Fijne opvang met veel sportieve activiteiten en enthousiaste medewerkers. Kinderen gaan er graag naartoe.

Robin van Duin Robin van Duin
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nieuwe sportieve week bij Sportstuif Son en Breugel! Week 12 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Gave activiteiten op het programma zoals Poortentikkertje, Levend Kwartet, Inktvistikkertje en nog veel meer!

Maandag 21 maart

 

Weer een nieuwe week bij Sportstuif dus ook weer nieuwe activiteiten op het programma. Het wordt deze week stralend weer dus zullen ook veel buiten te vinden zijn op het hoofdveld van HTC Son. We starten met een lekker opwarmspelletje Poortentikkertje, bij dit spel is er een veld met twee tikkers en alle andere spelers die getikt kunnen worden. Als je getikt bent ga je met de benen wijd open staan. Als er een andere speler hier doorheen kruipt ben je weer vrij en mag je mee doen. Pas op! Als je door het poortje heen kruipt mag je niet getikt worden.

 

Als tweede spel speelde we Levend Kwartet, bij dit spel hadden we 4 teams die elk een hoepel hadden. In deze hoepel lagen verschillende attributen zoals een pittenzakje, een ringetje, een pionnetje en een frisbee. Elk team heeft aanvallers en verdedigers, de aanvallers moeten proberen deze attributen bij andere teams te stelen. Dit lukt niet zomaar want de verdedigers mogen de aanvallers tikken als ze te dicht bij komen. Als je getikt bent moet je terug naar je eigen hoepel en mag er weer meegedaan worden. Als je niet getikt wordt en een van deze attributen te pakken krijgt ren je zo snel mogelijk terug en legt deze in de hoepel van je team. Als je 4 dezelfde attributen weet te bemachtigen en ze liggen in je hoepel heb je kwartet! Het team met de meeste kwartetten wint!

  

 

Dinsdag 22 maart

 

We starten de middag met Steen Papier Schaar estafette, er zijn twee teams die in de rij achter de pion staan. Tussen de teams in ligt een rij hoepels waar alleen met beide voeten in gesprongen mag worden. De voorste spelers van beide teams moeten door deze hoepels springen totdat ze elkaar tegen komen. Wanneer ze elkaar tegenkomen spelen ze het spelletje steen-papier-schaar. Degene de verliest moet uit de hoepel stappen en achteraan de rij gaan staan van het eigen team. De winnaar mag door springen. Als het je lukt in de laatste hoepel te komen krijgt jou team een punt. Welk team heeft op het einde de meeste punten?

 

Woensdag 23 maart

 

Vandaag is Sportstuif Best bij ons op bezoek waarbij we begonnen met het spelletje Kat en Muis. Bij dit spel maakt iedereen een tweetal, elk tweetal gaat achter elkaar staan en bij elkaar moeten zij een cirkel vormen. Twee personen blijven over waarbij een de kat is en de ander de muis. De kat moet proberen de muis te tikken maar die kan tussen alle tweetallen glippen. Als de muis achter een tweetal gaat staan moet de voorste in de rij gaan rennen. Wanneer je getikt bent draaien de rollen om.

Als volgende spel speelde we Hoepelpong. Bij dit spel speel je 1 tegen 1 waarbij ieder zijn eigen hoepels heeft. Je probeert met de bal in de hoepel van de tegenstander te gooien. Wanneer dit lukt mag je de hoepel in je eigen vak leggen. Wie lukt het om als eerste alle hoepels van de tegenstander in zijn of haar vak te leggen?

  

 

Donderdag 24 maart

 

We starten vandaag met een tikspelletje wat met heel veel kinderen gespeeld kan worden, Inktvistikkertje. Hierbij is er een tikker die een hoepel vasthoudt, wanneer het lukt een ander te tikken moet deze ook de hoepel vasthouden en mee helpen tikken. Wanneer er 4 tikkers aan een hoepel zitten laten er 2 los en die krijgen een eigen hoepel. Zo zijn er uiteindelijk allemaal groepjes die de tikker zijn, wie houdt het als langste vol zonder getikt te worden?

 

Na dit opwarmspelletje speelde we Acrogym. Er waren allemaal verschillende kaarten waar afbeeldingen op stonden. De bedoeling was dat je met een groepje van 2, 3, 4, 5 of zelfs 6 personen deze afbeelding ging nabootsen. Wanneer je dit lukte maakte de begeleiding van Sportstuif natuurlijk een gave actiefoto hiervan!

  

 

Vrijdag 25 maart

 

Het hoofdspel was vandaag Vakjagerbal, er zijn twee vakken die bestaan uit het groene en het rode vak. In beide vakken ligt een bal waarbij je het spelletje iemand is hem niemand gaat spelen. Iedereen start in het groene vak en als je iemand afgooit mag je naar het rode vak! Wanneer je afgegooid bent moet je uit het vak en 10 jumping jacks doen, na de opdracht mag je weer meedoen in het groene vak. Als je in het rode vak af wordt gegooid moet je eerst terug naar het groene vak. Wie kan als langste in het rode vak blijven zonder afgegooid te worden.

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches