Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefbal, lacrosse en naar het museum in week 38-2023

Maandag 18 september 2023

De meeste kinderen kennen trefbal al wel, het is immers één van de favoriete spellen om te spelen tijdens de gymles. Bij Sportstuif vinden we het leuk om reeds bekende spellen een beetje te veranderen, zodat de uitdaging net een beetje anders wordt. Vandaag speelden we dus trefbal met verschillende looplijnen in het vak van de tegenstander. Op deze manier wordt het mogelijk om dichterbij te komen en dus gemakkelijker om iemand af te gooien. Sta je zelf in het vak? Dan kun je ook nog eens niet afgegooid worden. Met behulp van de moderne sportmaterialen die we op onze BSO ter beschikking hebben, maakten we een mooi ruim veld. We zorgen graag voor een goede voorbereiding, zodat de kinderen niet lang hoeven te wachten en we meteen van start kunnen gaan met het spel wat we spelen. Dit zorgt er vaak voor dat elk kind enthousiast deelneemt aan de activiteit, zo ook vandaag!

 

Dinsdag 19 september 2023

We waren vandaag al vroeg uit de veren want de eerste peutergym van de nieuwe serie stond op het programma. Samen met de ouders van deze enthousiaste peuters, speelden we pionnenroof, schoten we op doel en deden we een kleurenspel. Het najaarszonnetje was aanwezig en dus genoten we van een ontspannen ochtend met deze kleine sportievelingen. Na de lunch was het natuurlijk tijd voor de BSO-kids. Nadat we iedereen hadden opgehaald en het fruit in de buikjes zat, gingen we naar buiten voor twee toffe activiteiten: drie op een rij én steen-papier-schaar estafette. Omdat Brian lekker op vakantie was deze week, hadden we een andere collega als invaller op de groep. Bij Sportstuif hebben we inmiddels een kleine dertig locaties en dus kunnen we in geval van nood schuiven met het personeel. Zodoende zorgen we altijd voor voldoende medewerkers op de groep!

Woensdag 20 september 2023

Wederom een lange dag, want de kinderen van KC de Linde en OBS de Korenbloem zijn vandaag al vroeg in de middag uit. Eerste eten we dan samen bij Sportstuif even de boterhammen, waarna we beginnen aan een actieve middag. Zo bouwden we vandaag de mooiste zandkastelen en -taarten, maakten we een dierentuin van LEGO en speelden we binnen een klassieker: hamertje tik! Soms zijn de kinderen zelf zo inventief en lekker aan het spelen, dat wij het even lekker laten gaan. Het uitgangspunt is tenslotte dat elk kind aan het eind van de dag met een lach naar huis gaat en daar kunnen hun eigen ideeën soms beter voor zorgen dan die van ons.

Donderdag 21 september

De herfst is gearriveerd en dat was te merken ook, heel de middag zat vol flinke plensbuien! Daarmee hebben ze ons niet want wij gingen toch lekker naar buiten voor een potje kickbal! Dit lijkt op honkbal maar in plaats van de bal met een knuppel weg te slaan, schop je deze het veld in en probeer je een homerun te rennen. Als je in het veld staat, zorg je er natuurlijk voor dat de bal zo snel mogelijk terug is bij de brander. Als opwarmertje speelden we een eenvoudig tikspelletje, vaak een variant die de kinderen al kennen van het schoolplein. Knakworst-tikkertje, WC-tikkertje, dierentikkertje.. je kunt het zo gek niet bedenken of er is een variant op bedacht.

Vrijdag 22 september

Tijdens studiedagen vinden we het vaak leuk om ergens heen te gaan. Vandaag togen we richting Boxtel om een kijkje te nemen in het Oertijdmuseum. Hier ontdekten we hoe de mensen miljoenen jaren geleden leefden en gingen we natuurlijk op de foto met gevaarlijke dino’s. In de middag vond de eerste in een serie van vijf vrijdagmiddag-activiteiten plaats en speelden we lacrosse. Wist je dat iedereen zich voor deze activiteiten op kan geven? Neem maar eens een kijkje op Samen bij Sportstuif en ontdek wat er de komende periode op het programma staat. Vind je het nou leuk om ons nog meer te volgen dan kan dat via Instagram of Facebook. Hier houden we je op de hoogte van onze avonturen en plaatsen we leuke foto’s en berichten!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches