Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De Olympische Spelen bij Sportstuif Son en Breugel! Week 6 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De Olympische Spelen zijn van start en bij Sportstuif willen we ook zeker in het thema hiervan blijven. Deze week stond onder andere Curling, Bobsleeën en Schaatsentikkertje op het programma!

Maandag 7 februari

 

Vergeleken met vorige week was het vandaag super lekker weer dus snel naar buiten! We speelde vandaag Levend Stratego bij Sportstuif Son en Breugel. De groep werd in twee teams gesplitst die een vlag mochten verstoppen op hun helft. Wanneer dit gebeurd was kreeg ieder teamlid een kaartje met daarop een afbeelding. Sommige afbeeldingen staan hoger in rang dan de ander. De bedoeling is om de vlag van de tegenstander te zoeken en terug te brengen. Je kunt natuurlijk tijdens de zoektocht andere spelers tikken of getikt worden. Wanneer dit is laat je aan elkaar het kaartje zien die je in het begin hebt gekregen. Degene die het sterkste kaartje heeft wint en krijgt het kaartje van de tegenstander. Wie het kaartje heeft ingeleverd loop terug naar zijn of haar spelleider voor een nieuw kaartje.

Maar wat gebeurd er als je hetzelfde kaartje hebt? Je speelt dan steen-papier-schaar en de winnaar daaruit krijgt het kaartje.

Het team dat als eerst de vlag vind of alle kaartjes opmaakt van de tegenstander wint!

  

 

Dinsdag 8 februari

 

Afgelopen week zijn de Olympische winterspelen van start gegaan dus hebben ook activiteiten in  dit thema gespeeld! We starten de middag met Schaatsentikkertje, er is een tikker en alle spelers op het veld. De tikker moet zoveel mogelijk andere spelers aftikken, wanneer je getikt bent moet je om het veld “schaatsen”. Als je deze taak hebt uitgevoerd mag je weer meedoen met het spelletje.

 

Later speelde we het spelletje Curling, bij dit spel stonden bepaalde kringen uit op het veld waarbij elke kring een bepaald aantal punten opleverde. Hoe kleiner de cirkel in het midden hoe meer punten dit kon opleveren. Op de lijn mochten teams om de beurt gooien om zo dicht mogelijk of in de cirkel te gooien. Het kan dus zijn dat je met de bal een andere bal van de tegenstander kan wegbutsen zodat ze geen punten meer krijgen. Wie kan hierbij de meeste punten behalen?

  

 

Woensdag 9 februari

 

Vandaag speelde we het Bobslee parcours, er waren twee teams die een hoepel hadden. Elk team ging in een rijtje staan met de handen op de schouders, het voorste teamlid hield de hoepel vast die moest dienen als stuur bij de Bobslee. Wanneer het startsignaal werd gegeven moest elk team een parcours afleggen. Op het einde hiervan moest het team in een cirkel staan met de handen vast. De hoepel moest een keer doorgegeven worden in heel de cirkel zonder dat iemand de handen losliet. Wie als eerste dit voor elkaar kreeg won!

 

Donderdag 10 februari

 

Nieuwe dag van de Olympische spelen dus vandaag hebben we ook een leuk spel hieraan gekoppeld. Als opwarming speelde we eerste met heel de groep WC-tikkertje. Er zijn twee tikkers in het veld die zoveel mogelijk andere kinderen moeten tikken. Wanneer dit lukt moet de getikte speler op zijn of haar hurken zitten met een hand omhoog. Wanneer een andere speler langs rent en de hand naar beneden duwt of “doorspoelt” mag je weer meedoen.

 

Het volgende spel was de Olympische ringen bij elkaar zoeken. De groep werd in tweeën gesplitst waarbij de ene groep binnen moest wachten en de andere groep de ringen buiten moest verstoppen. Wanneer deze verstopt waren mocht het andere team deze ringen gaan zoeken en op de goede volgorde leggen. Als dit compleet was mocht het andere team dit gaan doen. Welk team kan binnen de kortste tijd deze ringen vinden en goed neer leggen.

  

 

Vrijdag 11 februari

 

We gingen vandaag een klein bezoekje brengen bij Sportstuif Best om weer gave activiteiten te ondernemen. We starten met de Puzzel Estafette, hierbij zijn twee teams die ieder een puzzel in elkaar moeten zetten. Om die puzzel te maken moet ieder teamlid telkens in het veld rennen om een puzzel stukje te pakken. Uiteindelijk heeft het team alle puzzelstukjes en moeten zij zo snel mogelijk deze in elkaar zetten. Welk team heeft als eerste de puzzel in elkaar gezet?

 

 

 

 

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches