De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Deze week hebben we vaak mogen genieten van de zon! – week 10

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 4 maart
Vandaag is er weer een heerlijke zonnige week gestart bij Sportstuif. Direct na aankomst bij Sportstuif weer lekker naar buiten het veld op om te spelen. Ideaal weer om na het fruit eten naar buiten sportief aan de slag te gaan. Vandaag stond er een groot sporttoernooi op de planning. Alle ruim 40 kinderen werden onderverdeeld in 6 gelijke teams. Per team kregen zij een eigen wedstrijdschema mee, hierop konden ze zelf kijken in welke ronde ze op welk veld verwacht werden. 
Er werden drie verschillende sporten gespeeld, namelijk volleybal, voetbal en hockey. Elk team speelde in totaal vijf wedstrijdjes tegen verschillende tegenstanders. Na elke wedstrijd werd de stand doorgegeven en genoteerd, zodat we aan het eind van het toernooi een winnaar aan konden wijzen. Bij winst kreeg een team drie punten, gelijk spel werd beloond met één punt en bij verlies kreeg het team helaas geen punten die ronde. Het was weer een erg gezellige en sportieve middag. Daarnaast was het een erg spannend toernooi, alle teams hebben namelijk minimaal vijf punten weten te pakken. De top drie van het toernooi eindigde met een gedeelde tweede plaats met acht punten en de winnaar had maar liefst negen punten! 

   

Dinsdag 5 maart
Vandaag zijn we begonnen met fitness tikkertje waarbij de getikte kinderen bevrijd konden worden door samen met een andere loper een zelfbedachte fitnessoefening te bedenken en deze 5x uit te voeren, bijvoorbeeld jumping jacks.

Hierna hebben we de groep over 3 spellen verdeeld.

Het eerste spel was voetballen op grote doelen waarbij de kinderen moesten samenwerken om tot scoren te komen. Ieder team mocht een speler aanwijzen om te keepen.

Het tweede spel was balans estafette. Hier moesten de kinderen in groepsverband tegen elkaar racen. Het eerste team dat over het parcours kon balanceren zonder de grond te raken, won.

Als laatste hebben we levend korfbal gespeeld. De kinderen moesten samenwerken om 3 keer over te spelen in een aangegeven vak. Pas als dit was gelukt, mochten ze in de "levende korf" prikken om een punt te scoren. De levende korf was een kind met een hoepel die rondom het speelgebied mocht rennen.

   

Woensdag 6 maart
Het is weer woensdag in een even week, dat betekend dat het weer tijd is voor de woensdagmiddag activiteit. Vandaag staat er levend stratego op de planning. En deze keer speelden we dit echt met stratego kaartjes in plaats van de dierenkaartjes die we normaal gebruikten.

We begonnen dus met een best lange en duidelijke uitleg nodig. We probeerde het spel zo goed mogelijk uit te leggen voor jong en oud. De oudere begrepen het gelukkig snel genoeg en daardoor konden zij dus ook de rest van hun groepje helpen.

Er werden drie groepen gemaakt waarbij elke groep op een ander deel van het sportpark begon. Elke groep mocht op dat deel van het veld hun ‘vlag’ verstoppen. Het doel van het spel is dus ook deze vlaggen van de andere teams te vinden. Naar deze vlaggen ga je dus opzoek. Ondertussen kun je getikt worden door kinderen uit het andere team. Op het moment dat je getikt werd liet je beiden het kaartje aan elkaar zien. Op dat kaartje staat dus wie je bent en wie of wat je kunt verslaan. Win je van de ander? Dan krijg je het kaartje van de tegenstander en moet je deze naar je eigen spelleider brengen. De persoon die zonder kaartje overblijft die moet dan ook een nieuw kaartje gaan halen bij zijn of haar eigen spelleider. Op deze manier moet je telkens op en neer en kun je dus niet constant blijven zoeken naar de vlag. Na een bepaalde tijd waren alle drie de vlaggen gevonden en konden we dus ook kijken wie de grote winnaar was.

Na het spelletje konden alle kinderen nog vrij spelen met alle materialen die we mee hadden genomen naar het veld. Het was prachtig weer en het zonnetje scheen. Hier hebben we dus nog even flink van genoten met zijn alle!

   

Donderdag 7 maart
Ook vandaag was het weer een mooie dag om de hele middag buiten te zijn. Na het opalen van de kinderen en het fruit eten was het tijd om te starten met de activiteiten. 

We begonnen met standbeeldtikkertje met de hele groep. Bij dit spel ga je als een standbeeld staan als je getikt bent. Iemand anders kan je dan bevrijden door voor of naast je te komen staan en je standbeeld na te doen. Na de warming-up verdeelden we de groep weer op in twee groepen. 

De oudere kinderen speelden vandaag een kamelenrace xl. Bij dit spel waren er vijf teams die het tegen elkaar opnamen. Ieder team heeft een parcours voor zich met allerlei mikvormen. Het is de bedoeling dat iedereen van je team de mikvorm goed doet, dan mag je als team naar het volgende level. Het team dat als eerste het allerlaatste level weet te halen, wint. De mikvormen bestonden onder andere uit: een pittenzakje in de hoepel gooien, een ring om een pion werpen, een frisbee tegen een emmer gooien. Iedereen deed super fanatiek mee bij dit spel! 

Ook de jongere kinderen speelden een mikspel, namelijk: raak en haal. Bij dit spel zijn er twee teams die tegenover elkaar staan. Ze staan beide in een helft van het speelveld. Het is heel simpel: je probeert met de bal een pion in het vak van de tegenstanders om te gooien of te schieten. Lukt dit? Dan mag je de pion halen en in je eigen vak zetten. Het team dat uiteindelijk de meeste pionnen in het vak heeft staan wint. 

Beide groepen sloten de activiteiten af met bodyguard-tikkertje. Iedereen staat bij dit spel in een kring. In het midden van de kring staat een koning / koningin en een bodyguard. De kinderen in de kring proberen de koning / koningin af te gooien met een bal, maar de bodyguard probeert hem / haar te beschermen door de ballen tegen te houden. Dit vonden de kinderen een erg leuke afsluiter! 

   

Vrijdag 8 maart
Het is alweer vrijdag, dat betekend dat het de laatste dag is voor dat het weekend begint. Deze dag had één van de scholen uit Son en Breugel een studiedag. Samen met deze 7 kinderen zijn we naar speeltuin de Kienehoef geweest. Het was een heerlijke dag met veel zon. De hele ochtend hebben we hier dus ook flink van genoten. Bij deze speeltuin zijn verschillende klimtoestellen, schommels, kabelbaan, veldjes om te voetballen en ook nog een kinderboerderij. We hebben dus de hele ochtend kunnen vullen met leuke activiteiten.

Toen we terug kwamen was het alweer tijd om samen een boterham te eten. Hier sluiten zoals iedere vrijdag de Harlekijn en Sonnewijzer ook aan. We waren deze dag dus met een grote groep om samen te eten.

Na het eten mochten we het veld weer op. Ook in de middag was het nog prachtig weer dus ook hier hebben we lekker lang buiten kunnen spelen. We begonnen met een tikspel waarbij je bevrijd kon worden met een pittenzakje. Werd je getikt dan moest je met je handen open recht vooruit gaan staan. Werd hier een pittenzakje in gelegd dan was je weer bevrijd.

Daarna werd de groep verdeeld in oud, middel en jonge kinderen. Wel gingen zij alle drie alle spellen spelen maar dan dus meer op hun eigen niveau.

Het eerste spel was een dobble estafette. Twee groepen leggen een estafette parcours tegen elkaar af. Aan het einde van dit parcours heeft de spelleider twee dobble kaarten vast. Die persoon die als eerste twee dezelfde vormpjes op beide kaarten heeft gevonden die mag deze kaarten mee nemen. Toen alle kaarten op waren keken we welk groepje de meeste kaarten had verzameld.

Het tweede spel was het welkbekende spel steen, papier, schaar estafette. Twee teams beginnen tegenover elkaar en springen via de hoepels naar elkaar toe. Wanneer je elkaar tegenkwam moest je het spel steen, papier, schaar tegen elkaar spelen. De winnaar mocht door springen en de ander moest zo snel mogelijk aan de kant zodat een nieuwe speler uit dit team kon beginnen met springen. Wanneer je helemaal bij de overkant van alle hoepels kon komen dan kreeg je één punt. Wie kon de meeste punten bij elkaar spelen?

Het laatste spel was makers en krakers. Het ene team moest alle pionnen recht zetten en het andere team moest alle pionnen zo snel mogelijk neer leggen. Welk team kon de meeste pionnen volgens hun opdracht neer zetten?

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches