Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Paasweekend is voorbij, tijd voor nieuwe spellen! Week 16 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Alle paaseieren zijn afgelopen weekend weer gezocht en gevonden, tijd voor nieuwe sport en spelactiviteiten!


Maandag 18 april

Vandaag is het de Tweede Paasdag en zijn we gesloten bij Sportstuif. Wel hebben we nog wel een supergave actie lopen! We hebben 10 blauwe Sportstuif paaseitjes verstopt in de gemeente. Ze liggen in de buurt van scholen, supermarkten, speeltuintjes en sportverenigingen. 

Heb je er één gevonden? Neem hem mee naar huis, maak een selfie als bewijs en dan krijg jij een superleuk cadeautje!

Hier het bewijs dat de eerste gevonden zijn!




Dinsdag 19 april


Pasen is weer voorbij gevlogen en een nieuwe dag staat weer voor de boeg bij Sportstuif. Vandaag starten we met het spelletje Onderwatertikkertje en het spelletje Chinees Voetbal, hierbij stond iedereen in een grote kring met de benen wijd open. Zodra je benen open stonden ontstond er een poortje waar de bal doorheen zou kunnen rollen. De bedoeling is dat je de handen voor het poortje houd zodat er geen bal doorheen kan komen. De bal mag je weer wegduwen naar een andere speler. Mocht de bal toch door het poortje rollen mag je nog maar een hand gebruiken. Gebeurd het nog een keer moet jij je eigen omdraaien en andersom het poortje beschermen. Dit is natuurlijk wel een stuk lastiger omdat je dan alles om de kop ziet! Wie van alle spelers houd het langste vol zonder dat de bal door het poortje rolt?

  


Woensdag 20 april

Vandaag scheen de zon weer fel bij Sportstuif Son en Breugel waar ook Sportstuif Best op bezoek was bij ons. Vandaag hadden we leuke activiteiten op het programma staan zoals Knakworst tikkertje en Bom.

Bij Knakworst tikkertje was er een tikker die zoveel mogelijk andere kinderen moest gaan aftikken. Als je afgetikt was ging je met de armen wijd staan als een standbeeld. Wanneer iemand anders in het veld behalve de tikker een arm hiervan omlaag duwde riep je knak! Als een andere speler hetzelfde deed bij de andere arm zei je worst! Hierna mocht je weer meespelen!

Bij het spelletje Bom maakte we een grote cirkel waarbij er een iemand in het midden stond. Iemand in de cirkel had een bal en moest deze steeds doorgeven aan de buurman of vrouw. De speler in het midden telde hardop 1 tot en met 10 en telt dan tot 15 in haar of zijn hoofd. Wanneer de 15 is bereikt roept die speler boem! De persoon die dan de bal vast heeft is af en moet wachten op de volgende ronde. Wie blijft er als langste over?




Donderdag 21 april


Vandaag stond de activiteit Inktvistikkertje op het programma. Hierbij is er een tikker die een hoepel vasthoudt, wanneer het lukt een ander te tikken moet deze ook de hoepel vasthouden en mee helpen tikken. Wanneer er 4 tikkers aan een hoepel zitten laten er 2 los en die krijgen een eigen hoepel. Zo zijn er uiteindelijk allemaal groepjes die de tikker zijn, wie houdt het als langste vol zonder getikt te worden?




Vrijdag 22 april

De meivakantie is in zicht en op veel scholen zijn er vandaag de Koningsspelen. Bij Sportstuif willen we hier ook graag aan meedoen dus hadden we een gave stormbaan opgezet! Na deze stormbaan was er een kleine estafette aan verbonden. Welk team is nu het snelste over de stormbaan?




Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches