voor een groene en blauwe tikker. Aan het einde van de ronde kijken we welke tikker de meeste kinderen af heeft kunnen tikken.

Hierna delen we de groep op in groot en kleine kinderen. De grote kinderen gaan een mini bootcamp doen. Er staan acht verschillende onderdelen uitgezet op het veld waaronder bijvoorbeeld sit-ups, squats, opdrukken, jumping Jacks en sprintjes. Iedereen vormt een duo met iemand anders en gaan om de beurt deze oefeningen uitvoeren. Elke oefening duur dertig seconden. Daarbij voeren we elke opdracht twee keer uit zodat de kinderen zichzelf hierin kunnen verbeteren.

Met de kleine kinderen spelen we twee leuke spellen. De eerste is hoepeldans, dit werkt hetzelfde als stoelendans alleen is dit met hoepels. De kinderen lopen rondjes om alle hoepels heen en wanneer de muziek stopt moet je zo snel mogelijk naar een lege hoepel rennen. Kun je geen lege hoepel meer vinden moet je helaas even aan de zijkant wachten.

Het tweede spel wat de kleinere kinderen spelen is drijfbal. Bij dit spel staan er twee teams tegenover elkaar met in het midden van het veld een bal. Het is de bedoeling dat je deze bal door middel van andere ballen zo snel mogelijk bij de tegenstander over de lijn heen krijgt. Het team wat dit als eerste lukt wint het spel!

Na al deze leuke spellen was het tijd voor een traktatie van Mees omdat hij vandaag 5 jaar is geworden. Dit mocht hij gezellig even met iedereen samen vieren!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches