Een Sportieve BSO waar veel bewegingsvrijheid is voor ieder kind. Veel aanbod van sport en spel.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hindernisparcours, pionvoetbal & speeltuin prinses Irene in week 15-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 15 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Hindernisparcours 

- Pionvoetbal

- Speeltuin Prinses Irene

Lezen jullie mee?

Maandag 11 april

Leuk dat jullie allemaal weer meelezen! Het is weer maandag en dus staat er een leuke activiteit op de planning. Het zonnetje lacht ons toe, dus tijd om buiten te spelen! We hebben namelijk een leuke hindernis estafette uitgezet. Een parcours met klimmen, touwtjespringen, door hoepels heen kruipen, slalommen en een rups tunnel. We begonnen allemaal een keer als oefen-rondje. Daarna mochten we allemaal proberen om ons eigen record aan tijd te verbreken, dit hielden we namelijk bij met de stopwatch. Uiteindelijk mocht de snelste winnen, maar iedereen heeft het parcours een paar keer kunnen afleggen. Dit zorgde voor de nodige leuke foto-en videomomenten. De rups tunnel waaide namelijk ook een aantal keer weg door de wind en dan konden wij er weer achteraan gaan rennen. Een geslaagde zonnige dag!

  

Dinsdag 12 april

Het is weer dinsdag en daarom is het tijd voor weer een nieuwe sportdag. Vandaag staat namelijk pittenzak tikkertje op het programma! Het is een tikspel met twee of meerdere tikkers. Daarnaast zijn er vier pittenzakjes in het spel die die als bevrijding gelden. Ben je namelijk getikt, dan ga je in kleermakerszit zitten en kun je worden bevrijd door degene met het pittenzakje. Word je getikt met het pittenzakje, dan leg je die voor je neer en ga je in kleermakerszit zitten. Iemand anders kan dan altijd het pittenzakje oppakken om anderen te bevrijden.

Wederom een geslaagde zonnige middag, waarin er daarna genoeg ruimte was om lekker vrij te spelen.

Woensdag 13 april

Vandaag ging Sportstuif Someren gezellig naar Asten toe. Nadat alle kinderen opgehaald waren van school, hebben we eerste gezellig samen onze boterhammen gegeten. Daarna hadden we een leuk uitje op de planning staan. Namelijk naar speeltuin Princes Irene! Hier was echt van alles te doen. Glijbanen, klimrekken, een kabelbaan, een luchtkussen en een zandbak. De kinderen hebben de hele middag kunnen rennen, klimmen, glijden en spelen. Dat was leuk!

  

Donderdag 14 april

 We aten gezellig gezamenlijk buiten fruit aan de grote picnick tafels. Vervolgens vetrokken we met z’n allen richting de pannakooi voor de activtiteit van vandaag.

Vandaag stond namelijk het langbeloofde pionnen voetbal op de planning! Verdeeld over twee helften van het veld verdeelden we veertien pionnen. We maakten uiteraard ook twee teams. Het was dus als team je eigen taak om de verdeling goed op te maken, de ene helft verdedigen en de andere helft aanvallen. Wel gold de regel dat je niet constant bij een pion mocht blijven staan, je moest minimaal een meter afstand houden als je aan het verdedigen was. Een uitdagend spel dat erg tegeljik op ging tussen de twee teams. Omdat het zo’n mooi weer was ruilden we de koekjes na afloop van de activiteit in voor een lekker waterijsje! Want wat is er nou lekkerder dan een ijsje met mooi weer?

Vrijdag 15 april

Vandaag ging Sportstuif Someren op bezoek bij Sportstuif Asten. Hier stond schipper mag ik overvaren? op het programma! Een van de kinderen stond in het vak en is de tikker. De andere kinderen zijn aan één zijde van dat vak gestart. Ze zingen zingen "schipper mag ik overvaren, ja of nee, moet ik dan een cent betalen, ja of nee?" Wanneer de tikker "nee" zegt moeten de kinderen zo snel mogelijk naar de overkant rennen zonder getikt te worden. Word een van de kinderen getikt, dan mag het kind de volgende ronde aansluiten bij de tikker. Zegt de tikker aan het eind van het lied "ja", dan roept de groep terug: "hoe dan?" Hierop bedenkt de tikker een manier waarop de kinderen en de tikker zich voort moeten bewegen. Bijvoorbeeld: "als een kikker!" Dan springen alle kinderen en de tikker als een kikker naar de overkant en probeert de tikker de kinderen te tikken. Na de activiteit was het zo'n lekker weer dat we samen met alle kinderen lekker buiten gespeeld en gevoetbald hebben. Het was een fijne dag! 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches