Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bij Sportstuif Son en Breugel een week met nieuwe activiteiten! Week 14 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Een leuk uitje en nieuwe activiteiten zoals Olifantentikkertje en Ren estafettes bij Sportstuif Son en Breugel!

 

Maandag 4 april

We starten deze week erg regen en stormachtig bij Sportstuif Son en Breugel dus helaas echt geen weer om naar buiten te gaan. Gelukkig hebben we een erg ruime kantine waar alle kinderen ook binnen kunnen spelen.

Als activiteit hebben we de Steen-papier-schaar estafette gedaan! Veel kinderen kennen dit spelletje al en we hadden ook genoeg ruimte binnen om dit te kunnen doen. er zijn twee teams die in de rij achter de pion staan. Tussen de teams in ligt een rij hoepels waar alleen met beide voeten in gesprongen mag worden. De voorste spelers van beide teams moeten door deze hoepels springen totdat ze elkaar tegen komen. Wanneer ze elkaar tegenkomen spelen ze het spelletje steen-papier-schaar. Degene de verliest moet uit de hoepel stappen en achteraan de rij gaan staan van het eigen team. De winnaar mag door springen. Als het je lukt in de laatste hoepel te komen krijgt jou team een punt. Welk team heeft op het einde de meeste punten?


 

Dinsdag 5 april

Vandaag wordt de vloer gelakt bij HTC Son en mogen helaas dus hier niet op komen. Maar niet getreurd bij Sportstuif Son en Breugel hebben we vandaag een leuk uitje gepland! Met heel de groep gingen we naar het Padel-centrum die zich ook bevind op het sportterrein van HTC Son. Hier kregen alle kinderen een workshop hoe ze moesten padellen. In het begin verschillende oefeningen en op het einde zelfs partijvormen!

  

 

Woensdag 6 april

Deze dag is de laatste dag dat de vloer moet drogen bij HTC Son dus gingen we gezellig naar Sportstuif Veldhoven. Daar waren nog veel meer kinderen waarbij we leuke activiteiten konden doen.

Buiten op het hoofdveld gingen we verschillende Ren en Estafettespelletjes doen! Er waren twee teams die beide een rij achter de pion vormde. Elke speler had ook een plastic lepeltje die ze goed moesten bijhouden. De voorste speler in de rij kreeg een balletje die ze in het plastic mochten leggen. Bij het startsein mochten de spelers starten met lopen met het balletje in de lepel. De bedoeling was om het parcours af te leggen zonder het balletje te laten vallen van het lepeltje. Als je dit lukte mocht je dan het balletje doorgeven aan de volgende speler in het team. Als je het balletje wel liet vallen moest je opnieuw beginnen. Welk team was als eerste om het hele parcours af te leggen zonder het balletje te laten vallen?

  

 

Donderdag 7 april

Een regenachtig en waaierig ochtend merkte we bij Sportstuif Son en Breugel maar dat klaarde in de middag snel weer op. We gingen dus met alle kinderen weer lekker naar buiten om allerlei sport en spel activiteiten te doen!

We hadden vandaag twee leuke activiteiten op het programma, Iedereen tikkertje en Olifantentikkertje. We hadden zoveel kinderen vandaag bij Sportstuif dat deze in twee groepen werden verdeeld. De ene begon met iedereen tikkertje en de ander met olifantentikkertje.

Bij iedereen tikkertje was er een groot vak waar iedereen in mocht staan. De spelleider gooide twee ballen in het veld die iedereen mocht pakken. Als je een bal had gepakt mocht je hiermee niet meer lopen. De bedoeling was dat je met deze bal iemand anders in het veld afgooide. Lukte dit moest de getikte speler aan de kant staan, lukte dit niet rende je gewoon door. Als je af was getikt moest je goed in de gaten houden wie jou had afgegooid. Wanneer hij of zij dan af was mocht jij weer mee doen!

Als tweede spelletje hadden we het olifantentikkertje. Er was in het midden een cirkel waar allerlei spulletjes lagen zoals lintjes, hoepels, ringen, pionnen, enz. In deze cirkel waren ook twee tikkers die beide een zwembadbuis vasthielden. Met de overige spelers werden tweetallen gemaakt. Deze tweetallen moesten samenwerken om een van die attributen uit de cirkel te stelen. Maar pas op werd je getikt door de tikkers met een zwembadbuis (een grote olifantenslurf) dan moest je het weer terugleggen. Wie van de tweetallen kon nou de meeste attributen stelen?
 

  

 

Vrijdag 8 april

Op vrijdag hebben we nog een gezellig knus groepje en vandaag stond dan ook verstoppertje op de planning. Er is een paal die als buut dient, de teller gaat tot 20 aftellen terwijl de rest zich gaat verstoppen. Na de 20 seconden mag de teller de verstoppers gaan zoeken. Wanneer er een verstopper is gevonden rent de teller zo snel mogelijk terug en roept heel hard buut vrij met de naam van de gevonden speler. Het kan ook zo zijn dat de verstopper sneller is bij de buut en dan is hij of zij vrij, dit betekend bij de volgende ronde dat die geen teller hoeft te zijn.

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches