Een hele fijne buitenschoolse opvang met enthousiaste begeleiders. Onze dochter kijkt altijd uit naar haar Sportstuif dagen! Erg praktisch dat ze er tijdens de school vakanties ook terecht kan 😄.

Inge Heuvelmans Inge Heuvelmans
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De laatste week voor de herfstvakantie - week 42

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Week 42, de laatste week voor de herfstvakantie. Ook deze week weer ontzettend veel leuke sport en spel varianten op het veld.


Maandag 17 oktober
Vandaag werd de groep weer in tweeën gesplitst. De kinderen van groep één tot en met groep drie bij elkaar en de kinderen vanaf groep vier tot en met groep acht bij elkaar. De jongere groep speelde vandaag twee verschillende spelletjes. De oudste groep speelde één groter spel. 

De jonge groep werd in tweeën gesplitst. De ene helft begon met het spelletje lummelen. Hierbij staan er twee lummels in het midden en de rest van de kinderen staan er in een kringetje omheen. De kinderen in de kring proberen de bal(len) over te gooien zonder dat de lummels de bal kunnen onderscheppen. Lukt het de lummel om de bal te pakken te krijgen dan mag hij of zij in de kring plaatsnemen en is degene die de bal gooide wordt de nieuwe lummel. 

De andere helft van de groep begon met het spelletje "vos kom uit je hol". Een tikspel waarbij de lopers gezamenlijk richting de tikker(vos) lopen en proberen de vos wakker te roepen. Op het moment dat de vos "wakker" wordt draait hij zich om en probeert hij de kinderen te tikken. Lukt het de kinderen terug te rennen richting het startpunt zonder gepakt te worden door de snelle vos?

De andere speelde vandaag het spelletje kickball. Dit is een variant op slagbal waarbij niet met een knuppel en kleine bal wordt gespeeld maar met een voetbal. Er worden twee teams gemaakt, één veldpartij en een slagpartij. De bal wordt doormiddel van een hard schot tegen de bal in het veld gebracht door de slagpartij. Na het schot probeert degene die de bal in het veld gebracht heeft langs alle honken te lopen en zo een heel rondje af te leggen. Wanneer hij of zij bij het laatste honk is ontvangt het team een punt. Ondertussen probeert de veldpartij de bal zo snel mogelijk op te halen en bij de brandplek te krijgen. Op het moment dat de bal daar is wordt er stop geroepen. Alle lopers moeten nu bij een honk staan. Zijn zij te laat krijgen ze een uitje en moeten zij een honk terug. Op het moment dat er drie uitjes zijn gemaakt wisselen de Veld-, en slagpartij van rol. Het was een spannende wedstrijd tussen beide teams met veel mooie schoten, tactisch spel, goede samenwerking en vooral veel plezier! 

   


Dinsdag 18 oktober

Het was vandaag een heerlijk zonnige dag en in de middag hebben we daar dan ook lekker gebruik van gemaakt. Na school speelden de kinderen volop buiten, maar ook binnen werd er lekker geknutseld, getekend en een spelletje gespeeld. We hebben sinds vandaag wat nieuwe spellen waar de kinderen al leuk mee hebben gespeeld!

Met de ouderen kinderen speelden we vandaag het 3- in 1 spel. Een spel met de sporten voetbal, hockey en handbal. Er zijn twee teams van zes, maar de sporten kunnen ook 2 tegen 2 of 3 tegen 3 worden gespeeld. Dit ligt eraan welk getal er geroepen wordt. De kinderen die gaan spelen kijken in het midden welke bal er klaar ligt en welke sport er dus wordt gespeeld.

Met de jongeren kinderen speelden we vies-land lekker-land en de vloer is lava. Bij de vloer is lava moesten de kinderen in twee teams de overkant zien te bereiken zonder de grond aan te raken. Ze hadden alleen een paar hoepels waar ze in moesten staan, maar er waren meer kinderen dan hoepels dus er moest goed samengewerkt worden. Dit ging heel goed!

   


Woensdag 19 oktober

De woensdag begonnen we zoals elke week weer met een boterhammetje eten samen met alle kinderen waarvan de scholen eerder uit zijn. Na de lunch mogen de kinderen altijd vrij spelen tot de rest van de kinderen ook op de BSO zijn. Toen we met de hele groep samen waren hebben we gezellig fruit gegeten.

Hierna konden we allemaal naar het achterste hockeyveld. Dit omdat er op woensdag altijd al getraind wordt door de hockeyclub zelf. Hierdoor hebben wij op woensdag de beschikking om naar het andere veld te gaan. Hier begonnen we met een klein dansje om samen op te warmen.

Na het openingsdansje gingen we het spel kat en muis spelen. Alle kinderen krijgen een staart achter in hun broek, deze moet door de katten eruit getrokken worden. Als je staartje eruit is getrokken kun je je lintje weer ophalen bij de begeleiding van het spel. Na een aantal minuten wisselen van kat.

Ook hebben we fopbal gespeeld. Hier maken de kinderen een cirkel om de persoon in het midden heen. Die persoon in het midden heeft de bal, en probeert de kinderen hiermee te foppen. Alle kinderen hebben hun handen achter de rug. Wanneer de bal echt word gegooid en je vangt hem dan mag je door, vang je hem niet ben je af. Ook kun je gefopt worden, de bal wordt dan niet echt gegooid. Probeer je de bal dan te vangen dan ben je ook af, houd je netjes je handen achter je rug dan ben je door!

Als afsluiting spel hebben we de tijd ingeschat. Iedereen zat op de grond en moest inschatten wanneer er 30 seconden voorbij waren. Wanneer je dit zelf in had geteld ging je staan. Wanneer iedereen staat maken we bekend wie er het dichtst bij de 30 seconden was. Hierna mochten de kinderen weer vrij spelen.

   


Donderdag 20 oktober
Vandaag was het weer iets minder, maar mooi om te zien dat er nog steeds veel kinderen zijn die er voor kiezen om toch lekker buiten te spelen. Voordat we fruit gingen eten werd er buiten gevoetbald en werden er binnen andere spelletjes gespeeld of geknutseld.

Na het fruit spelen speelden we met de ouderen kinderen levend kwartet. Hierbij moet je in teams 4 dezelfde voorwerpen in je hoepel zien te verzamelen door deze bij andere teams weg te halen. Dit gaat niet zo makkelijk, want ieder team heeft ook een bewaker die de dieven mogen tikken. Lukt het om met je voorwerp terug te keren naar je eigen plekje zonder getikt te worden mag je het houden. Als je 4 dezelfde hebt roep je heel hard kwartet en heb je hem veilig gesteld.

Met de kleinere kinderen speelden we olifantentikkertje en makers en krakers. Bij olifantentikkertje staan er twee olifantjes in een kooi met een lange slurf. Als er iets uit de kooi wordt gepikt mag de olifant tikken met de slurf. Lukt dit, dan moet degene die iets gestolen heeft het voorwerp terugleggen.

Bij het spelletje makers en krakers liggen er heel veel hoedjes / pionnetjes verspreid door het veld. De helft staat rechtop en de helft op zijn kop. Aan de makers is het de taak om de pionnen recht te zetten, terwijl de krakers ze weer op zijn kop zetten. Zijn er aan het einde van de ronde de meeste pionnen gemaakt of gekraakt?

   


Vrijdag 21 oktober
De laatste schooldag voor de vakantie, sommige scholen hadden een studiedag en andere scholen waren iets eerder uit. In de ochtend waren er 2 kinderen die dus een studiedag hadden. Zij hebben hier in de ochtend heerlijk vrij mogen spelen. Na deze ochtend kwamen de rest van de kinderen ook en hebben we allemaal gezamenlijk een boterham gegeten.

Na de middag hebben we genoeg leuke activiteitjes gedaan op het veld. Hier in zijn wij begonnen met Sportstuif tikkertje. Bij dit tikspel waren er twee tikkers, wanneer je getikt was moest je met je armen gespreid gaan staan. de andere kinderen kunnen je weer vrij maken door de ene arm omlaag te drukken en daarbij ‘sport’ te zeggen en daarna de andere arm omlaag te duwen en daarbij ‘stuif’ te zeggen. Wanneer dan dus allebei je armen omlaag zijn geduwd dan ben je weer vrij en mag je mee doen.

Het andere spel wat we gespeeld hebben was politie en boefje. Hierbij hebben we een vak gemaakt en aan de overkant van dit vak liggen er allemaal spulletjes. In het midden van het vak staan twee politieagenten. Alle boeven moeten aan de overkant van het veld één van de spullen pakken en mee nemen. Als je zonder te tikken terug kan komen dan mag je het door jou gepakte voorwerp in de groene hoepel leggen, ben je wel getikt dan moet deze in de rode. Aan het einde van het spel als alle voorwerpen gepakt zijn dan kijken we wie de meeste voorwerpen heeft kunnen verzamelen.

Aan het einde van deze dag hebben we gezamenlijk de dag leuk afgesloten en kunnen de kinderen gaan genieten van de herfstvakantie!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches