Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De laatste week alweer voor de carnavalsvakantie! - week 6

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 5 februari
Vandaag zijn we de laatste week voor de carnavalsvakantie bij Sportstuif weer vol met sportieve activiteiten gestart. Met een koud windje, maar gelukkig zonder regen gingen we met z'n allen het veld op om leuke activiteiten te spelen. 

Zowel de jonge als de wat oudere kinderen zijn begonnen met het warming-up spel nummertikkertje. Een spel waarbij alle kinderen een nummer krijgen. Wordt dit nummer geroepen door de begeleider dan worden de kinderen met dit nummer de tikker. Wordt er een nieuw nummer geroepen dan worden er dus weer nieuwe kinderen de tikker. Goed je nummer onthouden en opletten wie er de nieuwe tikker wordt dus. 

Na de warming-up speelden de jongste kinderen drie verschillende spelletjes. Ze begonnen met het spel politie en boefje. Eén politie bewaakt de diamant (een pittenzakje op een pion), één boef probeert deze te stelen. Wanneer de boef de diamant te pakken heeft probeert hij zo snel als hij kan naar de achterlijn te rennen. Lukt dit zonder gepakt te worden door de politie heeft de boef een punt. Wanneer de politie de boef kan tikken heeft de politie een punt. Na elk punt wisselen de politie en boef van rol. 
Daarnaast speelden de kinderen het spelletje sneeuwballengevecht. Helaas lag er geen dik pak sneeuw vandaag, dus werd het op een andere manier gespeeld. De groep kinderen werd verdeeld over ieder een eigen hoepel. Vanuit daar mag iedereen een zachte bal gooien. Twee kinderen rennen tussen de hoepels door naar de overkant en proberen niet geraakt te worden door de (sneeuw)ballen. Lukt het jou onderweg om alle ballen te ontwijken? 

Om af te sluiten speelden de jongere kinderen nog een potje schipper mag ik overvaren. Hierbij werd er met z'n allen flink gerend, gehuppeld en gehinkeld naar de overkant. 

De oudste kinderen zijn na de warming-up vandaag aan de slag gegaan met twee verschillende groepsactiviteiten. Het spel levend kwartet stond op het programma. Vier teams strijden hierbij tegen elkaar om een kwartet te verzamelen. Ieder team begint met vier verschillende materialen in een hoepel. Door materialen bij een ander team te pakken proberen zij vier dezelfde materialen in hun eigen hoepel te krijgen. Maar pas op, de kinderen van het team waar je iets bij weggepakt hebt laten dit natuurlijk niet zo gebeuren. Zij mogen proberen te tikken, waarna het materiaal teruggegeven moet worden. Een spannend spelletje dus waarbij iedereen z'n best doet om met zijn of haar team zo veel mogelijk kwartetten te verzamelen.
Daarna speelden ze het spel eindvakbal. Twee teams proberen ieder te scoren door minimaal drie keer over te gooien binnen het team en vervolgens de bal te gooien naar hun teamgenoot de in het eindvak staat. Wanneer deze persoon de bal vangt heeft het team een punt. Tegelijkertijd probeert de tegenstander natuurlijk de bal te onderscheppen en hetzelfde te doen bij hun eigen vak. Na ieder punt neemt het verdedigende team de bal uit en wordt het spel weer hervat. 
Het was weer een gezellige sportieve middag bij Sportstuif vandaag.

   

Dinsdag 6 februari
Vandaag hebben we in competitieve vorm 4 spelletjes gespeeld.

We zijn begonnen met fitness tikkertje waarbij de getikte kinderen samen met een maatje een fitnessoefening moesten bedenken en deze 5 keer samen moesten uitvoeren voordat het getikte kind weer vrijkwam.

Hierna hebben we de groep over 3 onderdelen verdeeld.

Het eerste spel was mikken. De kinderen moesten in teamverband zoveel mogelijk punten scoren door pittenzakjes op verschillende doelen te werpen.

Het tweede onderdeel was sprinten, waarbij de kinderen van A naar B moesten rennen om vervolgens een teamgenoot aan te tikken. Na iedere ronde hebben we de manier van verplaatsen veranderd om de kinderen extra uit te dagen.

Als laatste onderdeel moesten de kinderen samenwerken om als eerste de 'ravijn' over te steken zonder de grond te raken. De kinderen kregen diverse materialen mee om de afstand te overbruggen.

   

Woensdag 7 februari
Deze woensdag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Hiervoor mochten we weer gymzaal de Landing in. Voor deze dag stond er acrogym op het programma.

We begonnen deze middag met twee warming-up spellen. Beide spellen speelden we met hoepels. Het ene spel was een estafette vorm waar de hoepels over de pionnen verplaatst moeten worden. De hoepels beginnen bij de achterste pion en moeten eindigen bij de voorste. De eerste persoon in de rij rent dus naar de achterste pion en verlegt de hoepel één pion naar voren. De volgende doet hetzelfde, en die erna ook weer. Zo komt de hoepel op een gegeven moment bij de voorste pion terecht. Het groepje wat dit het snelste doet die wint.

Het andere spel was in duo’s oversteken naar de andere kant van de zaal. Elk duo heeft één hoepel, deze hoepel moet om de andere persoon heen en dan voor die persoon op de grond gelegd worden. De persoon in de hoepel wisselt elke keer om. Dus eerst gaat de ene in de hoepel staan en de ander de hoepel er om heen halen. En wanneer de hoepel dan ligt dan wisselen de personen om. Op deze manier gaat de hoepel elke keer een klein beetje naar voren. Welk duo als eerste aan de overkant van de zaal is die wint.

Na deze beginspellen mocht iedereen op de tribune gaan zitten voor de uitleg van acrogym. Bij deze uitleg vertelde we alle veiligheidsregels en op welke manier we dit gingen uitvoeren. De kinderen mochten zelf groepjes maken en in deze groepjes allerlei verschillende evenwichtsoefeningen en trucjes uit te voeren. Hier kwamen super leuke en gave creaties uit.

   

Donderdag 8 februari
Vandaag was het buiten een wat mindere dag met veel regen in de middag. Om deze reden hebben we in plaats van buiten, binnen de activiteiten gespeeld. Er stonden drie verschillende spellen op het programma. 

Het eerste spel was ballontikkertje, dit speelden we in de kleedkamers. Bij dit spelletje staat er in beide kleedkamers een tikker die een ballon in de lucht moet houden door er steeds tegenaan te slaan. Ondertussen probeert de tikker de overige kinderen te tikken, maar dit telt alleen zolang de ballon in de lucht blijft. Ben je getikt? Dan moet je naar de andere kleedkamer. Zo kunnen we zien welke tikker de meeste kinderen kan tikken. 

Een ander spel dat we speelden was het kleurengelukspel. In de vier hoeken hangt een ballon met ieder een eigen kleur. Eén van de kinderen staat in het midden met de ogen dicht en telt van vijf naar nul. In deze tijd rent iedereen naar een hoek. Als de kleur wordt genoemd waar jij bij staat, ben je helaas af. Het heet dus niet voor niets het kleurengelukspel. Wie als laatst overblijft, wint en mag bij de volgende ronde in het midden staan en de kleuren noemen. 

Als laatst speelden we nog het bekende spel levend memory. Hierbij maken de kinderen tweetallen en verzinnen zij samen een beweging. Twee kinderen proberen erachter te komen welke kinderen bij elkaar horen. 

Na de activiteiten gaat iedereen nog lekker vrij spelen, totdat ze weer worden opgehaald. 

   

Vrijdag 9 februari
Het is vandaag de laatste vrijdag voor de carnavalsvakantie en dit betekent dat iedereen mooi verkleed uit school komt. Alle scholen in Son en Breugel hebben vandaag een korte dag, dus lunchen we gezellig samen. Na de lunch spelen er veel kinderen buiten en worden er binnen weer mooie tekeningen gemaakt. 

Om alvast in stemming te komen starten we de activiteiten met polonaisetikkertje. Als je getikt bent, sluit je aan in de polonaise. Wanneer er tien kinderen in de polonaise lopen, mag de voorste weer wegrennen. Na deze gezellige warming-up starten we met zoekmemory. Buiten zijn overal carnavalsplaatjes verstopt. De kinderen gaan in tweetallen op zoek naar twee dezelfde plaatjes. Als ze een setje hebben gevonden, mogen ze deze losmaken en meenemen. Ondertussen luisteren we natuurlijk gezellige carnavalsmuziek. Na een uur kijken we welk duo de meeste setjes heeft verzameld. 

Wij wensen iedereen een leuke carnaval toe en een fijne vakantie! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches