Bij sportstuif zijn de kinderen heerlijk de hele dag bezig!

Maartje Maartje
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De Meivakantie bij Sportstuif Son en Breugel! - Week 17 + 18

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De Meivakantie is voorbij gevlogen en hier hebben we een grote blog van gemaakt! In de vakantie hebben we verschillende uitjes gehad zoals het Dinopark, de Splinter, Monkeytown en nog veel meer. Klik snel door en lees wat we allemaal gedaan hebben!


Maandag 25 april

Vandaag trappen we de meivakantie af met een bezoek aan Sportstuif Best. Het weer was helaas echter niet super goed dus begonnen we met Sportstuif ombouwen tot een bioscoop! We hebben met alle kinderen de spannende film Encanto bekeken.

Later sloeg het weer gelukkig om en konden we met iedereen naar buiten. Iedereen kon daar over de stormbaan heen rennen wat bij iedereen goed in de smaak viel! Later die middag speelde we nog verschillende activiteiten zoals een Voetbal toernooitje en het spelletje Raak en Haal.

  


Dinsdag 26 april

Vandaag was het in de ochtend nog wat grauw dus zijn we met Sportstuif Best en Son en Breugel naar de Monkeytown in Veghel geweest! Hier hebben we ons heel de ochtend vermaakt waarbij we op het einde zelfs nog een lekker waterijsje hebben gekregen.

In de middag hebben we lekker geluncht met elkaar en begon de zon lekker te schijnen. We zijn dus opnieuw met Sportstuif Best erop uitgetrokken. Deze keer gingen we naar de Natuurspeeltuin waarbij we lekker hebben gesport en gespeeld.




Woensdag 27 april

Vandaag was het Koningsdag en was de BSO gesloten!


Donderdag 28 april

Vandaag was het heerlijk weer en zijn we de hele dag lekker buiten geweest. In de ochtend zijn we naar Sportstuif Best gereden om daar samen met andere kinderen te spelen. Buiten stonden er allerlei XL Games klaar voor de kinderen. Dit zijn de grote varianten van 4 op een rij, Mikado, Jenga en Twister. Naast deze XL Games konden de kinderen ook vrij buitenspelen. Hiermee hebben de kinderen zich tot de lunch goed kunnen vermaken. Na de lunch zijn we samen met Sportstuif Best naar twee verschillende speeltuinen geweest. Bij de tweede speeltuin was er een waterpomp en met dit weer wisten de kinderen hier goed raad mee! We hebben de dag afgesloten met een lekker waterijsje.

  


Vrijdag 29 april


De eerst Meivakantie week zit er al weer bijna op maar gelukkig hebben we vandaag nog een super leuk uitje op de planning staan. Vandaag gaan we naar de Splinter

 met Sportstuif Best! Dit is een buiten speeltuin waar we ons de hele dag hebben vermaakt. Hiernaast scheen de zon ook hier en daar en om deze reden konden we daar zo lang blijven.




Maandag 2 mei


Vandaag starten we met een nieuwe vakantieweek met nieuwe sporten en spellen! Sportstuif Best en Strijp waren vandaag bij ons op bezoek gekomen. Hierdoor hadden we een super grote maar ook gezellige groep.

In de ochtend speelde we verschillende tikspelen zoals Chinese muur, Iedereen tikkertje en Lekker-Viesland. In de middag hadden we een grote Spelenkermis opgezet waarbij alle kinderen aan mee speelde. De kinderen werden in tweetallen ingedeeld waarbij ze 8 fiches meekregen. Elk tweetal kon elkaar uitdagen door een van de spellen te spelen die op het veld waren klaargezet. Als je won kreeg je een fiche van de tegenstander, als je verloor moest je er een afgeven. Wie had op het einde de meeste fiches van iedereen?
 

 


Dinsdag 5 mei

Het was vandaag heerlijk weer en daarom besloten we samen met Sportstuif Best naar het Joe Mann te gaan. In dit bos ligt een gaaf obstakel parcours waarbij alle kinderen deze hebben gelopen!

Na de obstakel parcours waren we nog niet klaar met het ochtendprogramma in het Joe Mann. Er waren 40 tennisballen in het bos verstopt waarbij alle kinderen deze moesten gaan zoeken. Degene die de meeste had gevonden won het spelletje!

In de middag hebben we nog twee gave estafettespelletjes gedaan. De groep werd in twee gelijke groepen gesplitst. De ene groep begon met 4 op een rij estafette en de ander met Memory estafette. Later draaide we de groepen om en speelde we deze spellen nog een keer!

  


Woensdag 4 mei

Vandaag was het een rustige dag bij Sportstuif Son en Breugel dus hadden we samen met Sportstuif Best een super leuk uitje gepland staan. We zijn namelijk naar Dierenrijk in Mierlo geweest. We hebben met behulp van de plattegrond alle dieren kunnen vinden en aandachtig kunnen bekijken. Bij de olifanten vonden we een perfect plekje om samen te lunchen. Naast de dieren vonden de kinderen alle speeltoestellen ook erg interessant. Tijdens de route konden de kinderen dus ook heerlijk klimmen, glijden etc. Nadat we alle dieren gezien hadden, hebben we ook nog 1,5 uur in de supergave grote speeltuin aan het einde van het park gespeeld. Het was heerlijk weer voor zo’n leuk uitstapje en de kinderen hebben echt genoten!

  


Donderdag 5 mei


De meivakantie vliegt al voorbij, maar we hebben nog twee leuke dagen voor de boeg. Vandaag is het een drukke dag bij Sportstuif Son en Breugel en met Sportstuif Best die op bezoek komt hebben we een grote groep. In de ochtend mogen de kinderen lekker vrij spelen. Het is lekker weer dus alle kinderen kiezen ervoor om lekker buiten te spelen. Voor de lunch hebben we met de hele groep een Tikspel en Fopbal gespeeld. We hebben gezellig met zijn alle buiten in het zonnetje geluncht. Na de lunch zijn we met de hele groep naar speeltuin de Molenwiek in Breugel geweest. De kinderen hebben zich hier goed kunnen vermaken! Bij terugkomst bij Sportstuif hebben we met zijn alle genoten van een heerlijk ijsje. Op naar de laatste vakantiedag!




Vrijdag 6 mei

Vandaag waren we met een klein groepje, dus hebben we samen met Sportstuif Best een leuk uitstapje gedaan. We gingen naar het Oertijd museum in Boxtel. Hier konden we vooral heel veel dinosaurussen bekijken, maar ook naar andere dieren en voorwerpen uit de oertijd. Omdat het heerlijk weer was vandaag, konden we lekker buiten lunchen. Na de lunch hebben de kinderen nog buiten gespeeld bij het museum. Later in de middag zijn we nog naar het Wilhelminapark in Best geweest. Hier hebben de kinderen onder andere gevoetbald, geklommen, eendjes gevoerd en een ijsje gegeten. Aan het einde van de middag zijn we teruggereden naar Son en hiermee is er alweer een einde gekomen aan de meivakantie. Mede dankzij het prachtige weer hebben we er samen twee topweken van kunnen maken!




Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches