Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vingerverven, diertjes knuffelen en een piratenspeurtocht in week 42-2023

Maandag 16 oktober 2023

De eerste dag van de herfstvakantie en die trappen we goed af! Wist je dat we tijdens vakanties en studiedagen altijd een grote activiteit in de middag willen aanbieden en in de ochtend een creatieve activiteit? Zo zit er voor alle kinderen iets leuks bij om te doen. Omdat Halloween bijna voor de deur staat, passen wij onze activiteiten hierop aan: we maakten super vette spookjes, heksenhoeden, vleermuizen of pompoenen met verf op een wit vel papier waarna er nog ruimte genoeg over was om te kliederen rondom jouw kunstwerk. In de vakanties lunchen de kinderen bij ons op de BSO en zorgen wij regelmatig voor iets lekkers naast de gebruikelijke boterhammen. Vandaag gingen we samen met de kinderen mummie worstjes maken in bladerdeeg, iets wat de kinderen altijd enorm lekker vinden. Deze mummie worstjes aten we later tijdens de lunch natuurlijk lekker op. Na de lunch konden alle kinderen even lekker vrij spelen waarbij we gezamenlijk verschillende spelletjes deden zoals overlopertje en limbo-dansen. Na het vrij spelen zijn we met zijn allen naar een bos gereden waar we niet heel vaak komen namelijk de Heilige Eik. In dit bos speelden we een herfstbingo en zochten we naar verschillende eikels en beukennootjes om later een herfststukje van te maken. We hoorden het verhaal van Jezus en kwamen er zo ook achter dat Jezus daadwerkelijk z’n 800 jaar geleden in Oirschot begraven is. Hierna was er nog tijd over om in het bos rond te rennen en te spelen waarna we weer terug naar onze sportieve BSO in Oirschot gingen. Het was een heerlijke start van de vakantie met nog allerlei andere te gekke dingen in het verschiet!

 

Dinsdag 17 oktober 2023

Een nieuwe dag met nieuwe activiteiten. Vandaag begonnen we de ochtend met vrij spelen waarna we met alle kinderen koekjes gingen bakken. Iedereen kreeg drie kleuren beslag waarna ze helemaal vrij waren om te kiezen wat ze ervan gingen maken. De een maakte een super groot koekje met drie kleuren door mekaar, een ander maakte meerdere kleine koekjes en sommigen maakten super leuke figuurtjes van het beslag. Na het maken van de koekjes was het alweer tijd om een beetje op tijd te gaan lunchen want we gaan deze middag namelijk naar de Steenuil in Oirschot. Dit is een speelboerderij waar je van alles kunt doen. Binnen kan je klimmen en buiten kan je rond rennen, spelen in de zandbak en met alle dieren knuffelen. Eenmaal aangekomen bij de Steenuil waren we net te laat voor de foto speurtocht maar niet getreurd want alle kinderen hebben zich er heerlijk vermaakt. Om 15:00 uur was het tijd om te schminken. De een werd geschminkt als een koe en de ander als een kat. Buiten hebben we bij de konijntjes en de koeien gekeken waarna we binnen weer snel van de glijbanen af gingen. Eind van de middag waren we dan weer terug op onze BSO waarna iedereen één van de zelfgemaakte koekjes op mocht eten. Het was een super leuke dag waar iedereen enorm druk bezig is geweest!

 

Woensdag 18 oktober 2023

Ondanks dat we vandaag maar met een kleine groep waren, deden we natuurlijk net zo goed super leuke activiteiten. De ochtend vulden we op met twee verschillende activiteiten. Zo begonnen we eerst weer met het maken van koekjes waarbij er weer super leuke creaties naar voren kwamen waarna we iets super leuks gingen doen. Het is volgende week namelijk Halloween en daar horen pompoenen bij. Vandaag gingen we dus pompoenen kerven! Sommige kinderen wilden hem zelf uithollen waar andere kinderen liever hadden dat dat voor ze gedaan werd. Na het uithollen was het tijd om er een heel eng gezicht op te tekenen. Staat er een eng gezicht op? Dan beginnen we met het uitsnijden van het gezichtje. De oudere kinderen mochten het zelf proberen en bij de kleinere kinderen werd er geholpen. Uiteindelijk kwamen er super leuke gekerfde pompoenen uit. Nadat we alles hadden opgeruimd, was het tijd voor boterhammen en toen iedereen goed gegeten had, was het tijd om naar Monkey Town in Eindhoven te gaan. Hier kunnen de kinderen heerlijk klimmen en zichzelf helemaal uitleven op de  trampoline. Het was een super drukke en actieve dag, waarna iedereen met een glimlach en wat koekjes naar huis is gegaan!

Donderdag 19 oktober 2023

De laatste dag van deze vakantie alweer bij ons op de BSO. Een erg drukke dag met in veel kinderen. Gezellig dus! We begonnen de ochtend met vrij spelen omdat niet alle kinderen al vroeg gebracht worden. Na het fruitmoment mocht iedereen lekker spelen waarna er later nog een lekkere verassing op de planning stond. Ook in de vakanties vergeten wij de jarige kinderen niet en vandaag werd er getrakteerd. Nadat we met iedereen gezongen hadden voor de jarige kregen we een traktatie met warme chocomelk. Toen iedereen deze op had gedronken, gingen de kinderen die wilden een herfst elfje maken waarvoor we bladeren nodig hadden. Samen met alle kinderen gingen we dus naar buiten toe om deze te zoeken. Eenmaal binnen werd er een blaadje uitgekozen waar het elfje uit gemaakt werd en de andere blaadjes werden verkruimeld en gebruikt als gras op de grond en als bladeren in de getekende boom. Er kwamen super leuke creaties uit en iedereen maakte hem weer anders! Vervolgens was het tijd voor de lunch waarna we te voet op pad gingen met de gehele groep. We gingen namelijk starten met een piraten speurtocht door het centrum van Oirschot. De kinderen werden in drie groepen verdeeld en om de volgende plek te ontrafelen kreeg iedere groep een foto te zien. Doormiddel van het herkennen van de plek wist je wat de volgende locatie was. Op iedere locatie kregen ze een opdracht waarbij ze punten konden verdienen. De opdrachten verschilden van fysieke opdrachten tot aan kennis opdrachten. Welk team weet er de meeste punten te verzamelen aan het eind van de tocht? De sfeer gedurende de wandeling was erg goed, zo werd er gelachen en werden er liedjes onderweg gezongen. Eenmaal aangekomen op de BSO vonden we de schat die gevuld was met wat lekkers!

 

Vrijdag 20 oktober 2023

Vandaag geen kinderen op onze buitenschoolse opvang. Dit betekent natuurlijk niet dat wij niets doen. Vandaag hadden we weer onze vrijdag middag activiteit. Dit keer op het programma: Fortnite trefbal, een andere trefbal vorm dan normaal. Bij deze vorm heb je verschillende rondes waarbij je tussen iedere ronde materialen kan kopen met punten om zo een fort te bouwen. Punten verzamel je door de tegenstanders af te gooien. Ben je afgegooid? Dan ga je even aan de zijkant zitten en speel je weer mee zodra er een ander teamlid af is. Welk team heeft er aan het eind van het spel het grootste en beste fort gebouwd? Het was een super leuke activiteit met enorm enthousiaste kinderen. Wist je dat er nog twee vrijdag middag activiteiten aankomen? Vrijdag drie november gaan we basketballen en vrijdag 17 november sluiten we deze reeks af met een apenkooi. Lijkt het jou nou ook leuk om nog mee te doen met een van deze activiteiten? Kijk dan snel op Samen bij Sportstuif en schrijf je snel in!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches