Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie! - week 7

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 12 februari
Feest!
Het is carnaval en dit vieren we natuurlijk ook bij Sportstuif. Alle kinderen inclusief Sportstuif begeleiding zijn vandaag verkleed.

De ochtend beginnen we creatief met het knutselen van carnavalsmaskers. Met behulp van een paar voorbeeldjes kunnen de kinderen zelf aan de slag en bedenken wat hoe ze het masker gingen maken en versieren. Sommige kinderen kunnen het al helemaal zelf en andere hebben wat meer hulp nodig. Uiteindelijk heeft iedereen een super mooi masker gemaakt.

Na de lunch schijnt de zon heerlijk en gaan we met zijn alle naar buiten. Eerst is het tijd om vrij te spelen en later spelen we samen nog een paar rondjes verstoppertje. We sluiten de dag af met een lekkere traktatie van een jarige!

   

Dinsdag 13 februari
De laatste dag van carnaval is aangebroken en ook vandaag komt iedereen weer mooi verkleed naar Sportstuif.

Ook vandaag starten we dag creatief met het knutselen van clownsmaskers. De kinderen tekenen zelf het gezicht van de clown en versieren zijn hoofd met allerlei knutselspullen. Om het af te maken, maken we zijn neus met een opgeblazen ballon.

In de middag is het wederom heerlijk weer buiten en gaan we na de lunch buiten spelen. We starten met vrij spelen en hierna roepen we de groep bij elkaar om gezamenlijk wat activiteiten te spelen. Het tikspelletje voor de warming-up is bedacht door twee kinderen. Leuk om te zien dat ze hun eigen creativiteit gebruiken om iets te bedenken en om het ook zelf uit te leggen voor de hele groep! Na de warming-up spelen we het ballonnenspel. Om de beurt hebben we kinderen een ballon aan een touwtje aan hun enkel vastgeknoopt zitten. De rest probeert deze kapot te trappen. Als je dit is gelukt, mag jij bij de volgende ronde de ballon aan je enkel vastknopen en wegrennen.

Ook na de activiteiten wordt er nog fijn binnen en buiten gespeeld. Een goede afsluiter van carnaval 2024.

   

Woensdag 14 februari
Vandaag starten we de dag met een sportieve carnavalsbingo. Voor de meeste kinderen is dit inmiddels een bekend spel. Over het hele terrein zijn kaartjes verstopt die de kinderen in groepjes moeten zoeken. Als ze een kaartje gevonden hebben, kijken ze welk nummer hierop staat en geven ze dit door bij de begeleiding. Wie het eerst de kaart vol heeft roept natuurlijk ‘BINGO!’ en wint.

In de middag is het regenachtig en we weer creatief aan de slag. De kinderen knutselen een clown, waarbij het haar wordt gemaakt door een bekertje op de kop in de verf te houden en zo op het papier te drukken. Door dit vaker en met verschillende kleuren te doen, krijgt de clown uiteindelijk een mooie bos krullen!  

   

Donderdag 15 februari
De dag begon vandaag regenachtig maar gelukkig waren de weersvoorspellingen voor de rest van de dag super. De temperaturen zullen vandaag oplopen tot 16 graden, dat is super! De planning was dus ook om de hele dag hiervan gebruik te maken.

Toen het droog werd mochten de kinderen eerst buiten vrij spelen met alle materialen die we hebben. Hierna hadden we een ren je rot gespeeld met carnavals vragen. De kinderen uit Son en Breugel wisten ontzettend veel over carnaval!

Na de lunch zijn we ook weer met iedereen het veld op gegaan om een spelenkermis te spelen in een uitdagingvorm. Alle spellen die we normaal ook in een spelenkermis speelden staan nu ook klaar op het veld. Alleen in deze vorm mogen niet alle kinderen elkaar uitdagen met fiches, nee nu mogen zij alleen iemand uitdagen die in de piramidevorm boven hun staan. Er kan dus maar één persoon de winnaar worden en deze staat aan het einde van het spel bovenaan de piramide!

   

Vrijdag 16 februari
Het is alweer de laatste dag van de carnavalsvakantie. Omdat het in de ochtend gelukkig nog droog was besloten we om met alle kinderen naar speeltuin De Brink te wandelen. Hier hebben de kinderen de hele ochtend vrij mogen spelen.

Toen we terugkwamen was het alweer tijd voor de lunch, wat is dit toch altijd gezelig in de vakantie! Na het eten moest iedereen even naar buiten omdat er dan binnen even goed gepoest kon worden. Helaas begon het daarna al snel te regenen en moesten we de hele middag binnen blijven.

Het middag programma begon met het knutselen van hele leuke en vrolijke feesthoedjes. Deze waren allemaal zo mooi gelukt, alle kinderen waren hier ontzettend blij mee. Na de feesthoedjes hebben we de vakantie afgesloten met een film genaamd luizenleven. 

Wat was het een gezellige feestweek!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches