Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zombietikkertje, basketballen en fopbal in week 44-2023

Maandag 30 oktober 2023

Vandaag miezerde het de gehele dag maar die miezer houdt ons niet tegen om naar buiten te gaan. Op onze BSO streven we er namelijk naar om zoveel mogelijk actief bezig te zijn. Nadat alle kinderen fruit hadden gegeten, startten met de activiteit van deze middag. Eenmaal buiten aangekomen stond de activiteit al klaar, wat er voor zorgt dat de kinderen uitgedaagd worden en gemotiveerder zijn om deel te nemen. Het eerste spel dat we deden is een erg eenvoudig spel, waardoor het voor alle kinderen toegankelijk is: makers en krakers. Bij dit spel heb je twee teams, de makers en de krakers. De makers proberen alle hoedjes recht neer te zetten terwijl de krakers alle hoedjes juist op de kop proberen te krijgen. Na een aantal minuten kijk je welk team er de meeste hoedjes op de juiste manier heeft en die wint de ronde. Vervolgens gingen we verder met een balestafette. Doordat we bij dit spel jong en oud gelijk verdeeld hebben over twee teams. blijft het eerlijk en zie je dat de oudere kinderen de jongere kinderen helpen. Bij dit spel gebruiken we een hoepel waar de kinderen doorheen moeten en vervolgens een hekje waar ze overheen springen. Vervolgens moesten ze de bal op het volgende hoedje leggen en zo snel mogelijk terug rennen. Zodra ze hun medespeler een high five gaven mocht de volgende starten. Het team dat het snelste de bal op het achterste hoedje heeft gelegd, wint die ronde. Estafette vormen blijven het altijd goed doen op onze BSO. Dit komt voornamelijk omdat je er een wedstrijdelement aan toevoegt waardoor de oudere kinderen fanatiek blijven.

 

Dinsdag 31 oktober 2023

Omdat het buiten weer kouder wordt, kijken we op sommige dagen wanneer het droog is en we dus naar buiten kunnen. Zo kan het zijn dat we zeggen dat we eerst de activiteit doen en vervolgens fruit eten. Vandaag konden we gelukkig eerst fruit eten en zijn we vervolgens toch nog eventjes naar buiten gegaan. Omdat het vandaag officieel Halloween was, pasten wij onze activiteit hierop aan. Vandaag speelden we daarom zombietikkertje. Bij dit tikspel moet je zodra je getikt bent als een zombie gaan staan, oftewel met twee armen naar voren toe. Zodra een medespeler jouw armen naar beneden duwt, mag je weer meedoen. Verder hebben we vandaag de kinderen erg veel vrijheid gegeven met wat ze gingen doen. Sommige kinderen gingen buiten verstoppertje spelen en anderen waren binnen druk aan het knutselen. Doordat er op onze BSO genoeg te doen is, vermaken alle kinderen zich altijd goed!

Woensdag 1 oktober 2023

Soms kan het voorkomen dat er op onze BSO afmeldingen zijn waardoor er een andere groepssamenstelling is en dat de activiteit dus een beetje aangepast moet worden. Het voordeel is dat onze medewerkers een sport-gerelateerde opleiding hebben gedaan en dus makkelijk aanpassingen kunnen maken met betrekking tot de sportplanning. Vandaag was er dus een kleinere groep en hebben we na het eten van de boterhammen buiten op het veld gevoetbald. We speelden verschillende kleine voetbalspelletjes waarna er later alweer fruit gegeten werd. Hierna gingen we toch nog eventjes naar buiten en speelden we eerst fopbal. Bij dit spel heb je een cirkel van kinderen en een speler in het midden. De speler in het midden probeert de kinderen te foppen. Alle kinderen in de cirkel staan met de handen achter hun rug. De speler in het midden gooit de bal naar een kind in de cirkel en die moet de bal vangen en weer terug gooien. Om het spel leuker te maken, kan de speler in het midden ook net alsof doen dat hij of zij de bal gooit. Trapt een van de spelers in de cirkel erin en gaan de handen achter hun rug vandaan dan zijn ze af. We eindigden de middag met het spelletjes lekker land vies land. Bij dit spel heb je twee kanten, lekker en vies. In het midden staan twee spelers die de tikkers zijn. Deze tikkers noemen iets van eten op. Dit kan variëren van snoep tot aan groente. De kinderen moeten vervolgens kiezen of ze dit vies of lekker vinden en naar de vies of lekker kant rennen. Word je getikt? Dan ben je even af.

Donderdag 3 november 2023

Deze donderdag kwam storm Ciarán ons in Nederland bezoeken. Dit betekende regen en enorm veel wind. Onze sport-BSO bevindt zicht tussen bomen wat ervoor zorgt dat er buiten erg veel takken vielen. Doordat het buiten zo hard waaide was het niet veilig om naar buiten ten gaan en hebben we ervoor gekozen om de gehele middag binnen te besteden. Vandaag was het Día de Muertos ook wel bekend als de dag van de doden. Hier proberen wij rekening mee te houden met de activiteiten. Omdat we binnen bleven hadden we als knutselactiviteit dat we Dia de Muertos maskers gingen maken en versieren. Iedereen kreeg een papier met daarop het masker en was verder helemaal vrij hoe ze het masker wouden versieren. Na dat we de knutsel activiteit gedaan hadden deden we binnen nog hoofd, schouder, knie, hoedje; een klein reflex spelletje waarbij kinderen doen wat jij zegt. Wordt er hoedje gezegd? Dan moet je zo snel mogelijk het hoedje pakken.
Vandaag introduceerden wij ons nieuwe Sportstuif aanwezigheidsbord. Niet alleen hangen alle wasknijpers van de kinderen voor op de drinkbekers op dit bord maar ook staan er pictogrammen op die laten zien wat we op de dag zelf gaan doen en hangt er een kalender op met alle verjaardagen, studiedagen en noem maar op. We weten inmiddels dat de kinderen graag trakteren als ze jarig zijn maar ook wij als begeleiders doen dat natuurlijk als er iets te vieren valt. Afgelopen zaterdag was Brian jarig dus alle kinderen kregen een heerlijke traktatie waarna wij ons cadeautje aan Brian konden geven.

Vrijdag 4 november 2023

Vandaag was het tijd voor de een na laatste vrijdag middag activiteit. Deze vrijdag hadden we niet zo veel kindjes op de BSO dus deze kinderen konden gezellig mee doen met de activiteit. De VMA van vandaag was basketballen waarbij we verschillende dingen oefenden. We begonnen met het dribbelen omdat dit een belangrijk element is van het spel. Na dat we verschillende dribbelvormen gedaan hadden, gingen we verder met het overgooien van de bal naar elkaar. Nadat we dus het dribbelen en overgooien gedaan hadden, gingen we naar de laatste oefening namelijk shootouts. Bij deze oefening heb je een basket en twee spelers per basket nodig. Eerst krijgt de ene persoon de kans om te scoren maar lukt dit niet dan mag de andere speler meteen proberen erachteraan te scoren. Wie scoort er als eerste? Nadat we wat van de technieken besproken hadden en splitsten we de groep op in twee teams en speelden we een grote partij. Het was weer een super leuke VMA met een leuke groep kinderen. Wist je dat wij nog een vrijdagmiddag activiteit te gaan hebben? Deze vindt plaats op vrijdag 18 november. Dit soort activiteiten communiceren we natuurlijk via onze socials maar ook via Samen bij Sportstuif.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches