Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weer onwijs leuke spellen zoals broodroostertikkertje, voetgolf en politie en boefje- week 40

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

In week 40 hebben we onwijs veel leuke maar ook nieuwe activiteiten gedaan.

Maandag 3 oktober 

Vandaag waren we weer met een gezellige grote groep. Tijdens de sportactiviteit is daarom de groep in tweeën gesplitst, de jongere kinderen bij elkaar en de oudere kinderen bij elkaar. Beide groepen speelde twee spelletjes vandaag. Het eerste spel wat op de planning stond was het spelletje raak en haal. Hierbij worden er twee teams gemaakt beide staan tegenover elkaar in een vak. In ieder vak staan meerdere pionnen. Het is hierbij de bedoeling om de pionnen van de tegenstander om te gooien met de bal. Wanneer dit lukt mag je de pion ophalen en in je eigen vak plaatsen. Het team dat als eerst alle pionnen in het vak heeft staan of met de meeste pionnen wanneer de tijd voorbij is wint het spel. 

Het tweede spel dat werd gespeeld was een tikspel genaamd politie en boefje. Hierbij proberen de lopers (boeven) de diamanten aan de overkant van het speelveld te stelen, zonder getikt te worden op de terugweg door de twee tikkers (polities). Wanneer dit lukt is het een punt voor de boeven. Word je wel gepakt door een politie betekent dit dat de polities een punt hebben. Wie haalt er de meeste punten? 

    

Dinsdag 4 oktober 

Het was een heerlijk nazomer weertje vandaag, dus hebben we lekker veel buiten gespeeld. We begonnen met vrijspelen en de meeste kinderen kozen er ook voor om iets uit de buitenkast te pakken en op het veld te spelen.

Na het fruit eten hebben we op het veld drie verschillende spelletjes gespeeld. We speelden vandaag broodrooster tikkertje, kamelenrace en een potje voetbal. Bij broodrooster tikkertje ga je met je handen in de lucht staan als je getikt bent, je bent dan een broodje. Als er een kindje voor je komt staan en een ander kindje achter je, vormen zij samen het broodrooster. Je springt dan als broodje omhoog en dan ben je weer vrij.

Bij het spelletje kamelenrace heb je een hoepel voor je liggen. Als je het pittenzakje raak gooit in de hoepel, mag je hem flippen waardoor hij steeds verder weg ligt. Wie als eerste over de lijn is, wint 😊. Na de activiteiten was er nog even tijd om lekker vrij te spelen.

   

Woensdag 5 oktober 

Deze ochtend begonnen we al vroeg omdat er een studiedag was voor een aantal scholen. Hier gingen we eerst gezamenlijk een fruitje eten. Hierna zijn we met het groepje naar speeltuin De Brink geweest. De zon scheen dus het was een heerlijke dag om in een speeltuin te spelen. Rond het middageten zijn we terug naar HTC gelopen. Hier hebben we samen een boterham gegeten.

Na het eten zijn we kinderen op gaan halen van de andere scholen waarvan de kinderen geen studiedag hadden. Toen we weer allemaal samen waren hebben we natuurlijk weer fruit gegeten.

Toen we gezamelijk fruit hebben gegeten zijn we het veld op gegaan. Hier begonnen we met poort tikkertje. Als je hier getikt werd moest je met je benen open gaan staan, daarna moest hier iemand anders door heen kruipen. Wanneer hier iemand doorheen is gekropen dan ben je weer vrij en mag je weer mee doen aan het spel.

Na dit warming-up spel hebben we voetgolf gespeeld. Bij dit spel hebben we op verschillende plekken op het veld hoepel neer gelegd of gehangen. De bedoeling dan is dat kinderen een bal met de voet door of in een hoepel kregen. En dit natuurlijk door zo min mogelijk keer tegen een bal aan te schoppen. Wanneer dit was gelukt moest je je score door geven aan de spelbegeleider en mocht je door naar de volgende hoepel. Aan het einde hebben we gekeken wie het minst aantal keer tegen de bal aan heeft geschopt, dit team heeft toen gewonnen. Hierna hebben we natuurlijk zoals gewoonlijk een koekje gegeten en werden daarna alweer de kinderen opgehaald.

   

Donderdag 6 oktober 

Vandaag zijn we weer met een grote groep kinderen. Na het vrijspelen en het fruit eten is het tijd om naar het veld te gaan voor de activiteiten. Op donderdag splitsen we, vanwege de grote groep, de ouderen en jongeren kinderen van elkaar. Met de ouderen kinderen speelden we vandaag een reactiespelletje, pionroof en drie is teveel.

Bij het reactiespelletje waren er tweetallen met tussen hen in een pion. Wanneer er wordt geroepen ‘hoofd’, moet iedereen met zijn handen zijn of haar hoofd aanraken. Als er een ander lichaamsdeel wordt genoemd geldt hetzelfde. Als er wordt gezegd ‘pion’ moet je zo snel mogelijk de pion pakken die voor je ligt. Wie de pion het eerst pakt van het tweetal, wint.

Met de jongeren kinderen deden we de slingertikkertje, twee verschillende estafettes en kat en muis tikkertje. We speelden een estafette waarbij het doel was om zoveel mogelijk memory ’s te maken, door twee dezelfde plaatjes om te draaien. Bij de andere estafette was het de bedoeling om als eerste met je team vier op een rij te leggen.

Aan het einde van de middag vierden we nog de verjaardag van twee kinderen! Na het zingen van ‘lang zullen ze leven’ hebben alle kinderen nog een lekkere traktatie gekregen.

   

Vrijdag 7 oktober 

Op vrijdag zijn er bepaalde scholen altijd eerder uit, zij komen dus ook al eerder naar Sportstuif. Vandaag ging dat om 4 kinderen, zij gingen dus samen een boterham eten. Na het eten hebben we gezellig samen met dit kleine groepje vrij gespeeld. Hier werd vooral getekend en spelletjes gedaan.

Tijdens het vrij spelen werden er nog meer kinderen gehaald, toen de hele groep compleet was konden we alweer fruit gaan eten. Toen we fruit hadden gegeten konden we door naar de activiteit die we lekker buiten op het veld konden doen in verband met het lekkere weer.

Met de activiteit begonnen we samen met stopcontact tikkertje. Bij dit spel waren er twee tikkers, wanneer je was getikt moest je met je armen in de zij gaan staan. Wanneer je dan met je handen in de zij staat mogen andere kinderen die nog niet getikt zijn met 2 armen door de armen het stopcontact heen. Op deze manier gaat dus een stekker in het stopcontact. Als dit is gebeurd is de persoon die getikt is ook weer vrij.

Na dit tikspel hebben we nog 2 kleine activiteiten gedaan, hier begonnen we met op goal schieten en het andere spel was een apenvang spel. Er is hier één aap die met zijn ogen dicht buiten de kring wacht. Binnen de kring word er iemand aangewezen als apenvanger. De aap moet in het midden van de kring de bananen te pakken zonder gepakt te worden door de apenvanger. Wanneer je gepakt was door de apenvanger werd deze persoon de aap en werd er een nieuwe vanger aangewezen.

   
 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches