Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Unihockey, touwtrekken en de vloer is lava in week 5-2024

Maandag 29 januari 2024

Wat was het vandaag toch een lekker weer! Heel de dag hebben we heerlijk buiten gespeeld. Vandaag was het ook een studiedag waarbij we vier kinderen hadden. In de ochtend zijn we lekker naar Monkey Town geweest en hebben we hier de gehele middag gespeeld. In de middag toen eenmaal alle andere kinderen op de BSO waren gingen we buiten verschillende spelletjes spelen. We begonnen met knakworst tikkertje waarna we de groep op deden splitsen. De oudere jongens gingen met Brian mee zestienen. Bij dit spel is het de bedoeling om van buiten de zestien op het goal te scoren. De jongere kinderen gingen samen met Fleur twee spelletjes spelen. We begonnen met een hoepel race. Bij dit spel heb je verschillende groepjes die tegen elkaar strijden. Ieder team heeft voor zich twee hoepels liggen en een stok. Doormiddel van in een hoepel te staan en met de stok de andere hoepel vooruit te schuiven kon je jezelf verplaatsen. Als je bij de witte lijn aan kwam moest je een pittenzakje voorbij een lijn gooien en daarna snel terug. Het team dat als eerste alle pittenzakjes over de lijn heeft gegooid wint. Vervolgens gingen we door met de vloer is lava. Bij dit spel heeft ieder team verschillende materialen die ze moeten gebruiken om aan de overkant te komen zonder de grond te raken. Alle spelers moeten zich over de materialen verplaatsen. Het team dat als eerste de overkant bereikt en alle materialen over de lijn heeft wint. Het was een lekker actieve dag waarbij we veel buiten hebben gespeeld.

 

Dinsdag 30 januari 2024

Vandaag hadden we materiaal uit de loods. In Asten hebben wij namelijk een loods met allerlei materiaal die wij op onze BSO tijdens de activiteiten kunnen gebruiken. Vandaag hadden we de uni hockey sticks. De oudere kinderen gingen samen met Brian verschillende taekwondo technieken beoefenen. Zo begonnen ze met het oefenen van een trap. Eerst voor elkaar zonder dat je elkaar raakt om vervolgens met elkaar te gaan sparren. Bij het sparren werd er goed opgelet dat er voorzichtig met elkaar om gegaan werd en dat er niet hard getrapt werd. De jongere kinderen gingen vandaag unihockeyen. We begonnen met een kleine uitleg over hoe je de sticks vast moest houden en een paar kleine regels om de veiligheid te waarborgen. Ieder groepje ging bij een pion staan om vervolgens de oefening uit te voeren. Eerst moest er geslalomd worden om de pionnen om vervolgens een rondje te draaien om een hoedje. Lukt dit allemaal? Dan mag er gescoord worden op het doel. Vervolgens is de volgende speler aan de beurt. Na dit een paar keer gedaan te hebben speelden we een klein wedstrijdje. Welk team heeft er als eerste de oefening uitgevoerd? Hierna was het weer tijd om lekker naar binnen te gaan om langzamerhand naar huis te gaan.

 

Woensdag 31 januari 2024

Vandaag was het tijd voor de eerste peutergym van het nieuw jaar. De komende vier weken met uitzondering van de woensdag in de carnavalsvakantie zal er iedere woensdag ochtend een peutergym les plaats vinden in sportcentrum de Kemmer. We startten de eerste  les met een grote groep van welgeteld 25 peuters en hun ouders/begeleiders. Deze ochtend begonnen we met allerlei laagdrempelige spelletjes waarbij de peuters verschillende vaardigheden beoefenen. Het was een geslaagde eerste les. Later in de middag gingen we de kinderen op de scholen ophalen, het is namelijk gewoon een BSO dag. Nadat alle kinderen op de BSO waren zijn we lekker gaan spelen. De een speelde buiten in de hut en de ander was binnen met de kapla aan het spelen. Na het fruit moment zijn we naar buiten gegaan en begonnen we met een pion verdedig spel. Een speler beschermt de pion en alle andere kinderen proberen de pion te stelen. Word je getikt dan moet je eerst terug naar de witte lijn en mag je het daarna opnieuw proberen. Hierna gingen we door met unihockey. Ook vandaag werden er eerst een paar regels uitgelegd waarna we een oefening gingen doen waarbij het slalommen, rond draaien om een pion en het scoren op goal geoefend werden. We eindigden de middag met een partij. Iedereen heeft erg fanatiek mee gedaan waardoor het een erg leuke activiteit was. Het was een geslaagde dag!

 

Donderdag 1 februari 2024

Ook vandaag was het weer heerlijk weer! Hierdoor hebben we in de middag erg lang buiten kunnen spelen. We begonnen gezamenlijk met knakworst tikkertje waarna we de groep in drieën gingen opsplitsen. We speelden vandaag drie verschillende spelletjes en iedere groep speelde ieder spel. Spel een was een samenwerkspel genaamd de slinger estafette. Bij dit spel maakt ieder groepje een slinger met hun teamleden doormiddel van de handen vast te pakken. De achterste speler laat de hand los en loopt onder de andere armen van de kinderen door en sluit voor weer aan waarna de achterste speler hetzelfde mag doen. Op deze manier kom je steeds een stukje vooruit met je team. Het team dat het eerst op en neer is geweest wint. Bij spel twee speelden we boter, kaas en eieren. Bij dit spel liggen er in het midden van het speelveld negen hoepels. De teams staan tegenover mekaar en van ieder team mag er steeds een speler rennen om een lintje in een hoepel te leggen. Het team dat als eerste drie op een rij heeft wint. Bij spel drie gingen we touwtrekken. Twee teams die aan het uiteinde van het touw staan en proberen om de tegenstander voorbij hun pion te trekken. Het team dat de tegenstander voorbij hun pion getrokken heeft wint. Het was een heerlijke dag waarbij we langer dan een uur bezig zijn geweest met de activiteit. Het was een heerlijke dag met heerlijk weer!

   

Vrijdag 2 februari 2024

Ook vandaag was er weer een studiedag en hadden we een paar kinderen in de ochtend. Tijdens deze ochtend speelden we minute to win it. Bij dit spel heb je allemaal kleine opdrachten die je zo vaak mogelijk of zo snel mogelijk moet uitvoeren. Zo keken we wie er de langste domino baan kon maken of wie er zo snel mogelijk de hoogste toren van kapla kon bouwen. Alle kinderen waren erg fanatiek en deden goed mee. In de middag kwamen er nog een paar kinderen naar de BSO die eerst naar school moesten. Eenmaal compleet aten we fruit waarna de eerste kinderen alweer opgehaald werden. In de middag hebben we het vooral redelijk rustig aan gedaan. Zo gingen we lekker knutselen, maakten we torens van de kapla blokjes en speelden we buiten tikkertje. Vervolgens was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een heerlijke vrijdag en een mooie afsluiting van de week.

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches