Bij sportstuif zijn de kinderen heerlijk de hele dag bezig!

Maartje Maartje
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De zomervakantie staat voor de deur- Week 30

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De zomervakantie staat voor de deur en het waren dan ook extreem hete dagen! Tijd voor veel waterspelletjes en verkoeling!


Maandag 18 juli

We starten de week met verschillende waterspelletjes op het veld. Het was vandaag al erg warm en hebben de kinderen dan ook goed ingesmeerd van boven tot beneden! Wanneer je was ingesmeerd mocht je pas het veld op om met deze waterspelletjes te spelen. Op het veld stonden onder andere de watersproeier aan, de waterspuiten die je kon pakken en verschillende waterpistooltjes + sponsen. Iedereen was goed nat op het einde maar je was dan ook zo weer droog in de zon!

  


Dinsdag 19 juli

Vandaag was het zo heet dat het niet heel slim was om in de zon te gaan spelen. Om die reden hebben we de watersproeier bij Sportstuif Son en Breugel onder het afdak gezet. Zo kon je toch nog lekker nat worden zonder dat je vol in de zon stond. Natuurlijk mocht je ook binnen even rustig een spelletje spelen of een mooie tekening maken. In ieder geval iedereen deed het erg rustig aan met deze extreem hoge temperaturen!

  


Woensdag 20 juli

Een uitje naar Sportstuif Veldhoven stond vandaag op het programma. Dit was niet zomaar een uitje want daar was er een Knutsel workshop! Hier konden kinderen verschillende dingen maken waaronder eigen gemaakte zeepjes, een bakje helemaal mooi versieren en ook nog een kralenketting maken!

Alle kinderen van Sportstuif Son en Breugel hadden alle 3 de dingen gedaan en kwamen thuis met mooie kunstwerken.

  


Donderdag 21 juli

Voor veel kinderen in Son en Breugel was dit alweer de laatste schooldag voor de zomervakantie. Dit was dan ook heel goed te merken met alle energie die ze hadden! Buiten hebben we nog een paar mooie spelletjes gespeeld zodat ze die energie kwijt konden.

We starten met het Inktvis tikkertje, hierbij beginnen er twee tikkers die samen een hoepel vasthouden en zoveel mogelijk andere kinderen moeten tikken. Als je getikt bent houdt je ook vast aan de hoepel. Als er vier kinderen aan een hoepel vast houden vallen er twee af en die krijgen een eigen hoepel. Zo gaan we door tot iedereen getikt is!

Als tweede spelletje speelde we de Chinese Muur. Bij dit spel zijn er twee tikkers die in het midden van het veld moeten staan en alle andere kinderen aan een kant van het veld. Wanneer er start wordt geroepen moeten de kinderen aan een kant van het veld de andere kant halen zonder getikt te worden. Als je wel getikt bent ga je in het midden van het veld staan aan de zijlijn. Uiteindelijk worden er meer kinderen getikt en die sluiten aan bij de eerste speler die getikt is. Op die manier ontstaat er een muur van kinderen die een obstakel vormen voor de anderen. Als je als speler nog meedoet mag je onder de muur door mocht dit lukken of erom heen. Wie houdt het hier als langste vol?




Vrijdag 22 juli

Vandaag was er een studiedag voor veel kinderen dus hadden we met Sportstuif Son en Breugel een uitje gepland staan. We gingen naar de Kienehoeve waar we verschillende diertjes konden aaien en ook in een speeltuin konden spelen.



Alle kinderen zijn aan het eind van de middag weer opgehaald en nu is het dan echt zomervakantie!

 

Vanuit Sportstuif willen wij jullie een fijne en sportieve zomervakantie wensen! Voor de kinderen en ouders die we niet zien tijdens deze vakantie, tot volgend schooljaar!


Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches