Onze dochter vindt het heerlijk bij Sportstuif, een actieve kinderopvang met veel spel en beweging!

Mark Koudstaal Mark Koudstaal
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De vakantie is weer voorbij, vanaf nu weer allerlei leuke activiteiten – week 44

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De eerste week na de herfstvakantie. We beginnen weer met veel leuke sport en spel activiteiten op het veld.

Maandag 31 oktober

Vandaag hebben we de groep in drie groepen verdeeld. Iedere groep speelde drie gelijke spelletjes. Het eerste spelletje was blokjes voetbal. Alle kinderen kregen een eigen blokje die ze in het veld mochten zetten. Het doel hierbij is om de blokjes van andere kinderen om te schieten, maar ervoor te zorgen dat je eigen blokje rechtop blijft staan.

Het tweede spelletje dat werd gespeeld is poortbal. Alle kinderen maken een kring en doen hun benen wijdt. Door de bal te rollen proberen ze bij elkaar te scoren in het poortje. Lukt dit dan draait iemand zich om en staat hij of zij met zijn rug naar de kring, hierdoor wordt het nog iets lastiger om de bal tegen te houden. Wie lukt het om zo lang mogelijk de bal uit zijn poortje te houden?

Het derde en laatste spelletje van vandaag was een tikspel met hulptikker. Aan het begin van het spel werd één tikker en één hulptikker gekozen. Alle andere kinderen waren de lopers. De lopers konden worden getikt door de tikker in het hele veld, met uitzondering van in de hoepels waar één kind te gelijk in mag staan. De hulptikker kan de tikker helpen door in de hoepels te gaan staan, dan moeten de kinderen er weer uit en kunnen ze worden getikt door de tikker. Goede samenwerking tussen tikker en hulptikker was dus erg belangrijk bij dit spel.

   

Dinsdag 1 november

De eerste dag weer met veel kinderen, in totaal waren dit er 33. Dus tot we alle kinderen op hadden gehaald mocht iedereen vrij spelen. Maar toen we compleet waren konden we zoals gewoonlijk weer fruit eten en daarna het veld op. Op het veld hadden we drie leuke activiteiten.

Als eerste spel hadden we iemand is ‘m niemand is ‘m. Hiervoor hebben we een groot veld gemaakt met daarin twee ballen. Alle kinderen mogen vrij bewegen door het vak. Je mag een bal pakken wanneer je hier bij kan, en hier mag je ook andere mee afgooien. Wanneer je af bent gegooid moest je naar de kant komen. Je mocht weer in het veld als die persoon die jou af heeft gegooid ook af was.

Daarna hadden we Annemaria koekoek en standbeeld tikkertje. Voor de kleine kinderen deden we Annemaria koekoek, en voor de grote standbeeld tikkertje.

En als laatste hadden we een tikspel. We vormden met alle kinderen een cirkel, en één persoon daarvan moest getikt worden. Ook stond er één tikker buiten de cirkel, die persoon moest dus de ander tikken. De cirkel moest er samen voor zorgen dat dit niet lukt. Zij gaan dus de persoon die bij hun in de cirkel staat verdedigen door rond te draaien. Als de persoon getikt is wisselen we van rollen.

Aan het einde van de dag hadden we nog een traktatie van een van de kinderen die jarig was. Dus we zongen met z’n voor deze verjaardag en daarna werd de traktatie uitgedeeld.

   

Woensdag 2 november

Vandaag hadden we weer een iets kleinere groep van 14 kinderen. De ene school is wat eerder uit dan de ander, dus lunchen we op woensdag ook met een aantal kinderen. Voor deze kinderen is er na de lunch de mogelijkheid om alvast lekker vrij te spelen, totdat de rest van de groep komt. Er werd lekker buiten gespeeld, maar ook hebben we binnen getekend, geknutseld en spelletjes gespeeld.

Met de complete groep hebben we na het fruit eten een mikspel gespeeld in twee teams. Er was een doelwit (emmer) en daaromheen lagen tientallen pionnen. De eerste in de rij koos een pion uit en probeerde een pittenzakje in de emmer te gooien. Lukt dit? Dan mocht diegene het pionnetje waar hij of zij bij stond meenemen naar het team. Lukt het niet, dan laat je het pionnetje staan en geef je het zakje door aan de volgende in je team. Het team met de meeste pionnetjes wint uiteindelijk. We speelden ook nog een tweede ronde waarbij we met een bal gooide in plaats van met een pittenzakje, wat het toch weer wat moeilijker maakt. Doordat de pionnen op verschillende afstanden lagen, was er voor de kinderen de mogelijkheid om zelf de afstand te kiezen. Kies je voor een pion dichtbij? Of ga je de uitdaging aan en pak je een pion die verder weg staat? Mooi om te zien dat een aantal kinderen ook voor de uitdaging kiezen

   

Donderdag 3 november

Het was vandaag een echte herfstdag met regen, dus was het nog even de vraag of we naar buiten konden voor onze activiteiten. Gelukkig was het na schooltijd redelijk droog en kozen een aantal kinderen tijdens het vrij spelen er voor om toch lekker naar buiten te gaan. Ook na het fruit eten bleef het droog en dit betekende dat we naar buiten konden voor onze dagelijkse activiteiten. Vandaag speelden we met de oudere kinderen levend Stratego. Voor de kinderen die al een tijdje bij Sportstuif zitten inmiddels een bekend spelletje. Er wordt in twee teams gespeeld, die allebei een vlag verstoppen in hun eigen gebied. De teams gaan proberen elkaars vlag te veroveren, maar ondertussen kunnen ze elkaar tikken. Iedere speler heeft een kaartje met een andere dier. De dieren op de kaartjes en hun rang bepaald wie het kaartje van de ander wint. Als je je kaartje kwijt bent, moet je een nieuwe halen bij de spelleider. Leuk dat alle kinderen zo fanatiek waren en zelfs nog een extra rondje wilde spelen toen het tijd was om te stoppen.

Met de jongere kinderen speelden we vandaag drie verschillende spelletjes. We speelden een mikspel waarbij er twee teams waren. Zij stonden allebei achter een lijn en in het midden stond een bank met pionnen erop. De kinderen proberen met een bal een pion van de bank te gooien. Als alle pionnen van de bank af zijn gegooid, tellen we hoeveel er in het vak liggen. Degene met de minste pionnen in het vak wint het spelletje. Naast dit spel speelden we nog de bekende spelletjes stand in de mand en een estafette

Alsof het weer vandaag rekening met ons had gehouden, begon het rond 17:30 uur pas weer met regenen, waardoor we nog de hele middag konden buitenspelen!

   

Vrijdag 4 november

 De laatste dag van de week was voor 2 kinderen een langere dag, zij waren eerder uit als de rest. Samen met hun werd dus ook gegeten. Na het eten moesten de rest van de kinderen gehaald worden. Toen we compleet waren mochten de kinderen nog kort vrij spelen tot we fruit gingen eten. Na het fruit eten gingen we het veld op voor de activiteit. De activiteiten die we gedaan hebben waren bevrijdingstikkertje en kamelenrace.

Het spel bevrijdingstikkertje waren er twee tikkers in het veld. Wanneer je getikt was moest je met je handen naar voren gaan staan, zodat hier een pittenzakje ingelegd kon worden. Want er liepen namelijk ook 3 kinderen rond met een pittenzakje. Wanneer jij dus dat zakje in je handen kreeg was je weer vrij en deed je weer mee aan het spel. Als je getikt werd en je had het pittenzakje in je handen dan moest je deze neerleggen op de grond, zodat iemand anders deze kon pakken.

Bij de kamelenrace gooien de kinderen vanaf een afgesproken punt een pittenzakje in een hoepel. Lukt dit? Dan mag jouw kameel (hoepel) één stap naar voren. Maar wel gaat de hoepel dus steeds verder weg en wordt het gooien hier in steeds moeilijker. De kameel die het eerste op het einde is heeft gewonnen. Na je worp is de volgende in de rij aan de beurt.

Aan het einde van de dag was het weer tijd voor weekend!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches