Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Jennemieke Jennemieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nationale Buitenspeeldag, warm weer en verschillende uitstapjes in week 24-2023

Maandag 12 juni 2023

De kinderen van OBS de Korenbloem waren vandaag al voor dag en dauw aanwezig op de BSO. Tijdens studiedagen openen onze deuren namelijk al om half acht en regelmatig leidt zoveel extra tijd ertoe dat we een uitstapje maken. Vandaag viel de keuze op binnenspeeltuin Ballorig, waar we lekker hebben geklommen en gegleden. Daarna een boterhammetje eten en door. De rest van de groep was inmiddels ook klaar op school dus na het ophalen en wat fruit eten, was het tijd voor de middag. Wát een hitte! Bij Sportstuif weten we maar al te goed dat deze temperaturen niet alléén maar lekker zijn om buiten te spelen, maar dat er ook voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden. Zijn alle kinderen ingesmeerd? Heeft iedereen voldoende gedronken? Spelen we niet té lang in de felle zon maar liever even in de schaduw? Allemaal dingen waar we op de BSO op letten tijdens de zomermaanden, maar die ons niet tegenhouden om elke dag weer toffe activiteiten te doen met de kids. Vanzelfsprekend gaat dat in deze periode vaak gepaard met waterspelletjes, zoals het watergevecht wat we vandaag hielden. Met pistolen maar uiteindelijk hele emmers tegelijk werd iedereen verkoeld, waarna het tijd was voor een lekker ijsje. Een goed begin van de week!

 

Dinsdag 13 juni 2023

Wederom een dag waarbij het kwik aardig opliep en wij er dus voor kozen om in de schaduw te spelen. Wat een luxe dat we die mogelijkheid hebben om in plaats van op één van de ruime voetbalvelden die Sportpark Jumbo Moorland rijk is, te kiezen voor het gras aan de voorzijde. Dat ligt namelijk volledig onder de bomen en is groot genoeg om ook lekker te spelen. Een NERF-battle leek ons wel wat; twee teams tegenover elkaar en allemaal een NERF-gun met flink wat munitie in de hand. Een garantie voor succes natuurlijk! Uiteraard kijken we met dit soort activiteiten extra goed uit. Zo leggen we de kinderen uit dat ze niet van dichtbij op elkaar mogen schieten en dragen ze een veiligheidsbril.

 

Woensdag 14 juni 2023

De dag waar heel buitenspelend Nederland elk jaar weer naar uitkijkt: Nationale Buitenspeeldag! Samen met een aantal enthousiaste ouders van Speelleerplein de Fonkeling in Spoordonk, mochten we ons steentje bijdragen aan deze toffe dag. Op het plein voor de school waren allerlei activiteiten te doen. Zelf hadden we onze buikschuifbaan meegenomen, waar naar hartenlust overheen werd gegleden. Daarnaast werd er flessenvoetbal gespeeld, was er een enorme zandhoop om in te graven, kon je spekjes happen, meedoen aan een sponzenspel, jezelf laten schminken en ook nog in de gymzaal spelen waar buurtsportcoach Corné Boot van Do-iT Oirschot de zaal had omgetoverd tot een soort gigantische apenkooi. Een geweldige dag, waar we samen met onze eigen BSO-kinderen maar zeker ook met de alle anderen heerlijk hebben gespeeld. We stonden hier natuurlijk niet zomaar, want we merken dat steeds meer mensen in Spoordonk ons ook in het vizier hebben en de inschrijvingen steeds regelmatiger uit die hoek komen. Een goede ontwikkeling natuurlijk, want ook in Spoordonk halen wij graag de kinderen uit school om te komen spelen op onze sportieve BSO in Oirschot!

 

Donderdag 15 juni 2023

Wéér een studiedag dus je raadt het al… Vandaag gingen we naar Monkeytown! Hier waren allerlei dingen te doen, zoals klimmen als echte aapjes maar ook onder een soort douche van allemaal kleine ballen staan. We konden de energie in ieder geval goed kwijt en uitgeput gingen we richting de lunch. Daar hadden we alle tijd voor, want de andere kinderen kwamen vandaag pas erg laat. SKOBOS bestond namelijk 25 jaar en dat werd gevierd. Met álle kinderen maakten zij een tripje naar Duinoord, super gaaf en wat waren ze moe na die lange dag en de reis met de bus. Wat een hoop indrukken en ervaringen tijdens zo’n schoolreis. Als BSO hadden we daar vandaag niet zoveel meer aan toe te voegen dan luisteren naar alle avonturen die ze mee hadden gebracht. Ook weleens lekker hoor, zo’n middag om bij te komen in plaats van heel actief te wezen.

 

Vrijdag 16 juni 2023

Bijna weekend, nog één dagje te gaan en dat deden we vandaag bij onze vrienden van Sportstuif Best. Zo af en toe vinden we het leuk om samen te voegen met een andere locatie, bijvoorbeeld als er een toffe activiteit op het programma staat waarbij we kunnen aansluiten of wanneer we kleinere groepen hebben dan gebruikelijk. Omdat we bij Sportstuif allemaal dezelfde lijn hanteren, zijn kinderen over het algemeen ook op een andere locatie gauw gewend en spelen ze ook daar met de andere kinderen. De komende periode zullen we ook buiten de BSO om weer actief zijn. Zo zijn we aanwezig op de Zomeravondmarkten, komt er een gaaf Aqua-event voor alle kinderen van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen en zijn kinderen bij ons welkom tijdens de Roefeldag!  
Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches