Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie 2023

Maandag 17 juli 2023

Een stralende ochtend ligt in het verschiet dus pakken we onze spullen en vertrekken we richting Streekpark Klein Oisterwijk. Een absolute aanrader om eens een dagje te vertoeven bij mooi weer. Aan het grote speelveld ligt een ondiepe plas water, waar de kinderen heerlijk in hebben gezwommen en aan het ‘strandje’ zandkastelen hebben gebouwd. Er is een springkussen en er staan allerlei buitensport-apparaten. Daar zijn we als sportieve BSO natuurlijk van gecharmeerd! Net als Oirschot is Oisterwijk natuurlijk een prachtig dorp en zeker in deze bosrijke omgeving konden we volop genieten van bijvoorbeeld de fraai aangelegde waterpartijen waar we op blote voeten doorheen banjerden, maar ook de meegebrachte boterhammetjes op konden eten tijdens de picknick. Kortom een onbezorgde ochtend om de vakantie mee te starten, de kids waren er aan toe na de afgelopen hectische weken op school. Eenmaal terug op Sportpark Jumbo Moorland, waar onze BSO is gelegen, maakten we bubble snakes van lege flessen en een sok. Wanneer deze met speciale stiften waren versierd, doopten we ze in een zeepmengseltje en maakten we lange kleurrijke slangen!

 

Dinsdag 18 juli 2023

Nieuwe sporten uitproberen, daar houden we van bij Sportstuif. Neem bijvoorbeeld You.Fo, waarbij je met een soort stok een kunststof ring wegslingert. Het is een soort kruising tussen rugby en cricket en zeker niet in één dag te leren, maar we deden ons best om de basis te begrijpen en dat ging wonderbaarlijk goed! Nadat we lekker een eitje hadden gegeten tijdens de lunch, werd het buiten toch wel heel erg warm. In de schaduw was het nog lekker om bijvoorbeeld een hut te bouwen, binnen gingen we creatief aan de slag. We maakten, passend bij het seizoen, tasjes in de vorm van een watermeloen. Niet om op te eten natuurlijk, maar je kunt er wel echt iets in stoppen.

 

Woensdag 19 juli 2023

Een klein buitje, waarvan we nu weten dat het ’t begin van héél veel buitjes was. Toch speelden we ’s ochtends nog in de zandbak, waar we allerlei mooie kunstwerken hebben gebouwd. Daarna deden we overloopspelletjes zoals vies- en lekkerland en Annemaria koekoek; eenvoudige spelletjes die met name voor onze jongste kinderen erg prettig zijn om aansluiting te vinden bij de groep kinderen. Op een laagdrempelige manier leren zij om zich te mengen tussen de anderen, waardoor ze ook weer makkelijker mee zullen spelen wanneer de spelletjes wat lastiger worden. ’s Middags maakten we heerlijke ‘pigs in a blanket’: knakworstjes met bladerdeeg. Dat was smullen! Tijdens de rest van de dag hadden we te maken met regen, daar hadden we niet op gerekend maar gelukkig hadden de kids zelf een goed idee: Just dance! Via verschillende YouTube-filmpjes oefenden zij hun dansjes en konden we onze energie dus alsnog lekker kwijt.



Donderdag 20 juli 2023

De Sportstuif Spelen, een soort Olympische Spelen maar dan anders. In groepjes deden we de kruiwagenrace, stonden we zo lang mogelijk op één been, renden we achteruit en gingen we bokspringen. Allerlei sportieve activiteiten waarbij de kinderen punten konden verdienen. Ontzettend fanatiek waren ze weer, de kinderen op onze BSO houden ervan om lekker bezig te zijn en dat kon tijdens dit kleine sporttoernooitje waarin voor ieder wat wils voorbij kwam. Na de lunch kwamen de dames van The Handmates Giftshop langs om samen met ons zelf zeepjes te maken. We mochten zelf een vormpje, geur en zelfs kleur aan het zeepje geven! Ook maakten we een zeepketting om op te hangen én een bak om alles in te bewaren. Wat een super toffe activiteit was dit zeg, we gaan hen zeker nog eens terugzien want ze bieden nog veel meer aan. Kijk maar eens op hun website! Aan het eind van de dag vonden we nog een zielig babykonijntje dat niet meer goed kon lopen. Dat vonden we natuurlijk allemaal heel zielig, dus belden we de dierenambulance en die kwamen hem halen.

 

Vrijdag 21 juli 2023

Nadat we eerst wat geoefend hadden, door met schmink onze gezichten te versieren, kwam er een echt paard langs op de BSO. Dit paard heet niet voor niets Witje, maar toen wij ermee klaar waren was het meer de zebra Zwart-Witje. Heel cool om te doen en natuurlijk maakten we ook nog een ritje op onze creatie. In middag namen we een kijkje bij Jumpsquare waar we salto’s oefenden, klommen op de klimwand en ook nog een bekende TikTokker tegenkwamen! We sloten deze week af met een zelfgemaakte lekkernij van koekjes en spekjes die we nog even onder de grill legden en gingen moe maar voldaan het weekend in.

 

Maandag 24 juli 2023

Wisselend weer dus niet echt heel lekker om buiten te spelen. De challenge van vandaag was om een superlange slinger te maken en dát is gelukt. De slinger werd wel bijna veertig meter lang, de jongens en meiden waren dan ook terecht erg trots op hun knutselwerk. ’s Middags stapten we in onze stoere Sportstuif-taxi’s, waarmee we doorgaans de kinderen ook van school halen. Dit keer reden we naar Monkeytown om daar lekker te klimmen en te klauteren. We vinden het belangrijk dat ook met slecht weer de kids lekker kunnen bewegen. Soms doen we dan binnen een sportieve activiteit, maar qua ruimte is het ook weleens lekker om naar dit soort binnenspeeltuinen of bijvoorbeeld een gymzaal te gaan.



Dinsdag 25 juli 2023

Met zoveel creatieve dames op de BSO, ontkomen we er natuurlijk niet aan dat er af en toe geschminkt wordt. Wat denken jullie van deze prachtige vlinders? Buiten oefenden we alvast met Kinball, een spel wat we later in de week in de gymzaal gaan spelen. Met de wind is het toch iets te lastig om de grote bal in bedwang te houden. Oja: in de avond gaven we trouwens ook nog een workshop boksen tijdens het danskamp van onze vrienden van FRIZ! Dance & Fit, erg leuk om hier te gast te mogen zijn! We vinden het als sportieve BSO super om samen met lokale verenigingen en clubs ideeën uit te wisselen en elkaar te helpen.

 

Woensdag 26 juli 2023

Altijd maar weer die boterhammen, dat is ook maar flauw vinden wij. Daarom eten we tijdens de vakanties ook weleens iets anders, het liefst iets wat onze BSO-kinderen zelf kunnen maken. In onze accommodatie op Sportpark Jumbo Moorland, hebben we de beschikking over een ruime keuken met bakfaciliteiten. Vandaag maakten we heerlijke pita-pizza’s, waarbij elk kind natuurlijk zelf mocht kiezen wat er allemaal op ging. Lekker hoor! We deden ook nog een leuke quiz met allerlei vragen bijvoorbeeld over onze sportieve BSO maar ook over sport in het algemeen, de gemeente Oirschot en allerlei vragen over onderwerpen waar kinderen verbazingwekkend veel vanaf weten.

Donderdag 27 juli 2023

Omdat we afgelopen dinsdag een workshop gaven, hadden we onze bokshandschoenen  en -kussens nog in huis. Bij Sportstuif lenen we namelijk materialen onderling uit met andere vestigingen, een mooie manier om wat meer uitdagende activiteiten aan te kunnen bieden omdat we zodoende exclusiever materiaal aan kunnen schaffen. Omdat het buiten voor de verandering weer eens regende, toverden we de kantine van Oirschot Vooruit om tot een boksschool en oefenden we onze uppercuts en linkse direct. Na het middagmaal vertrokken we richting Sportcentrum de Kemmer waar we Kinball speelden. Met een supergrote bal, zelfs nog groter dan de meeste van onze kinderen, spelen we een spel waarbij we de gymzaal in vier vlakken verdelen waarin de bal niet mag stuiteren. Alleen al het feit dat deze bal zo groot is, zorgt voor de nodige hilariteit. Want wat als je ineens zo’n grote bal tegen je hoofd aan krijgt? Gelukkig is hij heel zacht en kan er niets gebeuren, maar het is een heel gevaarte als het zo op je af komt!

 

Vrijdag 28 juli 2023

De vrijdag voordat de bouwvakvakantie begon, was het stil op onze sportieve BSO. Vrijdag is sowieso nog een rustigere dag dan de rest, laat het dus zeker weten als je het leuk vindt om op deze dag te komen spelen. Dat kan via een mailtje naar oirschot@sportstuif.nl, waarna we een kennismaking inplannen, de locatie laten zien en jullie alles vertellen over wat we zoal doen op een dag bij Sportstuif.

Maandag 31 juli 2023

Op hele rustige dagen, willen we nog weleens aansluiten bij onze collega’s van Sportstuif Best. Meestal vinden de kinderen het leuk om eens op een andere locatie te kijken: ander speelgoed, ander terrein en natuurlijk andere kinderen om mee te spelen. Vandaag was zo’n dag en speelden we ziekenhuistikkertje en met een gigantisch grote bal. Helaas was het niet echt mooi weer, dus bouwden we binnen een fraai kunstwerk van LEGO.

Dinsdag 1 augustus 2023

Iets lekkers maken is natuurlijk prima, maar iets lekkers wat er ook nog eens heel grappig uit ziet is nog beter! Vandaag maakten we broodjes knakworst die lijken op een hondje met een bot in zijn mond. Super lekker voor bij de lunch! Verder bouwden we een prachtige hut mét schommel en speelden we helaas toch ook wel weer veel binnen. Het weer is nog niet helemaal wat we hadden verwacht tijdens de zomervakantie, maar gelukkig kunnen we bij Sportstuif ook binnen voldoende leuke activiteiten doen. We beschikken op onze BSO over allerlei soorten speelgoed, zodat er voor elk kind wat leuks te doen is op een naschoolse middag, tijdens studiedagen of zoals nu in de vakantie.

Woensdag 2 augustus 2023

Vandaag gingen we niet zo zeer náár de locatie Best, maar wel sámen met hen ergens naartoe. Op de planning stond namelijk een bezoekje aan Jumpsquare, de oplettende lezer weet inmiddels dat we hier regelmatig komen. Omdat we zo weinig inspiratie hebben? Nee, dat niet. Het is meer dat de kinderen bijna altijd zelf voor deze plek kiezen als we ergens heen willen gaan. De vestiging van het trampolinepark in Eindhoven is dan ook wel erg tof. Naast dat je hier kunt trampolinespringen, hebben ze ook een klimwand, een wipe-out baan en verschillende foam-bakken waar je in kunt springen. Niet voor niets worden hier allerlei opnames gedaan voor TikTok en komt zelfs de onder kinderen bekende trampolinespringer Robin er regelmatig.

Donderdag 3 augustus 2023

Een vol programma vandaag; we begonnen met het maken van een overheerlijk groentesoepje, natuurlijk met balletjes. Bakken en braden vinden de kids op onze BSO echt heel erg leuk, we zijn dan ook erg blij dat we na de verbouwing hier veel meer mogelijkheden voor hebben. Toen de soep klaar was, brachten we de zonnegroet door middel van het maken van zonnebloemen. Deze kwamen in allerlei soorten en maten, een heus wildboeket dus. Onze energie raakten we buiten wel kwijt hoor, met name tijdens ren je rot maar ook speelden we verstoppertje en allerlei verschillende tikspelletjes.



Vrijdag 4 augustus 2023

Bijna weekend, waarna we alweer halverwege de zomervakantie zijn. Wat vliegen de weken voorbij als je zoveel leuke dingen doet. Zelf houden we natuurlijk ook vakantie. Zo is Fleur lekker lang naar Bali geweest en gaat Rudi nog een weekje op kamp met de kids van VKJZ. Brian is een echte strijder, hij werkt zes weken achter elkaar door. Na de zomervakantie is de kans groot dat we weer een nieuwe collega mogen begroeten. Sportstuif Oirschot blijft maar groeien en daarom zullen we als het nodig is op sommige dagen met z’n vieren gaan werken. Omdat we de verhoudingen gelijk willen houden bij Sportstuif, zal dat hoogstwaarschijnlijk een vrouwelijke collega worden.

Maandag 7 augustus 2023

Heerlijk weer en dus deden we weer eens wat nieuws. Na een paar potjes allesbal, speelden we het kleuren kansspel! Er zijn vier kleuren stippen en één kind telt in het midden met de ogen dicht. Ondertussen gaan de andere kinderen bij een gekleurde stip staan. Na twintig tellen is het tijd om de gekozen kleur bekend te maken. Sta je bij die kleur stip? Dan ben je af! Een soort roulette dus. Wie heeft er het meeste geluk en staat uiteindelijk als enige overgeblevene bij de juiste kleur stip?



Dinsdag 8 augustus 2023

Een vroege lunch vandaag, want we moesten op tijd weer bij Monkeytown zijn. Deze plek draagt de naam niet voor niets want alle kinderen kunnen zich hier als aapjes voortbewegen. Slingerend, klauterend en sommige zelfs al met een salto. Wat een gezelligheid! Hier maakten we een ritje van de glijbaan. Als de kinderen op onze BSO zo’n lach tevoorschijn toveren, is de dag wat ons betreft al geslaagd. Ons uitgangspunt is dat elk kind aan het eind van de dag een leuke tijd moet hebben gehad, dat is vandaag zeker gelukt!

 

Woensdag 9 augustus 2023

Weer eens een dagje spelen bij onze vrienden van Sportstuif Best, waar we allerlei tikspelletjes deden. Ook haalden we de steps en skeelers uit de kast en deden we wie het hardst kon racen. Natuurlijk maakten we ook weer nieuwe vriendjes, sociale contacten aangaan is iets wat we erg belangrijk vinden op onze BSO. We leren de kinderen met elkaar, maar ook met materialen en winst en verlies omgaan. Zo is een leuke, sportieve dag ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de kinderen op allerlei gebieden!

Donderdag 10 augustus 2023

Eindelijk een echt zomerse, hete dag en dus tijd voor waterspelletjes. Waar we in de ochtend nog rustig begonnen met verstoppertje, kwamen na de boterhammen dan toch de zwembroeken tevoorschijn en sloten we de sproeier aan. We bouwden een hindernisbaan, waar de kinderen overheen moesten en aan de overkant met een bekertje moesten proberen zo snel mogelijk de grote emmer te vullen. Ook zetten we de kids in een treintje en gaven we achteruit een met water gevulde beker door. De bedoeling was natuurlijk om alles in de andere beker te gieten, maar dat ging niet altijd even goed… Uiteindelijk loopt zo’n activiteit natuurlijk altijd uit in één groot watergevecht, super cool!

 

Vrijdag 11 augustus 2023

Nog twee weken en dan gaat het schooljaar 2023-2024 alweer van start. Wist je dat we in de weken na de zomervakantie ruim twintig nieuwe kids mogen verwelkomen? Sinds de opening op 1 april 2022 zijn er al bijna 75 kinderen geweest die buitenschoolse opvang afnemen bij Sportstuif Oirschot. We halen de kinderen op álle scholen in Oirschot, Spoordonk en de Beerzen en bieden elke dag een gevarieerd, sportief activiteitenprogramma aan. Wat bijvoorbeeld? Kijk maar eens op Facebook of Instagram om een beeld te krijgen van wat we zoal doen gedurende het jaar!



Maandag 14 augustus 2023

Lekker een dagje naar de sporthal, dat leek ons wel wat. Maar voordat we daar waren, eerst een fikse wandeling. Niet erg natuurlijk, want de kinderen van Sportstuif beschikken over een ijzersterke conditie. Dat komt natuurlijk van al dat sporten! Aangekomen in de zaal plaatsten we allerlei attributen waar de kinderen vrij op konden spelen; apenkooi, slingeren aan het touw of klimmen op het klimrek. Alles mogen we gebruiken, omdat verschillende van onze collega’s beschikken over de juiste papieren om gymlessen te mogen verzorgen. Dit wordt overigens ook door een deel van hen gedaan, een combinatiefunctie waarbij in de ochtend les wordt gegeven en men in de middag op de BSO werkt. Aanrader! Kijk maar eens op onze vacaturesite en wie weet kom jij ook wel werken bij de leukste BSO van Brabant (en inmiddels ook Limburg).



Dinsdag 15 augustus 2023

Een erg warme en benauwde dag dus water is dan altijd één van de oplossingen. Ook vandaag hielden we een watergevecht, maar waakten we er ook voor dat de kinderen zich te druk zouden maken. Bij hoge uitzondering keken we bijvoorbeeld een filmpje in een koele ruimte, bleven we uit de zon, dronken we extra veel en aten we een lekker ijsje. Voor kinderen is het veel moeilijker om in te schatten hoe heet het is. Wij als volwassenen denken al gauw dat we even een schaduwrijk plekje op moeten zoeken, maar kinderen spelen rustig door bij 35+ graden. Daarom is het belangrijk om tijdens dit soort dagen goed op te letten. Gelukkig werken bij Sportstuif medewerkers die zich bewust zijn van alle veiligheidsprotocollen die gevolgd moeten worden tijdens het werken met kinderen.

Woensdag 16 augustus 2023

In de ochtend speelden we hockey, maar ook Kubb. Dat is een Scandinavisch spel waarbij je met stokken blokjes omver moet werpen. Het lijkt heel simpel, maar er zitten nog meer regels aan vast waardoor het spel erg tof is om te doen! Na de middag gingen we samen met onze vrienden van Sportstuif Best een kijkje nemen bij Speelpark de Splinter. In het water, maar ook met een vlot óver het water, van de kabelbaan, geitjes aaien en nog veel meer. Wat een fantastische plek is de Splinter, midden in de stad maar toch zoveel rust en natuur. De kinderen vinden het er fantastisch!

Donderdag 17 augustus 2023

Een hindernisbaan blijft toch ook een favoriet onder de kids. Wellicht omdat we bij Sportstuif prachtige materialen hebben die we op allerlei manieren kunnen gebruiken; door de hoepel, onder de balken door of er juist overheen… Het kan allemaal. Het competitie-effect vindt men hier ook erg leuk, het is toch super om net iets sneller dan je tegenstander te zijn? Maar ook als je tweede wordt niet getreurd, dat hoort erbij en dat leren we op deze sportieve BSO. Ook maakten we fotolijstjes, creatief bezig zijn vinden we namelijk ook leuk!

Vrijdag 18 augustus 2023

De laatste dag van de bouwvak, volgende week keren heel veel kinderen weer terug van hun vakantie en komen ze weer lekker bij Sportstuif spelen. Wist je dat je op onze BSO kunt kiezen voor een 40-weken en een 52-weken contract? Bij de laatste variant heb je alle vakanties én studiedagen inclusief voor het hele jaar. Bovendien is dit vaak voordeliger in verband met de kinderopvangtoeslag. Eenvoudig berekenen wat een contract bij Sportstuif voor jouw situatie kost? Gebruik onze tarievencalculator op de website.

Maandag 21 augustus 2023

Een prachtige nieuwe bestuurskamer bij Oirschot Vooruit, welke wij gebruiken als creatieve ruimte, en ook nog eens enorm veel meer kastruimte. Super fijn, want zoals jullie weten groeit de BSO enorm en dat betekent dat we ook steeds meer spullen nodig hebben. Vandaag maakten we al het speelgoed schoon, ruimden we op en gooiden we weg. Maar ook waren we natuurlijk gewoon open en werd er gespeeld. We knutselden een leeuw en speelden waterspelletjes, bijvoorbeeld met een grote met water gevulde ballon. Ook werd er getrakteerd want één van de kindjes was vandaag jarig, dat was boffen!

 

Dinsdag 22 augustus 2023

De Jumbo Voetbaldagen vinden de komende drie dagen plaats op Sportpark Jumbo Moorland en dus moesten we met onze BSO uitwijken naar een andere locatie. Geen punt want wij hebben hele lieve buren namelijk buurtvereniging de Heikneuters! Wij mochten gebruiken maken van hun fantastische buurthuis ‘de Heistal’, om de hoek van de BSO en dus voor ouders net zo ver om te brengen en te halen. Daar is niet alleen een groot speelveld, maar ook nog eens een toffe speeltuin bij! Zelf hadden we nog een opblaasbaar volleybalnet bij ons, wat natuurlijk uitgetest moest worden. Na de middag gingen we heerlijk spelen bij Speelbos de Kemmer, waar we hutten bouwden en op zoek gingen naar de lekkerste bramen. Tijdens hete dagen is het hier heerlijk koel en bovendien is het op loopafstand vanaf onze BSO. Je zult begrijpen dat we hier regelmatig te vinden zijn!

 

Woensdag 23 augustus 2023

Eens per jaar wordt Speelpark de Splinter omgebouwd tot Splinter Spektakel; drie geweldige dagen waarop er nog veel meer te doen is in de toch al toffe speeltuin. Zo zijn er paarden waarop gereden kan worden, lopen er allerlei gekke figuren rond in het park en is er een superhoge buikschuifbaan. En de geitjes? Die zijn er natuurlijk ook nog steeds. Oja, we aaiden ook cavia’s vandaag en aten natuurlijk een lekkere suikerspin. Smullen!

Donderdag 24 augustus 2023

De laatste dag in de Heistal alweer. Fijn om terug te keren naar onze eigen BSO op het terrein van Oirschot Vooruit, maar toch ook wel een beetje jammer. De kinderen vonden het hier geweldig, maar gelukkig is het vlakbij en kunnen we de schommels af en toe gewoon even opzoeken. Het werd een rustige dag, waar de kids vooral nog even genoten tussen de middag toen we lekker pannenkoeken hadden gebakken. ’s Avonds was het voor ons als team van Sportstuif Oirschot nog tijd om ons gezicht te laten zien op de Zomeravondmarkt, waar we gingen volleyballen. Daarna sloten we de vakantie alvast af, door middel van een lekker drankje op de Oirschotse Markt. Wanneer je dag in dag uit de verantwoordelijkheid hebt over al deze gezellige kinderen, is het natuurlijk belangrijk om het ook met elkaar gezellig te houden. Bovendien worden op dat soort momenten de meest creatieve activiteiten geboren. Teamuitjes staan hoog in het vaandel bij Sportstuif!

Vrijdag 25 augustus 2023

Het eind is nu echt in zicht, maandag gaat iedereen weer naar school. Sommigen naar een klas hoger, sommige kinderen zien we voor het eerst omdat ze naar groep 1 gaan en weer anderen maken inmiddels de stap naar het middelbaar onderwijs. Hoe dan ook staan wij vanaf volgende week weer klaar om alle kinderen een geweldige tijd te bezorgen en zien we ernaar uit om alle oude vertrouwde en nieuwe gezichtjes te mogen begroeten. Tot snel bij Sportstuif Oirschot!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches