Onze dochter vindt het heerlijk bij Sportstuif, een actieve kinderopvang met veel spel en beweging!

Mark Koudstaal Mark Koudstaal
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De laatste week voor de herfstvakantie met studiedagen, herfstbingo en hollandse spelletjes- week 41

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 9 oktober

Vandaag zijn we na het fruit eten gelijk gesplitst in een oudere groep en een jongere groep. Beide groepen begonnen de activiteiten op het veld met een eigen warming-up spelletje. Voor de jonge kinderen was het een tikspel met parcours. De kinderen mochten als ze getikt werden een parcourtje afleggen. Het parcours bestond uit balanceren over een balk, springen van hoepel naar hoepel, slalommen om pionnetjes en een rondje draaien om de pion.  Wanneer dit parcours voltooid was mochten ze weer meedoen met het tikspel. Voor de oudere kinderen was dit tikkertje met een geheime tikker en een geheime verlosser. Na de warming up hebben de oudste kinderen een potje slagbal gespeeld.

De jonge kinderen hebben na de warming-up twee verschillende spelletjes gedaan. Zij begonnen met verschillende spelletjes met de grote parachute. Wapperen, onderdoor lopen, ballen erop laten bewegen. Daarnaast speelden ze olifantentikkertje. Een tikspel waarbij twee kinderen met een tik buis in een vak vol materialen staan. De andere kinderen staan om dit vak ieder bij een eigen pionnetje. Zij proberen een materiaal uit het vak te pakken zonder getikt te worden. Lukt dit, dan mag je de materialen bij je eigen pionnetje leggen. Lukt dit niet, dan moet je het terug leggen in het vak bij de tikkers.

   

Dinsdag 10 oktober

Vandaag stond weer een leuk en afwisselend sportprogramma op de planning bij Sportstuif Son.

Omdat een goeie warming up heel belangrijk is zijn we van start gegaan met een tikspel variatie genaamd octopustikkertjes. Drie tikkers begonnen met ieder zijn eigen hoepel. Als een tikker een loper te pakken kreeg moest hij/zij de hoepel ook vastpakken. Hoe meer kinderen getikt werden hoe meer armen de octopus kreeg. Samenwerking en goede communicatie tussen de armen van de octopussen was dus heel belangrijk.

Hierna werd de groep op leeftijd in drie groepen verdeeld. Bij alle drie de spellen werden de doelstellingen op de leeftijd van de groep aangepast en hier en daar gedifferentieërd. De groepen hebben allemaal de volgende drie spellen gespeeld. Ballenregen, levend memory en skippybal estafette.

Bij ballenregen kregen iedere keer twee kinderen één minuut de tijd om zoveel mogelijk ballen uit een gebied gooien. De overige kinderen moesten samenwerken om ervoor te zorgen dat de ballen zo snel mogelijk weer terug in het gebied kwamen. Na één minuut werd er geteld hoeveel ballen nog in de zone waren en werd er van tweetal gewisseld.

Het tweede spel was levend memory. De bedoeling van dit spel was om als eerste tien kaarten van cijfer één tot en met tien te verzamelen van zijn eigen team kleur. De kinderen werden verdeeld in vier groepjes: rood, groen, blauw of geel. Op het startsignaal moest de eerste van iedere groep naar de kaartjes rennen, een kaart pakken en weer terug naar hun basis rennen. Daar mochten ze pas kijken welke kaartjes ze hadden. Hadden ze een kaartje dat overeenkwam met hun kleur mochten ze deze houden. Was het één van de andere drie kleuren moest de volgende van de groep het kaartje terugbrengen en een nieuwe pakken. Dit herhaalden ze tot dat ze alle tien de kaartjes van hun kleur hadden gevonden.

Als laatste spelletjes moesten de kinderen met een skippybal een obstakel parcours afleggen, waarbij snelheid en samenwerking centraal stonden.

   

Woensdag 11 oktober

Het midden van de week is alweer aangebroken en vandaag is het nog lekker droog met een prima temperatuurtje. Op woensdag spelen we de middagactiviteiten altijd op veld 2, omdat de trainingen in de middag al op veld 1 beginnen. Een voordeel van veld 2 is dat dit een zandveld is in plaats van een waterveld, en dit komt voor de activiteiten van vanmiddag goed uit.  

We starten vandaag met lieveheersbeestje-tikkertje. Wanneer je getikt bent, ga je op je rug liggen met je armen en benen in de lucht, zoals een lieveheersbeestje dat op zijn rug ligt. Je mag weer meedoen zodra een ander kind jou een zetje heeft gegeven waardoor je weer kunt opstaan. Na de uitleg krijgen we de opmerking dat het dan beter schildpaddentikkertje kan heten, want die hebben pas écht moeite met overeind komen als ze op hun rug liggen. Daar hebben ze natuurlijk ook helemaal gelijk in 😉.  

Na het tikspel spelen we met de hele groep acrogym. Aan de hand van voorbeeldkaarten kunnen de kinderen in groepjes zelf vormen kiezen en deze uitproberen. Veiligheid staat hierbij voorop, dus voordat we beginnen spreken we eerst de regels af. Iedereen gaat enthousiast aan de slag en ze vergeten niet om de meesters en juffen ook regelmatig in te zetten voor een stevige ondergrond. Groot gelijk hebben ze. Nadat iedereen meerdere vormen heeft geprobeerd, spelen we nog even vrij buiten.  

Aan het einde van de middag vieren we nog een verjaardag met een heerlijke traktatie. Een topafsluiter van deze dag! 

   

Donderdag 12 oktober

Omdat het op donderdag meestal slecht weer is en de weersverwachting dit wederom aangaf, was er een leuk binnenprogramma voorbereid voor de kinderen. Maar bij Sportstuif gaan we het liefst gewoon naar buiten en gelukkig liet het weer dit toch toe. Het was droog dus het binnenprogramma kon vervangen worden door het buitenprogramma. We waren gestart met iedereen is tikker met de gehele groep. Er werden bepaalde eigenschappen genoemd en als dit overeenkwam met iemand, werd diegene tikker. Verder speelden we in drie verschillende groepen drie verschillende activiteiten. Zo waren de kinderen zoet met een oud Hollandse sjoelestafette, kleuren kat en muis en kamelenrace. Bij kleuren kat en muis was er deze keer niet één kat maar twee katten die tegen elkaar moesten strijden. De muizen hadden namelijk allemaal twee staarten, één blauwe en één rode. De ene kat moest zoveel mogelijk rode staarten pakken en de andere kat moest zoveel mogelijk blauwe staarten pakken. Wanneer een staart gepakt was, mocht de muis het veld verlaten zodat er per muis maar één staart gewonnen kon worden. Ondanks de veranderingen in het programma, hebben we een super actieve en leuke dag gehad!

   

Vrijdag 13 oktober

Vandaag is het de laatste schooldag voor de herfstvakantie en bij Sportstuif organiseren we dan ook activiteiten die goed bij deze dag passen.  

We beginnen vandaag met een studiedag van één kindje. Na wat goede hulp voor het klaarzetten van de spulletjes voor deze dag, gaan we samen de keuken in om lekkere cakejes te bakken. Als het beslag is gemaakt kunnen de cakejes de oven in. Terwijl we wachten op het eindresultaat kijken we naar een leuke film, namelijk Angry Birds 2.  

Als de film is afgelopen is het alweer tegen de middag en de meeste scholen zijn vandaag om twaalf uur uit in verband met de start van de herfstvakantie. Dit betekent dat we met een grotere groep gezellig samen lunchen. Na de lunch is er nog genoeg tijd om lekker vrij te spelen, totdat ook de laatste school uit is en opgehaald is.  

Na het fruit eten starten we op het veld met een tikspel in het herfstthema. Ben je getikt? Dan ga je op je hurken zitten en kan je bevrijdt worden door twee andere kinderen die samen een dakje boven je  hoofd vormen tegen de regen. Na het tikspel spelen we de herfstbingo. Een spel dat de kinderen al goed kennen, maar we steeds in een ander thema terug laten komen. De kinderen krijgen in groepjes een bingokaart met allerlei plaatjes erop. Ze gaan over het gehele terrein kaartjes zoeken met deze plaatjes erop. Vinden ze een plaatje? Dan kijken ze welk cijfer hierop staat en geven dit door aan de begeleider die hun kaart heeft. Welk team vindt uiteindelijk de meeste kaartjes?  

Na de activiteit is er weer ruimte om vrij te spelen, eten we een koekje en wordt iedereen weer een voor een opgehaald.  

Wij wensen alle kinderen een hele fijne herfstvakantie!  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches