Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Volleybal, een sporttoernooitje en springen op het springkussen in week 21-2023

Maandag

Je kunt natuurlijk spelen óp het veld, maar wij kozen er vandaag voor om dit tussen de velden in te doen. Na een warming-up spelletje gingen we namelijk volleyballen. Met een beetje creativiteit maakten we een veld, waarbij het net tussen de twee velden in werd gespannen. Pylonen maakten het veld compleet. We leerden de kinderen hoe ze moesten serveren en sommigen slaagden er al goed in om de bal te blokkeren of terug te slaan, super knap! We vinden het op onze BSO leuk om regelmatig nieuwe dingen uit te proberen en volleybal was nog niet in deze vorm voorbij gekomen. De kids waren enthousiast dus dan zijn wij het ook, wordt vervolgd…



Dinsdag

Samen met de donderdag is dinsdag de drukstbezochte dag van de week op onze sportieve buitenschoolse opvang in Oirschot. Om deze reden hebben we op die dagen twee verschillende groepen. De kleintjes waren vandaag aan de beurt voor een survival run; hierbij wordt zo snel mogelijk een parcours afgelegd met een pittenzakje in de hand, welke aan het eind van de rit door een hoepel moet worden gegooid. De wat oudere groep speelde voetvolley. In teams moesten zij een voetbal over de kleinste goaltjes in het vak aan de andere kant proberen te mikken. De tegenpartij schoot deze vanzelfsprekend weer terug over de doeltjes. Moeilijk? Zeker! Maar wel heel goed voor het oefenen van de balbehandeling.

 

Woensdag

Een wat langere woensdag dan normaal, omdat we in de ochtend de laatste peutergym van deze reeks hadden gepland. Na verschillende beweegspelletjes, sloten we de ochtend af met een echt peutergym-diploma én springen op het luchtkussen. Het was voor ons de eerste serie peutergym, maar zeker niet de laatste. Het bleek namelijk zo te zijn dat er veel vraag is naar sport en spel voor deze doelgroep en wij als sportieve BSO spelen daar natuurlijk graag op in. Hou dus zeker onze socials in de gaten om op de hoogte te blijven. Na de peutergym gingen we gauw door met het ophalen van onze eigen BSO-kinderen, uiteraard in de kenmerkende blauwe auto’s. We speelden zone-vangbal, waarbij goed samengewerkt moet worden door de teams omdat er met de bal niet mag worden gelopen. Daarna deden we ook nog pylonenroof, een spel waarbij het ene team pylonen probeert weg te halen en het andere team probeert om hen af te tikken. Een actieve bezigheid, zeker met zulk lekker weer. Opletten dus dat we genoeg drinken op zo’n dag, bijvoorbeeld tijdens het dagelijkse fruitmoment maar op onze BSO kunnen kinderen sowieso de hele dag door zelf hun drinken pakken.

Donderdag

Een toernooi met verschillende sporten; voetbal, handbal en tienbal. Het komt allemaal voorbij tijdens dit mini-toernooitje bij Sportstuif Oirschot. In teams gaan de kinderen verschillende kleine veldjes langs om het op te nemen tegen de anderen en de sport uit te oefenen die op dat veld gespeeld wordt. Uiteindelijk is er natuurlijk maar 1 team dat de meeste punten heeft verzameld, de grote winnaars van de dag. Leuk natuurlijk, maar wij vinden het op deze BSO vooral belangrijk dat alle kinderen mee kunnen en willen doen en er een plezierige dag van maken. Dat zat vandaag wel goed; onder een strakblauwe hemel hadden we vooral heel veel plezier en als je team even pauze had? Dan kon je altijd nog jezelf vermaken op het springkussen.

 

Vrijdag

We speelden vandaag bij onze vrienden van Sportstuif Best. Hier deden we mee met een potje hockey, da’s weer eens wat anders. De vrijdag is nog niet zo heel druk op onze BSO in Oirschot, dus wijken we als we op die dag nog weleens uit naar een andere locatie of maken we een leuk uitstapje. Gelukkig is het echter zo dat ook op deze dag er verschillende nieuwe kinderen bij gaan komen en het dus nog een flink stuk drukker gaat worden. Ook komen er allerlei activiteiten aan de komende tijd! Zo zullen we aanwezig zijn op de Zomeravondmarkten en organiseren we de Buitenspeeldag in de Pullen.
Ook organiseren we vanaf volgende maand vrijdagmiddag-activiteiten, voor alle kinderen van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen én zijn kinderen bij ons welkom tijdens de Roefeldag
Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches