Fijn bedrijf met behulpzame medewerkers!

Roy Roy
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De laatste schoolweek voor de kerstvakantie! - week 51

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 18 december

Vandaag is alweer de laatste week voordat de kerstvakantie start. We hebben er weer een gezellige week van gemaakt met z'n allen. Op maandag zijn we de week redelijk fris, maar gelukkig droog gestart. Prima weer om lekker buiten op het veld aan de slag te gaan met verschillende sport en spel activiteiten.

Na het fruit eten zijn we met z'n allen gestart met een warming-up spel, namelijk unicorn-tikkertje. Hierbij waren er twee tikkers, de unicorns. Deze hadden beide een flexibeam om de kinderen mee te tikken. De lopers hadden een aantal lintjes in verschillende kleuren welke de unicorns wilde proberen te pakken. De kinderen mochten deze lintjes onderling doorgeven. Lukte het de unicorn om de kinderen met de lintjes te tikken dan kreeg de unicorn het lintje. Aan de unicorn de taak om alle kleuren lintjes te verzamelen.

Na de warming-up werden de oudere en jongere kinderen van elkaar gescheiden. De jongste kinderen speelden vandaag het bekende spelletje spons, water en vuur, een variant op levend stratego. De oudere kinderen hebben allesbal gespeeld. Een spel waarbij twee teams tegen elkaar strijden tijdens drie verschillende sporten. Vandaag werd er hockey, voetbal en levend korfbal gespeeld. Een spannende strijd, want beide teams gingen gelijk op. Uiteindelijk werd er bij een stand van negen tegen negen een winnend potje gespeeld.

   

Dinsdag 19 december

Vandaag stond er weer een sportief programma op de planning. Helaas was het weer erg slecht, waardoor we niet naar buiten konden, maar dat maakte het natuurlijk niet minder leuk.

De groep is in vieren verdeeld en we hebben leuke activiteiten gespeeld. In de kleedkamers hebben we een potje ringhockey gespeeld. Bij de tv hebben we een leuke estafettevorm gespeeld met de skateboards. We hebben voor het eerst het nieuwe mikmateriaal gebruikt en als laatste spel hebben we een zakkenrace gedaan.

En na al deze leuke activiteiten mag iedereen al een tijdje mooie kerstballen of cadeaus knutselen voor in onze eigen gemaakte kerstboom. Zoals je hieronder op de foto kan zien is dit echt een mega groot succes!

   

Woensdag 20 december

Vandaag zit het weer ons gelukkig mee, het is droog buiten! We kunnen gezamenlijk het veld op om verschillende activiteiten te spelen. We beginnen met een tikspel waarbij iedereen wel een keer de tikker kan worden. We roepen namelijk om wanneer iemand tikker mag zijn en dat is bijvoorbeeld als je op de Stokland zit, op voetbal zit of je roze schoenen aan hebt. De spel begeleider roept één thema op en die kinderen mogen dan gaan tikken. Ben je af? Dan mag je even aan de zijkant komen wachten.

Na dit warming-up spel spelen we drie kleinere spelletjes. Waaronder kerstboom versieren waarbij er één iemand de kerstboom is en de rest via een parcours verschillende voorwerpen in deze boom mogen hangen. Is jou kerstboom het eerste versierd dan wint jullie team dit spel.

Ook spelen we steen, papier, schaar wedstrijd tegen elkaar. Je springt door de hoepels tot je de tegenstander tegenkomt. Op dit punt speel je het spelletje steen, papier, schaar tegen elkaar. De winnaar mag door met springen en de verliezer gaat uit het speelveld. Haal je helemaal de overkant dan mag je daar een pion pakken en mee nemen naar je eigen team. Ondertussen starten dan alweer de volgende wedstrijdjes. Wanneer je op het einde de meeste pionnen weet te verdienen met je team dan heb je gewonnen.

Het laatste spelletje is een gooi en mik spel. Drie teams strijden tegen elkaar door zo snel mogelijk vanuit een hoepel jou tennisbal in de emmer te gooien. Wanneer je raak gooit mag je naast de tennisbal ook de hoepel mee nemen vanuit waar jij hebt gegooid. Het team wat de meeste hoepels weet te bemachtigen wint dit spel!

   

Donderdag 21 december

Na het fruiteten hebben we de kerstboom verloot, daarna zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten.

We zijn begonnen met kerstboom tikkertje, wanneer je was getikt moest je blijven staan als een kerstboom. Als iemand de lampjes aanstak, mocht je weer mee doen.

Daarna hebben we met alle kinderen ren je rot gespeeld met kerstvragen, er waren drie velden uitgezet, de kinderen rende naar het vak met de juiste kleur.

Aan het einde van deze dag hadden bijna alle kinderen nog een kerstavond op school, hier hadden ze allemaal onwijs veel zin in!

   

Vrijdag 22 december

Vandaag is het de laatste dag voor de kerstvakantie en dit betekent dat alle scholen in Son en Breugel vandaag voor de lunch al uit zijn. We halen de kinderen op en lunchen gezamenlijk. Omdat het nu een extra lange middag is hebben de kinderen ook meer tijd om vrij te spelen. Er worden spelletjes gespeeld, er wordt geknutseld en er wordt buiten, tussen de regenbuien door, gevoetbald. 

In de middag eten we fruit en maken we ons klaar voor de activiteit. Het weer is ook vandaag niet al te best en daarom hebben we een binnen- en buitenactiviteit. Voor de activiteit worden er twee teams gemaakt die het tegen elkaar gaan opnemen. 

Beide teams moeten 13 opdrachten uitvoeren. Bij ieder goed uitgevoerde opdracht verdienen zij een letter. Het team dat als eerst met de 13 verdiende letters het goede woord heeft gevormd, wint! 

Er zijn opdrachten zoals; een kerstliedje zingen, een penalty scoren, 20 keer overgooien, een rondje op de slee rijden etc. 

De teams waren erg fanatiek en deden er alles aan om te winnen. Uiteindelijk kon er maar één de snelste zijn, maar hebben ze allemaal hard gestreden. 

Tijdens deze dag kwamen er ook nog een aantal kinderen hun prijs halen voor de kerstmannen actie.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en zien jullie graag weer in of na de kerstvakantie bij Sportstuif! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches