Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Unihockey, Clics-game en Kanjam in week 37-2023

Maandag 11 september 2023

Een nieuwe week met verschillende nieuwe activiteiten. Omdat de temperaturen weer zakken, was het deze dag erg benauwd buiten maar ook bij ons binnen op de BSO. Ondanks dat, hebben we buiten een activiteit gedaan met de gehele groep die we nog niet eerder gedaan hadden: Clics game. Bij dit spel gebruikten we de Clics waarmee de kinderen normaal binnen spelen. Het doel van dit spel is om samen te werken maar ook om het geheugen te testen. De begeleider maakt een figuur van de Clics, waarna er per team een speler het figuur komen bekijken en een stukje mee terug neemt. Het team dat als eerste het figuur van de begeleider na heeft gemaakt wint het spel. We sloten de dag gezamenlijk af met het eten van een ijsje. Want hard werken en ook nog nadenken kost energie.

Dinsdag 12 september 2023

Dinsdag is een populaire dag voor buitenschoolse opvang, ook in Oirschot. We hebben deze dag dus altijd veel kinderen en dus werken we met een gesplitste groep in  jongere en oudere kinderen. Op deze manier kunnen we onze activiteiten beter aanbieden op het juiste niveau, waardoor het voor elk kind leuk is om mee te doen!
Wist je dat we bij ons hoofdkantoor een loods hebben met allerlei toffe (sport-)materialen? Door regelmatig materiaal te wisselen, kunnen we door het jaar heen nóg meer variatie in onze activiteiten aanbrengen. Deze week gingen de jongere kinderen gingen samen met een begeleider Kanjam spelen, een spel waarbij je met een frisbee punten probeert te scoren. Bij dit spel staan er twee tonnen tegenover elkaar en bij iedere ton staat een teamlid. In totaal staan er dus bij iedere ton twee spelers.  De ene speler probeert de frisbee in de sleuf van de Kanjam-ton aan de overkant te gooien. De spelers kunnen er ook voor kiezen om de frisbee boven de ton te gooien zodat zijn/haar teamlid hem erin kan slaan. De oudere groep ging unihockey spelen. Bij unihockey heb je een harde plastic bal met een plastic stick, verder zijn alle regels wel hetzelfde als bij normaal hockey.

 

Woensdag 13 september 2023

Meten is weten maar soms is het ook leuk om een gokje te wagen. Tijdens het kleuren kansspel zit één speler in het midden en zijn er vier hoeken waar je naartoe kunt rennen: blauw, rood, groen en geel. Is de middelste speler aan het tellen? Dan ren je kriskras door het veld en kies je uiteindelijk een kleur. Met de ogen gesloten roept de teller vervolgens een kleur. Sta jij bij die kleur? Dan heb je verkeerd gegokt en ben je af. Uiteindelijk blijft alleen degene die telkens bij een niet gekozen kleur staat over. Puur geluk dus, maar dat moet je soms ook hebben!



Donderdag 14 september

Vandaag waren de rollen van afgelopen dinsdag omgewisseld: de jongere kinderen gingen aan de slag met unihockey. Voordat we begonnen hebben we een paar regels uitgelegd zodat de kinderen veilig konden spelen. Een van die regels was bijvoorbeeld dat de sticks op de grond moesten blijven en dus niet hoog in de lucht werden gehouden. Niet alleen de activiteiten zelf maar ook de uitleg ervan passen we bij Sportstuif aan op de groep. Vervolgens startten de kinderen met een slalom-parcours waarna ze moesten scoren in een doeltje. De oudere kinderen speelden vandaag dus Kanjam. Deze groep begon eerst met het overgooien van de frisbee waarna ze de frisbee in of tegen de ton moesten gooien. Niet alleen komen er wekelijks nieuwe kinderen bij op onze sportieve opvang, soms gaan er helaas ook weer kinderen weg. Vandaag was het voor twee kindjes hun laatste dag op onze BSO waardoor we de dag afsloten met een lekker afscheidscadeau voor de kinderen. Ook onze medewerkers hadden geluk want ook zij kregen een bedankje!

 

Vrijdag 15 september

Een heerlijk zomerse dag om de week mee af te sluiten. Naast wat waterspelletjes ter verkoeling, waren we vandaag ook creatief in de schaduw. Op onze locatie hebben we de beschikking over een ruim terras waar we fruit eten of lunchen, maar zeker ook spelen. Ook al staat op de doos ‘vanaf vier jaar’, ook kinderen die wat ouder zijn vinden het leuk om een roos of huis te maken met Hamertje tik. Vind je het nou leuk om ons nog meer te volgen dan kan dat via Instagram of Facebook. Zoals jullie weten, organiseren we ook regelmatig activiteiten. Inschrijven hiervoor kan via Samen bij Sportstuif.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches