Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ultimate frisbee, Modderdag en naar de speeltuin in week 26-2023

Maandag 26 juni 2023

 

Een beetje competitie, daar houden we wel van op onze BSO. We begonnen de week met een parcours op een van onze grote kunstgrasvelden, wat we met drie teams tegelijk aflegden. Natuurlijk was het de bedoeling om zo snel mogelijk te zijn en als eerste team te finishen. Met slechts één team dat wint, hou je dus twee teams over die net niet winnen. Sommige kinderen vinden dat een ramp, maar door te ervaren dat meedoen eigenlijk belangrijker is dan winnen en het erom gaat dat je je best doet, leren ze steeds beter omgaan met winst en verlies. Er werd in ieder geval naar hartenlust gerend vandaag, geen overbodige luxe met alle energie die de kids meebrengen in de weken voorafgaand aan de zomervakantie. De meeste lijken er aan toe te zijn, en wij hebben er vooral heel veel zin in om in die periode extra lange dagen vol activiteit op onze buitenschoolse opvang in Oirschot te hebben!



Dinsdag 27 juni 2023

Qua weer een vreemde dag, maar uiteindelijk tussen de buien door voldoende tijd om de stap naar buiten te maken. We speelden ultimate frisbee, een spel met speciale regels maar waarbij het gooien van de frisbees natuurlijk centraal staat. Deze basistechnieken leren we de kinderen graag aan, zodat we telkens wat meer facetten aan spelvormen toe kunnen voegen. Zeker voor de kleinere kinderen is het vaak nog even oefenen, maar vaak zien we al snel dat ze de vaardigheden onder de knie krijgen. Verstoppertje spelen met een flinke groep en op onze ruime locatie blijft ook favoriet, dus daar sloten we de dag mee af.

Woensdag 28 juni 2023

Vandaag hielden we het simpel, omdat de kinderen zelf plannen hadden gemaakt. Het sportieve aspect bestond uit voetballen, maar al gauw ging men over tot de orde van de dag: het bouwen van forten en een manege. Met zoveel paardenmeisjes op locatie, is het natuurlijk wachten tot er tijdens het fantasiespel wat door hen wordt gespeeld over hindernissen en balken moet worden gesprongen. Hartstikke leuk natuurlijk wanneer zij zelf zoiets verzinnen. Zeker op rustige dagen bieden wij alle ruimte voor eigen initiatief en proberen wij dit te ondersteunen en te stimuleren.


Donderdag 29 juni 2023

Wat is er nou lekkerder dan kliederen met modder en vies worden van het buitenspelen? De jaarlijkse nationale Modderdag is hier een perfect moment voor! Op verschillende scholen werd er aandacht geschonken aan deze dag, waarop wij bij Sportstuif een echt modderbad hadden gemaakt waar de kinderen in konden spelen. Allereerst werd het door hen zelf gemaakt, niet zo moeilijk natuurlijk want voor modder heb je enkel water en zand nodig; van beide hadden we genoeg. Kruiwagens vol werden van de zandbak naar het badje gereden en een paar waaghalzen spetterden al in het badje voordat we met de activiteit begonnen. Gelukkig was het lekker weer, want al die modder moest er aan het eind van de dag natuurlijk ook weer af worden gespoeld.



Vrijdag 30 juni 2023

De laatste dag van de week alweer, een mooie gelegenheid om met het kleine groepje van vandaag te spelen bij de Heistal. Het speeltuintje daar is nét iets anders dan dat op onze eigen locatie, hier kun je namelijk wel schommelen en dat vinden we natuurlijk erg leuk. We maakten er een ontspannen dagje van, met een kleine picknick waarbij we een beetje verbaasd opkeken toen er ineens een kudde schapen op hol sloeg. Gelukkig zaten ze achter een hek, maar een beetje gek was het wel.

De komende periode zullen we nog aanwezig zijn op de Zomeravondmarkten, waarna we zes weken lang zomervakantie gaan vieren met de kids. Dat worden lange maar vooral heel gezellige, sportieve en avontuurrijke dagen op onze mooie BSO. Wil je ons nou volgen? Dat kan via Facebook en Instagram. De inschrijvingen voor activiteiten lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches