Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een echte herfst week vol regen, binnen- en buitenactiviteiten - week 43

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 23 oktober

Vandaag zijn we de week weer gestart met verschillende leuke buitenactiviteiten op het veld. Om te beginnen hebben we met de hele groep een gezamenlijke warming-up gedaan. De groep werd verdeeld in zes teams die tegen elkaar hebben gestreden in een estafettevorm. De kinderen moesten slalommen, springen over obstakels en een rondje draaien om een hoepel. Vervolgens moesten ze een pittenzakje in een hoepel mikken om als afsluiting zo hard mogelijk terug te rennen naar de eerstvolgende in het team die aan de beurt was. Het team die als eerst allemaal het hindernisparcours heeft afgelegd won deze race.

Na de warming-up zijn de oudere en jongere kinderen gesplitst. De jonge kinderen hebben sportstuif tikkertje gespeeld en daarna een samenwerkingsspel waarbij zij een kring vormde met de handen vast. In de kring werd tussen twee kinderen een hoepel gehangen, deze hoepel moest de hele kring door zonder dat de kinderen de handen los hebben gelaten. Vervolgens werd er nog een potje de bom gaat bijna ontploffen gespeeld. Een spel waarbij één kind in het midden van de kring ging staan en aftelde van 20 naar nul. De rest van de kinderen gooide de bal rond in de kring.  Bij nul werd en hard boem geroepen. Degene die de bal in zijn of haar handen had wanneer deze ontplofte gooide de bal zo hoog mogelijk in de lucht. Degene in het midden probeerde de bal te vangen. Hierna werd er gewisseld van persoon in het midden van de kring. 

De oudste kinderen speelden net als de jonge kinderen een potje de bom gaat bijna ontploffen. Vervolgens werd er door hen een mikspel gespeeld. De kinderen vormden een kring, in deze kring kwamen twee kinderen te staan. De kinderen in het midden probeerden zo lang mogelijk de ballen die de kinderen om hun heen gooide te ontwijken. Vanaf het startsein werd de tijd bijgehouden, het tweetal dat het langst in de cirkel kon rondrennen zonder geraakt te worden door de ballen heeft het spel gewonnen.

   

Dinsdag 24 oktober

Vanmiddag hadden we weer een sportief programma gepland. We begonnen met het spel ringtikkertje om lekker warm te worden. De tikkers moesten proberen zoveel mogelijk kinderen te tikken. Als een kind getikt werd, moesten ze gehurkt gaan zitten met hun armen gespreid. Er lagen ook meerdere ringen verspreid in het gebied. Als een loper een ring oppakte, kon hij daarmee een getikt kind bevrijden door de ring om een van de armen van het getikte kind te doen. Vervolgens werd het getikte kind de nieuwe verlosser.

Na de warming-up hebben we de kinderen op leeftijd in drie groepjes verdeeld over de drie spellen.

Het eerste spel was volleybal met een skippybal. De spelregels varieerden, afhankelijk van de leeftijd, om het makkelijker of moeilijker te maken.

Bij spel 2 moesten de kinderen goed samenwerken om succes te behalen. Hier speelden we met twee teams tegen elkaar. De kinderen moesten samenwerken om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk pionnen rechtop te zetten of om te draaien, afhankelijk van welk team ze waren.

Als laatste spel hebben we vandaag onze mik- en werpvaardigheden geoefend. De kinderen moesten vanaf de witte lijn tennisballen werpen naar verschillende doelwitten. Hoe verder het doelwit, hoe meer punten er te verdienen waren.

   

Woensdag 25 oktober

Vandaag was het helaas weer een regenachtige dag. Daardoor hebben we veel binnen vrij gespeeld. Toen het eventjes droog was begonnen we met onze activiteiten. Hiervoor gingen we snel even tussen de buien door naar buiten om daar iemand is ‘m niemand is ‘m te spelen. Bij dit spel loopt iedereen vrij door het veld. Daarbij liggen vijf ballen in het veld, iedereen is vrij om de bal te pakken. Het is de bedoeling dat je hiermee iedereen af mag gooien die door het veld heen rent. Word je afgegooid mag je even buiten het veld wachten.

Hierna gingen we toch weer naar binnen omdat er toch weer wat buien aan kwamen. Binnen speelde we drie verschillende spelletjes. We begonnen met sjoelen. Hier mochten de kinderen één voor één alle sjoelblokken schuiven om zo veel mogelijk punten te verdienen.

Ook speelde we hints. Bij dit spel mag iedereen om de beurt een beweging of een sport na doen. Dit mag alleen worden uitgebeeld zonder te praten. De rest van de groep moet raden wat de ene persoon voor doet.

Als laatste speelde we ook nog ballonvolley. We speelde met twee ballonnen tegen elkaar. De ballon mocht in je eigen vak niet op de grond belanden. Gebeurde dit wel? Dan had de tegenstander een punt.

Na deze spellen hadden we nog een traktatie van Marit die een aantal dagen geleden jarig was geweest. Dat is natuurlijk altijd gezellig en een leuke afsluiting van de dag!

   

Donderdag 26 oktober

Vandaag was het, vergeleken met de rest van de week, prima weer in de middag, waardoor we weer lekker naar buiten konden! 

We begonnen gezamenlijk met stopcontact-tikkertje. Bij dit tikspel ga je met je armen in je zij staan als je getikt bent. Als iemand met zijn armen door je armen heengaat (de stekker in het stopcontact doet), ben je weer vrij. 

Hierna delen we de groep op in twee groepen: een groep met oudere kinderen en een groep met jongere kinderen. Beide groepen spelen vandaag een groter gezamenlijk spel. 

De jongere kinderen spelen politie en boefje in het groot. Er zijn twee politieagenten, twee bewakers en vier politieauto's. Alle overige kinderen zijn de boeven. De boeven krijgen kort de tijd om een verstopplekje te vinden, totdat de politie ze gaat zoeken en tikken. Als de boef getikt is, wordt hij opgehaald door een politieauto en wordt hij naar de gevangenis gebracht. Bij deze gevangenis staan twee bewakers die de boeven in de gaten moeten houden. De boeven kunnen namelijk bevrijd worden door een high five te krijgen van een andere boef die nog vrij rondloopt. Maar let op, je kunt ook door de bewaker getikt worden! We spelen verschillende rondjes, waardoor de kinderen steeds wisselen van taak. 

Met de grote kinderen spelen we het spel allesbal. Dit spel kennen de meeste kinderen al en zij vinden dit altijd super leuk. Dat komt waarschijnlijk ook doordat in dit spel de sporten hockey, voetbal en handbal worden gespeeld. Laten veel kinderen op onze bso op één van deze sporten zitten. Er zijn twee teams die tegen elkaar strijden om de meeste punten. Er wordt een getal geroepen dat staat voor het aantal spelers waarmee het volgende spel gespeeld gaat worden. Vervolgens wordt er een handbal, voetbal of hockeybal het veld ingerold, waaraan ze kunnen zien in welke sport ze gaan strijden. Er wordt gespeeld tot één doelpunt. Is het doelpunt gevallen, sluit iedereen achteraan en beginnen we met de volgende ronde. De teams gaan steeds gelijk op, waardoor het super spannend blijft. Dat iedereen enthousiast en fanatiek meespeelt maakt het alleen maar leuker!

   

Vrijdag 27 oktober

Begin van deze was het nog maar de vraag of we vandaag naar buiten konden. Dit komt omdat het de hele ochtend alweer regent. Gelukkig konden we ‘s middags toch naar buiten om hier wat activiteiten te doen.

We spelen vandaag drie activiteiten. Het eerste spel is kip en haan. Bij dit spel staat iedereen in een cirkel. Één persoon mag dan om de cirkel heen lopen en iedereen om de beurt aantikken en deze persoon kip of haan noemen. De persoon die haan wordt genoemd moet de aanwijzer zo snel mogelijk zien te tikken. De aanwijzer moet een ronde lopen en dan eindigen op de plaats waar hij of zij iemand haan genoemd heeft. Lukt dit zonder getikt te worden dan heb jij die ronde gewonnen!

Het tweede spel is diamantenroof. Aan het einde van het speelveld liggen allemaal diamanten. In het midden van het veld staan twee polities die de boeven proberen te tikken wanneer zij de diamanten proberen te stelen. Lukt dit dan moet de boef de gepakte diamant terug leggen en opnieuw beginnen. Dit spelen we tot de boeven alle diamanten hebben gestolen.

Het derde spel wat we spelen is vier op een rij estafette. Twee teams strijden hier dus tegen elkaar. De eerste persoon van de groep gaat zich zo snel mogelijk door het parcours bewegen. Aan het einde van het parcours staat het spel vier op een rij. Hier mag deze persoon één fiche van zijn of haar kleur in doen. Zo geld hetzelfde voor de volgende van het team. Het doel is om zo snel mogelijk vier op een rij te hebben. Als jou team dat heeft behaald dan hebben jullie gewonnen.

Na deze spellen vieren we binnen de verjaardag van Nella. Zij is vandaag echt jarig en is zeven jaar geworden!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches