Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vuistballen, sportcircuit en naar Monkey Town in week 6-2023

Maandag

Bij Sportstuif vinden we het leuk om sport- en spelactiviteiten nét iets anders te spelen. Vandaag speelden we een soort volleybal, maar je mocht de bal alleen met je vuisten oppakken en gooien: vuistbal dus! Dit was wel even wennen, omdat je gewend bent om je handen te gebruiken. Het was mooi om te zien dat na een tijdje oefenen de kinderen er steeds beter in werden. Op onze BSO vinden we het belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen niveau speelt, zodat deze groei ook mogelijk is.

Dinsdag

Tikspellen zijn favoriet, deze keer veranderden we in lieveheersbeestjes als we werden getikt. We vielen op de rug en spartelden met onze armen en benen. Pas als we door de bevrijders werden omgedraaid, konden we weer verder met het tikspel. Na deze warming-up zijn we begonnen aan een lastige hindernisbaan, waarbij we goed moesten samenwerken om aan de overkant te komen. In je eentje toch proberen om zo snel mogelijk te gaan, is er niet bij als je samen moet werken. Daar kwamen de kinderen achter tijdens deze activiteit: samen tilden ze stokken met een bal erop naar de overkant via allerlei hindernissen. Daarna was er natuurlijk ook nog voldoende tijd om lekker vrij buiten in de zon te spelen, want wat was het ineens lekker weer!

 

Woensdag

Samen met de kinderen hebben we een parcours uitgezet, waarin allerlei verschillende opdrachten verwerkt zaten. Op onze BSO laten we de kinderen graag meedenken met de activiteiten, zeker de wat oudere kids vinden het erg leuk om te helpen. Met de materialen, die we ook bij peutergym gebruiken, kunnen we echt alle kanten op. Van de stippen maken we bijvoorbeeld een hinkelroute en met de hoepels verzinnen we een leuk mikspelletje. Zo kwam kracht, evenwicht en richtingsgevoel allemaal terug tijdens het afleggen van dit parcours.

 

Donderdag

Studiedag op KC de Linde en KC AvontuurRijk en dus hadden al vanaf ’s ochtends een grote groep! Tijdens studie- en vakantiedagen zijn we al om 7.30 uur geopend en proberen we er altijd een extra leuke dag van te maken. Vandaag gingen we naar Monkey Town om al onze energie kwijt te raken. Na een paar uur rennen, springen op de trampoline en klimmen en klauteren door het doolhof van netten, tunnels en glijbanen, waren we toch wel een beetje moe. Omdat het toch al een beetje een feestelijke dag was, hebben we in plaats van boterhammen vandaag frietjes gegeten. Daarna moesten we gauw weer naar onze BSO in Oirschot, omdat niet alle kinderen een studiedag hadden en zij ook nog moesten worden opgehaald. Terug op locatie hebben we een filmpje gekeken op ons grote scherm, zodat we een beetje uitgerust aan de rest van de middag konden beginnen.

Nadat alle andere kinderen waren opgehaald, speelden we Annemaria Koekoek en werden er onderling weer vriendschapen gesloten met de nieuwe kinderen. Regelmatig maken we het mee dat kinderen bij ons komen en direct bekende gezichten zien, soms omdat ze op dezelfde school zitten maar ook omdat ze oude bekenden van bijvoorbeeld de zwemles, het kinderdagverblijf of een sportvereniging tegenkomen. Super leuk natuurlijk!

 

Vrijdag

Met zulk lekker weer trekken wij erop uit hoor! We maakten een fikse wandeling over de Oirschotse Heide, waar natuurlijk voldoende ruimte is om te spelen. Overigens hebben we leuk nieuws, want vanaf na de carnavalsvakantie mogen we niet één maar wel twee nieuwe gezichten verwelkomen in ons team. Brian zal fulltime bij ons komen werken en Fleur voorlopig op de drukke dagen (maandag, dinsdag en donderdag). Beide hebben zij een achtergrond in de sport en ervaring met het lesgeven aan kinderen van speciaal onderwijs tot regulier onderwijs en in clubverband. Zij zullen zich dus snel aan jullie voorstellen, op deze manier kunnen we met onze buitenschoolse opvang weer een volgende stap maken en blijven we groeien!
Via Facebook en Instagram kun je volgen wat we nog meer doen gedurende de week. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor onze activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches