Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week vol nieuwe spellen en activiteiten! week 3 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Sportstuif Son en Breugel wordt steeds groter dus de spellen kunnen ook nog leuker en uitdagender gemaakt worden! Deze week stond onder andere Frisbee-golf, Hoepel tikkertje en Skippybal bounce op het programma.

 

Maandag 17 januari

 

We starten deze week met een lekker warming-up spel Iemand is hem niemand is hem. Bij dit spel staat iedereen in het veld waarbij de spelleider een bal in het veld gooit. Als je deze bal te pakken krijgt ben jij hem en mag je iemand proberen af te tikken met die bal. Wanneer de bal weer ergens anders is kan iemand anders hem pakken en is hij of zij de tikker. Wanneer je af bent gegooid ga je aan de kant staan en houd je in de gaten wie dat gedaan heeft. Als diegene dan weer wordt afgegooid mag jij weer mee doen in het spel!

 

Na het warming-up spelletje gingen we verder met Frisbee-golf. Bij dit spel waren over heel het veld hoepels verspreid opgehangen of neergelegd. Bij deze hoepels lag ook een pion wat als startpunt moest dienen om vanaf daar de frisbee in de hoepel te gooien. Het tweetal die de minste worpen had om de frisbee door de hoepel heen te gooien won !

 

Dinsdag 18 januari

 

Vandaag begonnen we natuurlijk weer met een warming-up spelletje in de vorm van Hoepel tikkertje. In het begin werden twee tikkers aangewezen die zoveel mogelijk andere kinderen moesten tikken. Ook lagen er verschillende hoepels in het veld die iedereen kon gebruiken behalve de tikkers. Wanneer je in een hoepel ging staan was je vrij en mocht een tikker jou niet aftikken. Als er een tweede iemand bij jou in de hoepel komt staan moet de eerste weer vertrekken. Zo blijft er uiteindelijk een iemand over in het spel naast de tikkers, wie gaat deze zijn?

 

Als hoofdspel hadden we een leuke variant van Pionnen bal. Er werden twee teams gemaakt waarbij iedereen een eigen pion had. De pion stond op een rij op je eigen veld met tegenover de tegenstander op dezelfde manier. De bedoeling was om met voetballen en trefballen de pion om te gooien of schoppen van de tegenstander. Wanneer er een pion om werd gegooid of geschopt met een bal moet je het veld uit. Een reservespeler staat aan de zijkant en mag zijn of haar plek weer innemen. Op die manier komt iedereen ook bij verschillende teams aan de beurt !

 

Woensdag 19 januari

 

Het was een frisse en koude dag maar wij gingen met iedereen gewoon weer lekker naar buiten om te spelen! We startte deze middag met Stand in de mand. We maken met iedereen een grote cirkel waarbij een iemand de bal heeft. Die persoon houdt een naam in gedachte die ook in de cirkel staat. Dan roept hij of zij heel hard Stand in de mand en de bal is voor… en roept de naam! Iedereen rent dan heel hard weg behalve van degene waarbij de naam werd geroepen. Hij of zij probeert zo snel mogelijk de bal te pakken en roept dan stop! Iedereen stopt en spreid de benen. Je mag met de bal drie grote stappen zetten naar iemand en probeert dan de bal door iemands benen te rollen. Als dit lukt krijg je een punt en anders helaas niet. Wie heeft op het einde de meeste punten?

 

Na dit spelletje was iedereen nog razend enthousiast dus speelde we het spelletje Annemaria Koekoek. Bij dit spel staat aan de ene kant van het veld een speler en de andere kant de rest van de spelers. Die ene speler roept heel hard Annemaria-Koekoek en draait dan om. In die tussentijd moet de rest van de spelers zo snel en ver mogelijk komen naar de andere kant. Als je beweegt wanneer hij of zij kijkt moet je weer opnieuw beginnen. Degene die als eerst over de streep komt zonder gepakt te worden wint!

 

Donderdag 20 januari

 

Vandaag speelde we het Kat en muis tikkertje. Iedereen krijgt een lintje in zijn of haar broek aan de achterkant, dit zijn de muizen. Een iemand is de tikker en die is de kat, de kat moet zoveel mogelijk lintjes pakken van de muizen. De muis die als laatste overblijft wint!

 

Als hoofdspel speelde we Skippybal bounce. Er waren twee teams met verschillende ballen in het spel. In het midden lag een skippybal, de bedoeling was om vanaf jou kant met verschillende ballen tegen de skippybal aan te gooien. De tegenstander deed precies hetzelfde, welk team lukt het om de skippybal over de lijn van de tegenstander te bouncen?

    

 

Vrijdag 21 januari

 

Het is alweer een paar weken terug maar in de kerst was er de gouden kerstmannen actie vanuit Sportstuif Son en Breugel. Twee zusje hebben een gouden kerstman toen gevonden en daar stond een gave prijs tegenover! Vandaag hebben zij de prijs in ontvangst genomen en deze is in de vorm van een cadeaubon van JumpXL in Eindhoven!

 

 

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches