Sinds de start is onze dochter met veel plezier aanwezig! Vanaf het begin is zij zeer welkom geweest en mag zij haar kennis verbreden op het gebied van sporten. Maar ook is er ruimte om met andere dingen bezig te zijn, zoals tekenen en andere creatieve activiteiten. Wij zijn zeer tevreden!

Nathalie de Lange Nathalie de Lange
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van heel veel zon naar heel veel regen bij Sportstuif! - Week 20

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben.

Deze week lagen de weeromstandigheden heel erg uit elkaar! De ene keer was het heel warm en aan het einde van de week kwam het met bakken uit de hemel! Dit stopte ons niet van om naar buiten gaan!


Maandag 16 mei

Nieuwe week met weer gave activiteiten op het programma. Op het veld waren twee spellen uit gezet met aan de ene kant Levend Korfbal en aan de andere kant Pionnen Voetbal.

Bij het Levend Korfbal waren er twee teams die tegen elkaar speelde in het veld. Beide teams hadden een speler die in een kleiner vakje stond met een hoepel in de hand. Het team moest proberen om  5 keer over te spelen zonder dat de tegenstander de bal had gepakt. Wanneer dit lukte mocht je de bal proberen in de hoepel te gooien. Het team met de meeste punten won!

Aan de andere kant hadden we Pionnen Voetbal. Hier kreeg iedereen een pionnetje die hij of zij op het veld mocht zetten. De spelleider gooide de bal in het veld en alle spelers moesten proberen alle andere pionnen om te tikken met de voetbal. Degene die als laatste overbleef had gewonnen!

  


Dinsdag 17 mei

Vandaag begonnen we met het spelletje Tiktak Boem. Hierbij was de bedoeling dat er een kring werd gemaakt met in het midden een hoepel. Deze hoep werd gespint door de spelleider. In tussentijd dat de hoepel draaide werd de bal zo snel mogelijk doorgegeven in de kring. Wanneer de hoepel uiteindelijk stil lag zou de bom ontploffen! Dit betekende dat wie dan de bal had op dat moment af was. Wie het als langste volhoudt zonder af te gaan wint!

Als tweede spel hadden we het Kat en Muis tikkertje. Heel de groep op twee kinderen na kregen een lintje. Dit lintje moest achter half in de broek, deze kinderen waren de muizen. De andere twee kinderen waren de katten, de bedoeling was dat zij de lintjes uit de broek probeerde te pakken van alle andere kinderen. Welke muis kan de katten het langste ontwijken zonder de staart wordt gepakt?

  




Woensdag 18 mei

We zijn weer in het midden van de week en deze dag was ook meteen de warmste! Om die reden hebben we vandaag waterspelletjes buiten op het veld gespeeld.

We starten met het spelletje Waterpistool tikkertje, iedereen kreeg een waterpistool die hij of zij moest vullen met water. Wanneer deze gevuld waren moest iedereen in het veld gaan staan, als je nat gespoten werd was je af en ging je langs de kant staan. Als de 3e af was gespoten mocht de eerste in de rij weer mee doen! Wie houdt het als langste droog?

Als tweede spelletje speelde we Waterspons overgooien, bij dit spel maakte we eerst tweetallen die ieder een spons hadden. Deze spons moesten ze eerst heel goed nat maken. Wanneer dit was gebeurd moest ze de spons naar elkaar overgooien. Als je de spons vangt doe je beide een stapje achteruit om het moeilijker te maken! Als je de spons niet vangt doe je een stapje vooruit om het iets makkelijker te maken. Wie kan het vaakste de spons overgooien? Pas hier wel bij op want je kan natuurlijk nat worden 😊



Donderdag 19 mei

Vandaag was het hevig noodweer bij ons in Son en Breugel en daarom was het lastig om buiten te spelen. Gelukkig konden we tussen de buien door naar buiten en hebben we verschillende tikspelen gespeeld zoals Iedereen tikkertje, WC tikkertje en 3 is teveel.

Niets houdt ons tegen bij Sportstuif om even lekker naar buiten te gaan!

  


Vrijdag 20 mei

Het is alweer bijna weekend en ook vandaag hadden we last van die hevige regenbuien. Gelukkig hebben we ook vandaag nog even lekker buiten kunnen spelen!

Een ander nieuwtje is dat wij een gloednieuwe Sportstuif auto hebben! Dit is dan ook zeker nodig omdat we zo snel groeien bij onze locatie in Son en Breugel. Heb jij beide Sportstuif auto’s al zien rijden in de gemeente?

 

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches