Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Touwtrekken, 3-2-1 voetbal en een carnavalsdisco in week 6-2024

Maandag 5 februari 2024

We starten de week met een studiedag waarbij we maar vijf kinderen hadden. Deze ochtend bleven we op de BSO en zijn we lekker bezig geweest. Er is veel vrij gespeeld waarna we allerlei verschillende dieren uit WC rolletjes gingen knutselen. Zo werd er een leeuw en een octopus gemaakt en nog allerlei andere dieren. Na het fruit eten zijn we buiten gaan touwtrekken, dit om alle energie die de kinderen hadden eruit te laten. Vervolgens was het alweer tijd om de andere kinderen op school op te halen. In de middag hebben we weer heerlijk buiten gespeeld. we splitsten de groep op in twee groepen die gebaseerd zijn op leeftijd. De ene groep begon met touwtrekken. Hier werd er gekeken welk team er sterker was en het andere team voorbij de pion getrokken kreeg. De andere groep begon met een pionnen race. Bij dit spel ligt er een stapel met pionnen in het midden. Van ieder team mag er steeds een speler naar deze stapel toe rennen. Doormiddel van de pion op de voet te laten balanceren moest de pion terug naar hun eigen startpunt gebracht worden. Vervolgens mag de volgende starten. Het team dat op het eind de meeste pionnen heeft wint. Na een aantal minuten werden de groepen omgedraaid waardoor beide groepen ieder spel speelt. Het was een geslaagde dag waarbij we lekker bezig zijn geweest.

 

Dinsdag 6 februari 2024

Ook vandaag hadden we weer een studiedag. Deze ochtend was er vooral veel ruimte om lekker vrij te spelen. We speelden verstoppertje en er werden druk hutten gebouwd met de matten. Ondertussen waren Fleur en Femke alweer druk bezig met alle voorbereidingen voor onze super leuke carnavalsdisco van donderdag. Er is deze ochtend hard gewerkt en iedereen is lekker bezig geweest. Nadat de kinderen hun boterhammen op hadden was het tijd om de andere kinderen op te gaan halen. Eenmaal compleet terug bij ons op de BSO zijn we fruit gaan eten waarna we lekker naar buiten gingen. We begonnen met een gezamenlijk tik spel genaamd haasje over tikkertje. Bij dit tik spel moet je gebogen voorover staan en als iemand over je heen springt ben je weer vrij. Vervolgens splitsten we de groep op en gingen we snel door met het volgende spel. De oudere kinderen speelden met Brian het 3-2-1 voetbal. Bij dit spel speel je een partij vorm waarbij iedere speler in het begin 3 punten waard is. Scoort een speler dan is hij/zij nog maar 2 punten waard tot dat hij/zij geen punten meer waard is. Het doel van dit systeem is dat er overgespeeld moet gaan worden om zo de hoogste doelpunt scoren te gaan krijgen. De jongere kinderen speelden mijnen graver. Bij dit spel ligt er een pad van pannenkoeken. Iedere rij heeft drie pannenkoeken naast elkaar liggen. Van te voren is er opgeschreven onder welke pannenkoek de bom ligt. Steeds start er een speler die gaat springen op een pannenkoek. Spring je op de goede pannenkoek dan mag je door naar de volgende rij. Spring je op de pannenkoek met de bom? Dan is het andere team aan de beurt om het te gaan proberen. De bommen liggen voor beide teams op de zelfde plek. Het team dat aan het eind van het pad kan komen zonder op een bom te springen wint. Bij dit spel moet er dus goed opgelet worden door het gehele team. Het was weer een top dag!

  

Woensdag 7 februari 2024

Vandaag was het alweer tijd voor de tweede les van de peutergym en ook deze keer waren we weer met een groep van ongeveer 20 peuters en hun ouders/begeleiders. De zaal was weer gevuld met allerlei materiaal waar de peuters verschillende vaardigheden bij deden beoefenen. Na de peutergym was het alweer tijd om de eerste kinderen van school op te halen. Nadat de boterhammen op waren was er eventjes een moment om vrij te spelen waarna de laatste paar kinderen van school opgehaald werden. Eenmaal compleet bij ons op de BSO was het tijd voor het fruitmoment waarna alle kinderen lekker met meester Brian mee naar buiten zijn gegaan. Buiten begonnen we met een 1 tegen 1 tik spel. Bij dit spel heb je tweetallen die tegen elkaar spelen. Een speler staat achter de witte lijn en moet uiteindelijk proberen om de andere speler te tikken. Zet de andere speler een voet over de witte lijn dan mag hij/zij getikt worden. Vervolgens gingen we door met het pionnen bescherm spel. Een speler probeert de pion te beschermen terwijl de andere spelers proberen deze pion om te gooien met ballen. Is de pion om? Dan mag een andere speler het proberen. Terwijl de kinderen buiten met Brian aan het spelen waren was Fleur binnen alweer druk bezig voor de Carnavalsdisco van donderdag. De disco beloofd namelijk een drukke disco te worden. Na het buitenspelen was het alweer tijd om langzamerhand naar huis te gaan. Het was een heerlijke dag bij ons op de BSO!

 

Donderdag 8 februari 2024

Vandaag was het dan eindelijk zo ver, het was tijd voor de carnavalsdisco. In de ochtend zijn we nog druk bezig geweest met de laatste voorbereidingen waarna we de kinderen van school op gingen halen. Alle kinderen waren super mooi verkleed, van een broodje hamburger tot aan een prinses. Eenmaal aangekomen op onze buitenschoolse opvang was er nog eventjes tijd om vrij te spelen en om in de carnavalsstemming te komen doormiddel van heerlijke carnavalsmuziek. Nadat we snel nog wat fruit op hadden was het tijd om langzamerhand richting het Carnavalstheater op de markt te gaan. Onze super leuke Carnavalsdisco vind namelijk plaats in het Carnavalstheater op de markt in Oirschot. Langzamerhand stroomde de tent vol met de BSO kinderen van Sportstuif, de kinderen van Kidstalent en allerlei andere kinderen uit Oirschot en omgeving. Bij binnenkomst kregen alle kinderen een glow in the dark bandje en een consumptiekaart. met deze consumptiekaart konden alle kinderen drie keer wat te drinken halen, een ijsje, een chips zakje en een snoepje. Alle kinderen kwamen de gehele avond dus niets te kort! Tijdens deze avond was er verschillende dingen aanwezig in de tent. Zo stond er een springkussen, was er een schmink hoek, kwam er een ballonnenclown langs en was er een Unicornprinces aanwezig. DJ Vince zorgde de gehele middag voor de leukste plaatjes waarop alle kinderen zich heerlijk uitgeleefd hebben. Rond zes uur was het dan tijd om langzamerhand naar huis te gaan. Alle kinderen werden bij de tent door hun ouders of begeleiders opgehaald. Het was een super geslaagd feest wat we volgend jaar zeker nog eens gaan doen!

  

Vrijdag 9 februari 2024

Vandaag een wat rustigere dag bij ons op de buitenschoolse opvang. Gister hebben we volop de carnaval ingeluid met onze super leuke carnavalsdisco wat een groot succes was! Vandaag bleven we ook in de carnavalsstemming en keken we drie uurkes vooraf met de kinderen en kregen ze er iets lekkers bij. Vervolgens was er vooral veel ruimte om lekker zelf vrij te spelen. Het was vandaag een relaxte dag om zo het carnavalsweekend te beginnen. Het was een geslaagde week met een aantal super leuke activiteiten. Volgende week is het de carnavalsvakantie waarin we allerlei super toffe activiteiten gaan doen!  

  



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches