Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Jennemieke Jennemieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Touwtrekken, acrogym en boksen in week 8-2024

Maandag 19 februari 2024

We starten de week met een studiedag die wij bij onze Sportstuif vrienden in Strijp vierden. We aten samen fruit waarna we heerlijk naar Ballorig in Veldhoven gingen. Hier hebben we de gehele ochtend geklimd en geklauterd waarna we weer terug gingen naar onze BSO. Eenmaal terug bij ons op locatie was het weer tijd om boterhammen te eten waarna er nog eventjes vrij gespeeld kon worden. Vervolgens was het alweer tijd om de andere kinderen van school op te gaan halen. Nadat we compleet op de BSO waren gingen we heerlijk fruit eten waarna we lekker naar buiten gingen. Eenmaal buiten begonnen we met een gezamenlijk tik spel waarna we gezamenlijk gingen touwtrekken. Er werden verschillende rondes gespeeld waarbij leeftijdsgenoten tegen elkaar speelden. We sloten de middag af met een gezamenlijke wedstrijd. Tien kinderen tegen tien kinderen. Welk team krijgt het lintje om het touw als eerst voorbij de pion? Vervolgens zijn we gauw naar binnen gegaan wat het begon te regenen. Binnen was er nog eventjes tijd om vrij te spelen waarna het alweer tijd was om langzamerhand naar huis te gaan. Het was weer een goede start van de week.

  

Dinsdag 20 februari 2024

Wat was het vandaag toch heerlijk weer en daarom zijn we lekker lang buiten geweest. We speelden eerst een gezamenlijk tik spel waarna we de groep op splitsten. De oudere kinderen speelden samen met Rudi en Brian pionnen voetbal. Bij dit spel heeft iedereen een pion die ze moeten beschermen maar tegelijkertijd moeten ze ook proberen om de pion van de andere kinderen om te schoppen. Wie blijft er uiteindelijk over met een overeind staande pion? De jongere kinderen gingen vandaag eens kijken hoe lenig en flexibel ze zijn tijdens de acro gym van vandaag. Eerst gingen we in tweetallen te werk en keken we wie er het beste kon samenwerken. Vervolgens gingen we in drietallen oefenen waarna er ook nog bij de juffrouwen op de rug gestaan mocht worden. Iedereen heeft enorm goed zijn/haar best gedaan en er zijn super leuke resultaten uit gekomen. We sloten de dag af met een traktatie van een kindje want als je jarig bent mag je altijd trakteren. Het was weer een heerlijke dag bij ons op de BSO!

 

Woensdag 21 februari 2024

Vandaag was het weer tijd voor een peutergym les in de ochtend. Samen met 25 peuters en hun ouders/begeleiders oefenden we allerlei vaardigheden, denk hierbij aan balanceren, klimmen en een koprol maken. Na de peutergym is het alweer tijd om de kinderen van de scholen op te halen voor onze BSO dag. Vandaag was het een regenachtige dag, desondanks zijn we tussen de buien door toch nog heerlijk naar buiten geweest. Eenmaal buiten begonnen we met een potje touwtrekken waarbij we de groep in tweeën splitsten en zo tegen elkaar speelden. Ondanks dat het een beetje miezerde zijn we toch lekker buiten gebleven. Na het touwtrekken speelden we nog een minuut tikkertje. Bij dit tik spel hebben 2 kinderen een minuut de tijd om zo veel mogelijk andere kinderen te tikken. Welke tikkers lukt het om binnen een minuut de gehele groep getikt te krijgen? Ondanks het weer deed iedereen lekker fanatiek mee waarna het dan toch harder begon te regenen en we naar binnen moesten. Het was een leuke woensdag waarop we lekker bezig zijn geweest!

Donderdag 22 februari 2024

Wat was het vandaag toch weer een heerlijk drukke dag bij ons op de BSO. Terwijl alle kinderen van de scholen opgehaald werden mochten de andere kinderen die al op onze buitenschoolse opvang waren nog even lekker vrij spelen. Eenmaal compleet was het tijd om fruit te eten waarna we naar buiten gingen. Voor de jongens stond er vandaag een voetbaltraining op de planning. Tijdens deze training oefenden ze verschillende technieken en werden er kleine wedstrijdjes gespeeld. Op het eind werd er afgesloten met een groot voetbal wedstrijdje. De meeste jongens vonden het erg leuk en wilden nog niet naar binnen gaan. De jongere kinderen en de meiden gingen vandaag hoepel trefbal spelen. Bij dit spel heb je een veld uitgezet met een middenlijn. Ieder team staat aan een helft van het veld en mag niet in het andere veld komen. Iedere speelhelft heeft 4 hoepels verspreid in het veld liggen. Gooi jij de bal in een hoepel? Dan krijgt jouw team deze hoepel. Je wint het spel als je alle hoepels verzameld hebt of als iedereen van de tegenpartij af gegooid is. We zijn vandaag lekker bezig geweest. Na de activiteit was er nog ruimte om lekker vrij te spelen waarna de eerste kindjes alweer opgehaald werden. Het was weer een leuke dag!

  

Vrijdag 23 februari 2024

Vandaag was het weer tijd voor een vrijdagmiddagactiviteit, we gingen boksen! Samen met de kinderen die naar de BSO moesten gingen we naar Sportcentrum de Kemmer toe. Samen met 20 andere kinderen leerden we allerlei technieken. Zo begonnen we met het oefenen van de dekking en het hooghouden van de handschoenen waarna er op een kussen in tweetallen gestoten mocht worden. Hierna was het tijd voor een kleine pauze waarin iedereen iets lekkers en wat te drinken kreeg. Na deze pauze was het tijd om een wedstrijdje te boksen. In tweetallen mocht er tegen elkaar gebokst worden. Iedereen deed fanatiek mee en deed goed zijn/haar best. Vervolgens zat deze VMA er alweer op. Wist je dat we voor deze reeks nog een VMA op de planning hebben? 8 maart gaan we namelijk als afsluiter apenkooien. Helaas zit de apenkooi al helemaal vol maar niet getreurd, in april starten we met een hele nieuwe reeks vrijdagmiddagactiviteiten. Eenmaal terug op de BSO met onze eigen kinderen was er nog wat ruimte om lekker vrij te spelen. De kinderen waren erg moe van het boksen en deden het dus rustig aan. Vervolgens was het alweer tijd om naar huis te gaan en het weekend te vieren!

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches