Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De laatste week voor de carnavalsvakantie! – week 7

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 13 februari

Vandaag was het heerlijk weer buiten. De zon scheen en het was niet koud. We hebben dan ook weer voor het eerst dit jaar buiten fruit gegeten met z´n allen! Na het fruit eten zijn we lekker buiten spelletjes gaan spelen op het veld. 

De jongste groep startte gezamenlijk met bewegen op muziek. Verschillende bekende liedjes kwamen voorbij, zoals de hokey pokey en de wielen van de bus waarbij de kinderen met een hoepel als stuur als een echte buschauffeur bewogen over het veld. Ook werden er onbekendere liedjes gedanst. Door goed te luisteren naar de tekst op de muziek wisten we precies hoe we moesten bewegen. De kinderen danste allemaal lekker mee en na een aantal liedjes was iedereen goed opgewarmd. De groep splitste in tweeën en er werden nog twee activiteiten gespeeld. Namelijk een mikspel, waarbij de kinderen per tweetal een goaltje kregen en beide een eigen pionnetje. Door te rollen of schieten probeerde de kinderen te scoren in het goal. Lukte dit dan mocht je je pionnetje een stapje naar achter plaatsen. Wie komt het verst en mikt nog steeds raak op het goal? Daarnaast speelde de kinderen een tikspel in teams. Er werden drie groepjes gemaakt. Eén team was de tikker en de andere twee teams waren de lopers. De lopers stonden tegenover elkaar, beide aan één kont van het veld. DE tikkers stonden in het midden verspreid om een vak waarin verschillende materialen lagen. De lopers probeerde uit dit vak iets te stelen en mee te nemen naar hun eigen kant. Lukte dit zonder getikt te worden, dan was dit een punt voor het team. Werd je wel getikt door een tikker terwijl je een materiaal in je hand had dan was dit materiaal voor hen en was het een punt voor de tikkers. Welk team heeft wanneer alle materialen op zijn de meeste punten gescoord?

Met de oudere kinderen begonnen we met een miktikspel waarbij de getikte kinderen van een afstand een ring in de hoepel moesten mikken om weer mee te mogen doen.

Vervolgens moesten de kinderen in twee teams een parcoursrace tegen elkaar doen. Van slalommen om de pionnen heen, tot een voetbal schieten op een bepaald deel van de goal, moesten de kinderen verschillende bewegingen doen om de race te winnen. Om het wat uitdagender te maken, moesten ze dit parcours ook afleggen met een frisbee in de hand waar een balletje op lag. Viel het balletje op de grond? Dan moesten ze het parcours opnieuw afleggen.

Tot slot speelde we het spel stand in de mand. Eén kind gooit de bal in de lucht en roept ‘’stand in de mand en de bal is voor … ‘’. Het kind wiens naam genoemd werd, moest de bal zo snel mogelijk pakken en ‘’stop’’ roepen. De andere kinderen moesten op het signaal stil staan met de benen gespreid. Het kind met de bal moest vervolgens de bal bij een ander kind door de benen rollen. Was dit gelukt, dan werd er omgewisseld.

   

Dinsdag 14 februari

Deze mooie en zonnige dag gingen we met alle kinderen zo snel mogelijk naar buiten. In het begin konden de kinderen heel lekker vrij spelen op het veld. Hier kozen veel kinderen om samen met Stan te gaan voetballen. Ook verzonnen sommige kinderen hun eigen spelletjes op het veld en gingen deze ook spelen.

Toen we alle kinderen compleet hadden gingen we zoals gewoonlijk eerst fruit eten en daarna activiteiten op het veld doen. Vandaag stond het thema mikken op de planning. Voordat we begonnen met de mikspellen speelde we eerste en warming-up tikkertje. Hier speelde we met alle kinderen naamtikkertje. Bij dit spel rennen alle kinderen vrij over het veld tot dat de spel begeleider bijvoorbeeld riep dat alle kinderen met een L in hun naam tikker wordt. Wanneer je getikt werd mocht je even aan de zijkant komen staan tot je weer mee mocht doen. Hierna gingen we met de grote en kleine kinderen apart verder.

Voor de grote kinderen hadden we het nieuwe spel kubb uitgezet. Bij dit spel moest je proberen om als eerste de paaltjes van de tegenpartij om te gooien. Lukt dit? Dan win jij met jou team. Het tweede spel wat we met de oudere kinderen speelde was lintjes trefbal. Hier speelde we gewoon een trefbal spel tegen elkaar, als je dan iemand af had gegooid dan mocht jij een ‘prijsje’ komen halen. Je kon dan kiezen tussen drie verschillende lintjes, geel is voor een extra leven, blauw is voor afweren en rood was voor lopen met de bal. Je mocht dan zelf kiezen welk lintje je wilde hebben. Deze was geldig tot je af werd gegooid of tot deze extra kracht op was.

Met de kleine kinderen speelde we ook verschillende mik spelletjes zoals ringwerpen. Hier probeerde de kinderen verschillende hoepels om pionnen heen te gooien. Ook speelde we nog een wedstrijdje gooien. Hier moest je zo snel mogelijk van uit een hoepel in de emmer gooien. Lukte dit? Dan mocht je deze hoepel mee nemen naar jou groepje. Het team wat de meeste hoepels had verzameld die had gewonnen. En het laatste spelletje wat we speelde was gooien in een pion. Iedereen hield bij dit spel een pion vast. Een van het tweetal had hier ook een bal vast en probeerde deze in de pion van de andere te gooien. Ook speelde we dit met een bal rollen en een pittenzakje gooien.

   

Woensdag 15 februari

Vandaag zijn we met een kleine groep kinderen, waarvan sommige zoals iedere woensdag in de middag een boterham bij Spotstuif eten. Omdat we vandaag met een wat kleinere groep kinderen zijn, hebben we besloten om naar speeltuin de Molenwiek in Breugel te gaan. Naast de dagelijkste sportactiviteit vinden we het ook leuk om er op uit te gaan met de kinderen, mocht dit kunnen.

Alle kinderen hebben in de speeltuin super leuk gespeeld. Er werd gevoetbald, geschommeld, in het zand gespeeld en er werd zelfs gebruik gemaakt van de fitnesstoestellen. Bij terugkomst hebben we samen een koekje gegeten, hebben sommige kinderen nog wat geknutseld of hebben nog een hele tijd buiten gespeeld. Weer eens een andere woensdag dan de afgelopen weken, maar daarom alleen maar leuk!

   

Donderdag 16 februari

Het leek een regenachtige dag te gaan worden, maar gelukkig was het droog tijdens de activiteiten buiten. We begonnen met een kreeftentikkertje voor de hele groep kinderen. De tikkers waren de kreeften en moesten zich voortbewegen op de handen en voeten met de buik naar boven. De andere kinderen moesten kruipend door het veld de kreeften ontwijken om niet getikt te worden.

Vervolgens zijn we met de kleinere kinderen het spel zakdoekje leggen gaan spelen. De kinderen zaten in een kring met de ogen dicht en één kind had een zakdoekje en mocht om de kring heenlopen. Vervolgens zongen de andere kinderen het liedje van zakdoekje leggen en mocht de loper het zakdoekje achter een ander kind leggen. Na het liedje deden de kinderen de ogen met de kans dat er een zakdoekje voor ze lag. Bij wie het zakdoekje lag, mocht de loper gaan proberen te tikken door om de kring heen te rennen.

Eerst deden de kleine kinderen een parcoursrace waarbij ze verschillende obstakels moesten overbruggen. Daarna zijn de kleine kinderen lekker op de muziek gaan bewegen. De begeleiders hadden verschillende liedjes opgezet die de kinderen kende, en deden samen de kinderen de dansjes. De dansjes brachten een goede sfeer en blije gezichten bij de kinderen.

Met de grote kinderen zijn we begonnen met drukke hoepelweg. Bij dit spel moesten twee kinderen door een veld rennen waarbij de andere kinderen hoepels tegen deze kinderen aan moesten rollen. De kinderen waren druk bezig met het ontwijken van de vele hoepels die op de weg naar hun toe gerold werden. Werd je geraakt door een hoepel? Dan werd er omgewisseld met het kind wat de hoepel tegen de renner had aangerold.

We hebben ook een balspel gedaan genaamd nollen waarbij de bal maar één keer op de grond mocht stuiteren. Het was aan de kinderen om te proberen om de bal in de lucht te houden door middel van de handen en voeten.

Ten slotte zijn we met de grote kinderen geëindigd met het spel tik tak boem. De kinderen stonden in een kring en één kind zat op de grond in het midden van de kring. Het kind in het midden herhaalde ‘’tik tak’’ en moest de ogen dichthouden. De andere kinderen gaven de bal in een bepaalde richting door aan elkaar. Als het kind in het midden ‘’draaien’’ riep, werd er omgedraaid in richting waarin de bal werd doorgegeven. Het kind in het midden kon ook ‘’boem’’ roepen, wat betekende dat de bom ontplofte. Het kind wat dan nog de bal in de hand had, was af en moest op de grond liggen. De andere kinderen gingen door met het spel en moesten bij het doorgeven dan over de kinderen stappen die af waren.

   

Vrijdag 17 februari

Het is eindelijk zover, de carnavalsvakantie is begonnen! We halen de kinderen op van school en zien ze in de mooiste kostuums verschijnen. Super leuk dat iedereen in de middag ook nog gezellig verkleed rondloopt bij Sportstuif!

Alle scholen in Son en Breugel hadden vandaag een verkort lesrooster wat betekent dat iedereen om 12:00 uur uit was en we bij ons samen hebben geluncht. Hierna was er nog voldoende tijd om binnen en / of buiten vrij te spelen. Later in de middag spelen we de carnavalsbingo. Over het hele terrein zijn verschillende plaatjes verstopt die iets te maken hebben met carnaval. Op dit kaartje staat ook een nummer geschreven. Wanneer ze een kaartje hebben gevonden, moeten ze ter controle het nummer doorgeven dat op het kaartje stond. Als dit klopt, dan mogen ze het plaatje doorkruisen. Welk groepje heeft als eerst de hele kaart vol?

Na de carnavalsbingo is er voor de kinderen nog tijd om vrij te spelen. Om de beurt worden de kinderen weer opgehaald om thuis lekker verder carnaval te vieren de komende dagen, of om lekker uit te rusten.

Natuurlijk zijn wij tijdens de carnavalsvakantie ook gewoon geopend en hebben we iedere dag weer leuke activiteiten gepland staan. Wij wensen alle kinderen een hele fijne carnavalsvakantie!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches