Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voethonkbal, boksen en een Super Mario speurtocht in week 44-2022

Na de meeste vakanties is het zo dat we verschillende nieuwe gezichten mogen verwelkomen op onze sportieve buitenschoolse opvang en dat was dit keer niet anders. Naast KC de Linde, KC de Plataan en Dalton KC AvontuurRijk, halen we sinds deze week ook kinderen op bij basisschool de Beerze in Middelbeers! Zo wordt de groep steeds groter en kunnen we dus steeds beter teams maken en sportactiviteiten tegen elkaar spelen.

Maandag

Om de week actief te beginnen, speelden we voethonkbal. Dat is eigenlijk hetzelfde als gewoon honkbal, maar in plaats van de bal het veld in te slaan met een knuppel doe je dat met de voeten. Daarna zorg je dat je zo snel mogelijk het veld rond rent om punten binnen te halen voor je team. Natuurlijk moedigen we ondertussen onze teamgenoten aan, zo stimuleren we sportief samenspel op onze BSO en leren de kinderen wat het is om in teamverband te winnen en te verliezen.

Dinsdag

Er stond een stevig windje maar dat kwam ons eigenlijk wel goed uit want we gingen frisbeeën. Door de wind kwamen onze frisbees een stuk verder dan normaal en dat was natuurlijk erg cool. Eerst leerden we natuurlijk de juiste techniek aan om een frisbee te gooien, namelijk vanaf je buik en met gestrekte arm. Daarna keken we wie het verst en het hoogst kon gooien en toen werd het pas echt moeilijk: we gingen de frisbee door een hoepel heen mikken.

 

Woensdag

Niet overal is er een continurooster. Geen probleem, want bij Sportstuif zijn we gewoon open vanaf het moment dat de scholen uit zijn en dus begint de woensdagmiddag op onze BSO al om half 1! Vandaag maakten we tijd om onze grote vriend Super Mario te helpen tijdens een spannende speurtocht over heel het sportpark. Naast dat we de juiste route moesten vinden, kwamen we onderweg ook allerlei opdrachten tegen. Zo speelden we memory, plakten we Mario’s snor op zijn gezicht en maakten we een puzzel van pizzapunten. Uiteindelijk kwamen we op het punt waar het allemaal om ging; we gooiden Mario’s grote vijand Bowser omver en bevrijdden Prinses Peach!

 

Donderdag

Vandaag maakten we ons op voor een potje boksen. We proberen elke week verschillende activiteiten aan te bieden, zodat de kinderen op onze sportieve buitenschoolse opvang telkens met andere sporten in aanraking komen en zich goed kunnen oriënteren op wat ze leuk vinden. Op een leuke en speelse manier, proberen we ook wat dingen te leren zoals vandaag dus een aantal verschillende boks technieken. Zo leerden we hoe we onze handen moesten houden en hoe we de kussen konden ontwijken. Daarna was het tijd om nog wat stoten te oefenen, op de kussens maar daarna ook op elkaar. Natuurlijk speelden we in gelijkwaardige duo’s onder toezicht en sloegen we niet op het hoofd!

 

Vrijdag

Samen met onze vrienden van Sportstuif Best speelden we net voor het weekend nog een potje levend stratego. Vrijdag is momenteel nog onze minst drukke dag en dan is het voor de kinderen leuker om samen te spelen met de kindjes in Best. Bij levend stratego wint niet zonder meer het grootste dier van het kleinste, sterker nog: de muis kan het de olifant heel moeilijk maken! Levend stratego is natuurlijk een klassieker, maar de kinderen blijven dit telkens weer erg leuk vinden.

Zondag

Samenwerken en zichtbaar zijn binnen de gemeente is één van de kernwaarden van Sportstuif Oirschot. Afgelopen weekend waren we zodoende te gast op de open dag van peuterspeelboerderij de Hummelhoef, waar we vanaf januari ook een aantal lesjes peutergym zullen verzorgen. Tijdens de open dag, die overigens werd geopend met een spectaculaire openingsdans van dansschool FRIZ!, hadden we een wat eenvoudiger parcours dan we op de BSO gewend zijn maar het was dan ook bedoeld voor peuters. Daarnaast namen we natuurlijk uitgebreid de tijd om ouders te informeren over het dagprogramma op onze BSO en hun vragen te beantwoorden.

Wil jij nou volgen wat we allemaal nog meer doen? Volg ons dan op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alles rondom onze sport-BSO! Kijk vooral ook eens op Samen bij Sportstuif, daar is namelijk deze week de inschrijving voor ons evenement ‘Pietenpret’ geopend. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 26 november in sportcentrum de Kemmer.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches