Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetbal clinic, Sinterklaas cadeautjes en volleybal in week 49-2023

Maandag 4 december 2023

Morgen is het dan zo ver, pakjesavond! Vandaag hebben we bezoek gehad van sinterklaas en rommelpiet. Heel de kantine lag overhoop en overal lagen pepernoten die de kinderen op mochten eten. Vandaag kwamen er twee studenten van het Kempenhorst college een voetbal clinic geven aan een aantal kinderen van onze BSO. De oudere kinderen en dan met name de jongens vonden dit erg leuk en deden met deze studenten mee. De meiden en de jongere kinderen gingen samen met juffrouw Fleur binnen knutselen. Ze maakten van hun eigen hand de kerstman. Iedereen maakte er hun eigen creatie van wat erg leuk was om te zien. Nadat iedereen klaar was met hun activiteit liepen we in de kantine rond en plotseling vonden we twee cadeautjes die Sinterklaas achter had gelaten. Samen met de kinderen pakten we deze uit en troffen we een Barbie en een step aan. Super leuke spullen waar de kinderen wanneer ze op onze buitenschoolse opvang zijn heerlijk mee kunnen spelen! Wellicht vinden we deze week nog wel meer cadeautjes van Sinterklaas.

  

Dinsdag 5 december 2023

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, het is pakjesavond! Hierdoor was er een school vrij en hadden we dus een studiedag. Deze ochtend kwamen er 4 kinderen naar de BSO toe. We hebben de ochtend lekker ingevuld met verschillende activiteiten. Zo begonnen we de dag met schilderen waarbij de kinderen zelf mochten kiezen wat ze wouden schilderen. Na het schilderen hebben we nog eventjes wat fruit gegeten waarna het tijd was om de pepernoten te gaan bakken. Het is immers 5 december. Ieder kindje kreeg zijn/haar eigen deeg waarna iedereen zelf de pepernoten mochten maken. Na het maken van de pepernoten gingen deze de oven in en gingen de kinderen een film kijken. Tijdens het kijken van de film kregen ze pepernoten waarvan ze er een paar op mochten eten. Na de film was het tijd voor de lunch waarna we met iedereen naar buiten zijn gegaan. Gezamenlijk hebben we tien tellen in de rimboe gespeeld waarbij iedereen erg goed mee deed en het erg naar zijn/haar zin had. Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan. In de middag was het alweer tijd om de andere kinderen op te halen van school. Eenmaal terug op onze BSO met alle kinderen zien we dat we bezoek hadden gehad van Sinterklaas. Er lagen namelijk een aantal cadeaus en pepernoten op de bar met een brief erbij. Na het fruit eten mochten we pas gaan ontdekken wat er in ieder cadeau zat. Het uitpakken van de cadeaus deden we doormiddel van een dobbelspel. Er werden teams gemaakt en ieder team mocht de dobbelsteen rollen. Ieder nummer van de dobbelsteen had een opdracht die uitgevoerd moest worden. Gooi je zes? Dan mocht je samen met je groepje een cadeau uitpakken. In ieder cadeau zat iets nieuws wat we op de BSO konden gaan gebruiken. Zo heeft Sinterklaas twee steps gegeven, hebben we keepershandschoenen gekregen maar ook Barbies en auto’s. Voor iedere leeftijd is er dus wel iets. Na het dobbelspel was het natuurlijk tijd om te gaan spelen met het nieuwe speelmateriaal waarna het alweer tijd was om naar huis te gaan.

  

Woensdag 6 december 2023

6 december, de dag na pakjesavond. Deze dag hadden er weer een paar scholen vrij wat betekend dat er al vroeg in de ochtend leven was op onze buitenschoolse opvang. We begonnen de ochtend met het spelen met de lego waar we een super cool huis van probeerden te maken. Vervolgens hebben we op de BSO nog wat fruit gegeten waarna we op pad gingen. We gingen deze ochtend namelijk naar Dippiedoe. Dit speelpark is in Best en hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Van klimmen en klauteren tot het glijden van de glijbaan. De kinderen hebben zich hier enorm vermaakt waarna we rond de lunch terug gingen naar onze BSO in Oirschot. Eenmaal terug op locatie merkte je dat de kinderen er redelijk moe van waren geworden. Ze hebben namelijk ook de hele ochtend flink rond gerend en gespeeld. We besloten samen om na de lunch een film te gaan kijken. Na de film gingen we nog eventjes naar buiten toe. De kinderen zijn namelijk gewend dat we in de middag naar buiten gaan voor een activiteit en dat proberen we er tijdens de studiedagen ook in te houden. Buiten speelden we een tik spel waarbij er nog flink gerend werd. Later gingen we met iedereen naar binnen toe waar de kinderen nog even zelfstandig mochten spelen. Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Donderdag 7 december 2023

Vandaag was het weer een heerlijke dag en daarom hebben wij de gehele middag buiten kunnen spelen. Nadat we het fruit op hadden gegeten hadden wij nog een verassing van Sinterklaas voor de kinderen. Sinterklaas had namelijk nog 3 cadeautjes achter gelaten voor op de BSO. Per tafel kreeg iedere groep een cadeautje om uit te pakken. Sinterklaas heeft goed gekeken naar de materialen die we nog niet op de BSO hadden waardoor de cadeautjes nog leuker waren. In een cadeautje zat een super gave speelgoed auto wasstraat met een kleine auto die van kleur veranderd als die nat word en in de andere cadeautjes zaten Barbies. Na de activiteit hebben we dit toffe speelgoed eens uitgeprobeerd en werd er uitgebreid mee gespeeld. Voor de activiteit hadden we twee groepen gemaakt. De oudere kinderen gingen met Femke en Fleur volleyballen en trefballen. De ene helft begon met volleyballen en de andere groep met trefbal. Halverwege werd er omgewisseld zodat beide groepen ieder spel gespeeld had. De jongere kinderen speelden samen met Brian schipper mag ik over varen en de clicks game. We sloten gezamenlijk af met lekker land vies land waarna we snel naar binnen gingen omdat het toch wel wat frisser begon te worden. Binnen hebben alle kinderen nog lekker gespeeld waarna het alweer tijd was om naar huis te gaan. Het was weer een heerlijke dag op onze buitenschoolse opvang!

    

Vrijdag 8 december 2023

Vandaag was het weer een leuke dag bij ons op de BSO. Deze week hebben we allerlei cadeautjes van de Sint gekregen en deze cadeautjes gingen we vandaag eens uit testen. We begonnen de middag  met het eten van fruit waarna we buiten onze nieuwe steps uit gingen proberen. We keken wie er het snelste kon steppen waarna we weer terug naar binnen gingen. Eenmaal binnen proberden we onze nieuwe goocheldoos uit en keken we samen welke trucjes je ermee kon doen. We eindigden met het showen van de trucs aan meester Brian waarna het alweer tijd was om weekend te gaan vieren!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches