Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefbal, pionnen estafette en laser gamen in week 4-2024

Maandag 22 januari 2024

Een nieuwe week die we starten zonder sneeuw. Dit betekend dat we weer de velden op mogen! Vandaag was het dan ook een actieve dag waarbij we veel buiten hebben gespeeld. We begonnen met poort tikkertje. Bij dit spel heb je 3 tikkers die de andere spelers moeten tikken. Word je getikt? Dan moet je met de benen open gaan staan. Zodra er een medespeler onderdoor kruipt ben je vrij en mag je weer mee doen. Na deze activiteit splitsten we de groep op. De jongere kinderen gingen samen juffrouw Fleur een paar verschillende kleine spelletjes spelen en bij meester Brian werd er trefbal gespeeld. Bij juffrouw Fleur werd er gestart met een samenwerk spel waarbij iedereen elkaars hand vast houd met een hoepel om de armen. De bedoeling is om samen de hoepel rond te krijgen zonder de armen los te laten. Hierna gingen we door naar hoofd schouder knie lintje. Dit is een reflex spel waarbij je zo snel mogelijk de commando’s van de spelbegeleider uit moet voeren. Word er lintje geroepen? Dan moet je zo snel mogelijk het lintje pakken. De speler die het snelste het lintje pakt wint. Bij Brian werd er trefbal gespeeld. Er werd niet met een punten systeem gewerkt om het spel op deze manier eerlijk te houden. Ben je af? Dan moet je even aan de zijkant staan en zodra er een derde speler bij komt mag de eerste er weer in. Het was vandaag een heerlijk actieve dag waarbij we druk bezig zijn geweest.

  

Dinsdag 23 januari 2024

Wat was het vandaag toch droevig weer, het heeft de gehele middag gemiezerd. Gelukkig zijn wij allemaal niet van suiker gemaakt en zijn we toch lekker naar buiten gegaan. Vandaag begonnen we met een gezamenlijk tik spel waarna de groep opgesplitst werd. Door dat we de groep opsplitsen spelen kinderen met leeftijdsgenoten waardoor het speelplezier bij iedereen ervaren word. Beide groepen starten bij een spel en wisselen na een x aantal minuten om. De ene groep begon met het kleuren kans spel. Bij dit spel heb je vier verschillende vakken en ieder vak is een kleur. In het midden staat een speler die met de ogen dicht tot tien telt. Tijdens het tellen mogen de overige spelers een vak kiezen om in te gaan staan. Na tien seconden roept de teller in het midden een kleur op. De spelers die in het vak staan met de kleur die opgenoemd word zijn af. Wie blijft er het langste over? De andere groep begon bij de pionnen estafette. Bij dit spel heeft ieder team drie pionnen op een pannenkoek staan. Het is de bedoeling dat ze de pion tussen de voeten klemmen en er zijwaarts mee naar de andere pannenkoek springen. Hebben ze alle drie de pionnen verzet dan rennen ze door naar het hoedje op het eind en mogen ze terug rennen. Welk team heeft er als eerste het parcours zes keer afgelegd? Zodra iedereen de activiteiten uitgevoerd heeft was het tijd om naar binnen te gaan want de dag zat er alweer bijna op!

  

Woensdag 24 januari 2024

Vandaag zijn we lekker sportief bezig geweest. We lieten ons niet weg waaien door de wind en zijn heerlijk in de middag naar buiten geweest om twee verschillende spelletjes te spelen. We begonnen vandaag met ziekenhuis tikkertje. Bij dit spel heb je een tikker die de andere spelers probeert te tikken. Word je op je arm getikt? Dan moet je deze vast houden maar word je op je been getikt? Dan moet je verder hinkelen. Vervolgens speelden we fop bal. Bij dit spel werd er gekeken hoe goed iedereen elkaar kon foppen. Je maakt van alle spelers een cirkel en in het midden van deze cirkel staat een speler met een bal. De speler in het midden kan kiezen of hij daadwerkelijk de bal naar een andere speler gooit of dat hij/zij net als of doet. Word de bal nep naar een speler in de groep gegooid en trekt deze speler zijn/haar handen achter de rug vandaan? Dan is hij/zij gefopt en af. Wie weet er het snelste te reageren en laat zich  niet foppen? Vervolgens hebben de kinderen nog heerlijk vrij mogen spelen. De een speelde in de boom hut en de ander was binnen met de lego aan het spelen. Het was een heerlijke dag waarbij we lekker bezig zijn geweest!

 

Donderdag 25 januari 2024

Wat was het weer een heerlijk drukke dag op de BSO. Omdat we op de donderdag altijd een lekker grote groep hebben stond er vandaag iets super leuks op de planning, namelijk een toernooi. De oudere kinderen speelden in 6 teams tegen elkaar op drie verschillende speelvelden. Op ieder veld werd er een andere sport gespeeld. Zo speelden we op veld een handbal, op veld twee voetbal en op veld drie frisbee. Ieder team speelde alle spellen en zo kwam er uiteindelijk een winnend team naar voren. Met de jongere kinderen speelden we hetzelfde alleen dan net wat anders. Bij de jongere kinderen speelden we met twee teams en op kleinere speelvelden. Ook de jongere kinderen gingen alle drie de velden af en speelde iedere sport. We zijn vandaag dan ook lekker lang buiten geweest en hebben weer lekker sportief gespeeld. het was een drukke maar geslaagde dag.

  

Vrijdag 26 januari 2024

Vandaag was het dan zo ver, het was tijd voor onze eerst vrijdagmiddag activiteit van het jaar! Vandaag stond er laser gamen in sportcentrum de Kemmer op de planning. Samen met de BSO kinderen en kinderen van buitenaf waren we vandaag met een groep van 26 kinderen. In twee teams werd er tegen elkaar gestreden en op elkaar geschoten. We speelden in het donker en er waren allerlei materialen in de zaal neer gezet om je achter te verstoppen. Iedereen deed erg fanatiek mee wat het natuurlijk extra leuk maakt. Wist je dat we vaker vrijdagmiddag activiteiten aanbieden? Deze activiteiten zijn volledig gratis en iedereen met de leeftijd vier tot twaalf kan deelnemen. Kijk op www.samenbijsportstuif.nl/oirschot om te zien welke te gekke activiteiten er nog meer aan komen. Het was een geslaagde eerste activiteit. Na deze activiteit gingen de kinderen van onze buitenschoolse opvang weer terug naar de BSO om hier nog even vrij te spelen waarna het alweer weekend was! Het was een geslaagde eerste vrijdagmiddag activiteit.

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches