Onze dochter vindt het heerlijk bij Sportstuif, een actieve kinderopvang met veel spel en beweging!

Mark Koudstaal Mark Koudstaal
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dobbelsteen estafette, Frisbee golf, Levend Kwartet en nog veel meer! Week 47- 2021

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Deze week leuke spelletjes op het programma maar ook aan Sinterklaas wordt gedacht!

 

Maandag 22 november

Niet alle kinderen hadden de XXL spelletjes gedaan dus gingen we vandaag deze nog allemaal spelen! We hadden hierbij de XXL Jenga, Mikado, 4 op een rij en Twister!

      

 

Hiernaast mogen alle kinderen de schoen meenemen die volgende week gezet gaat worden voor Sinterklaas! Sommige knutselde de schoen in elkaar met de kleurplaat die ze hadden gekregen vorige week. Natuurlijk moest er ook een verlanglijstje komen voor Sinterklaas dus mochten alle kinderen een cadeau bedenken die we opschreven. Hopelijk komt Sinterklaas dan met zo veel mogelijk cadeautjes die kinderen kunnen gebruiken bij Sportstuif!

 

Dinsdag 23 november

Vandaag was het wat mistig en guur weer maar dat hield ons niet tegen om naar buiten te gaan! Om warm te worden hadden we een dobbelsteen estafette. De groep wordt in twee teams gesplitst waarbij voor hen een rij van 6 pionnen staan. De bedoeling is dat de eerste in het team de dobbelsteen gooit waarbij het getal tussen 1 en 6 kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld 3 gooit loop je naar pion nummer 3 en draait deze om. Als deze is om gedraaid mag de volgende de dobbelsteen gooien. Het team dat als eerste alle 6 de pionnen heeft omgedraaid wint!

 

Als hoofdactiviteit hadden we Frisbee golf op het programma staan. Er werden allemaal groepjes van 2 gemaakt die een frisbee meekregen. Over het veld waren allerlei hoepels verspreid. De bedoeling was dat je vanaf de pion de frisbee in de hoepel ging gooien. Je hield bij hoeveel keer je de frisbee moest gooien voordat die in de hoepel kwam. Dit aantal hielden wij als begeleiders van Sportstuif bij. Het team dat totaal het minste hoefde te gooien met de frisbee voordat die in de hoepel kwam was de winnaar!

 

Woensdag 24 november

 

Vandaag gingen we een bezoekje brengen aan Sportstuif Best waar een voetbaltoernooi op het programma stond!

Voordat we hieraan begonnen moest de groep eerst even warm worden en dat deden we in de vorm van een tikspel. Het Tikspel was zeekomkommer tikkertje. Hierbij zijn er twee tikkers die zoveel mogelijk andere kinderen moeten aftikken. Wanneer je afgetikt bent moet je stilstaan en heel langzaam bewegen met de handen boven je hoofd als een zeekomkommer. Iemand anders die nog niet afgetikt is kan je helpen door beide handen vast te houden en drie heel hard te roepen zeekomkommer, zeekomkommer, zeekomkommer! Als dat gebeurd is mag je weer meedoen.

Na het tikspel waren we allemaal goed warm en kon het voetbaltoernooi beginnen!

 

Donderdag 25 november

 

We hadden vandaag weer een volle middag met verschillende activiteiten waarbij we starten met Annemaria-Koekkoek.

De bedoeling van dit spel is dat van de groep een iemand aan de andere kant van het veld staat. De rest van de spelers staan op een rij aan de andere kant van het veld. De speler die in zijn of haar eentje staat draait om en roep heel snel of langzaam Annemaria-koekkoek en draait dan om. In de tijd dat de speler dit roept mogen de andere spelers zo snel mogelijk zijn of haar kant in rennen. Wanneer de speler omdraait moet iedereen doodstil staan. De spelers die bewegen moeten opnieuw beginnen vanaf de achterlijn. De speler die als eerst over de andere lijn is wint!

 

Als tweede spelletje stond levend kwartet op het programma. Bij dit spel werden groepjes van 2 gemaakt waarbij elk groepje een hoepel had met verschillende attributen. Van dit groepje was een de verdediger en de ander de aanvaller. De bedoeling was dat de aanvaller bij andere groepjes attributen weg te halen zonder getikt te worden door de verdediger. Wanneer dit lukt mag je dit in je eigen hoepel leggen. Wanneer je 4 dezelfde attributen hebt weggehaald heb je kwartet! Probeer op die manier zoveel mogelijk kwartetten te maken!

 

Vrijdag 26 november

 

Afgelopen week stond Sportstuif in het Mooi Son en Breugel weekblad. Hierbij was een artikel geplaatst wie wij zijn en wat we doen bij Sportstuif Son en Breugel. Een dag later werden we gebeld door de lokale radio S&D, zij vroegen of ze een interview met ons mochten afnemen en natuurlijk deden we dat! Heb jij ons al gezien in de krant of gehoord op de radio?

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches