Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Studiedagen, trefbal en heel veel aankomende activiteiten in week 13-2023

Maandag

De eerste school die deze week een studiedag had, was KC de Linde. Ondanks dat de lente vorige week haar intrede deed, werden we in de ochtend getrakteerd op sneeuw. En dan geen lekker plakkerige speelsneeuw, maar natte waar je niks mee kunt. Wij bleven voor de gelegenheid maar even binnen, bouwden een héle hoge toren van Kapla en gingen creatief aan de slag. In de middag kwamen de kinderen van de andere scholen er ook bij. Wist je dat er inmiddels wekelijks kinderen van alle basisscholen van Oirschot naar onze sportieve BSO komen? We speelden vandaag de ratten tegen de raven, waarbij de ene partij de pylonen om moet duwen en de andere partij ze juist weer rechtop moet zetten. Daarna speelden we fopbal; spelletjes dus die de groep inmiddels wel kent. Hoewel we bij Sportstuif graag eens wat nieuws proberen, is het zeker voor de wat kleinere kinderen om ook herhaling aan te bieden. Zodoende krijgen ze spelletjes onder de knie, gaan ze het leuker vinden om te bewegen en raken ze zelfverzekerder.

 

Dinsdag

Het zonnetje liet zich zien en wij dus ook, op de velden van Sportpark Jumbo Moorland waar onze buitenschoolse opvang gevestigd is. Met de grote groep op dinsdag zijn tikspellen favoriet en dus speelden we ziekenhuistikkertje. Als een echt slachtoffer moet je, nadat je getikt bent, verder hinkelen en hou je de plek waar je getikt bent stevig vast. Hierna speelden we jagerbal, een spel waarbij de jager de spelers afgooit. Degene die hij raakt, wordt ook een jager en dat gaat zo door tot iedereen jager is. We maakten de dag af met nog wat potjes hoepeltrefbal. Hierbij is het de bedoeling om, net als bij normaal trefbal, de tegenpartij af te gooien. Ondertussen probeer je ook nog om de bal in de hoepels te gooien. Het team dat alle spelers af heeft gegooid óf alle hoepels heeft wint!

 

Woensdag

Wederom een studiedag, dit keer bij Dalton KC AvontuurRijk. Wat wij ook niet wisten, maar wat kennelijk ineens enorm hip is, is origami. De aanwezige dames hielden zich bezig met deze eeuwenoude Chinese vouwkunst, waarbij ze olifantjes, pinguïns en konijntjes maakten. Natuurlijk moesten deze ook ergens blijven, dus werd er een grote kooi met stallen geknutseld. ’s Middags was er lang tijd voor vrij spel, vaak komt dan bij de jongens toch de voetbal tevoorschijn. Onze eigen activiteit vandaag was iedereentikkertje, waarbij je hem weer bent als jouw tikker zelf wordt getikt. Een spel waarbij je niet lang stil zit dus.

 

Donderdag

Hoe een normale dag op onze BSO eruit ziet? We halen de kinderen op van school, degenen die er als eerste zijn hebben tijd voor vrij spel en als iedereen er is, wordt er gezamenlijk fruit gegeten. Daarna wordt de activiteit uitgelegd, gaan de jassen en schoenen aan en gaan we met z’n allen naar buiten. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen… we waren nog geen 2 minuten buiten toen het water met bakken uit de hemel kwam. Stoer als onze kids zijn, bleven we gewoon buiten en na een minuut of vijf trokken de wolken weg en was er geen vuiltje meer aan de lucht. We hadden overigens vandaag maar liefst drie kennismakingen met nieuwe kinderen en hun ouders, gezellig hoor. Na een potje slingertikkertje, wat we natuurlijk allemaal nog kennen van het schoolplein, was het tijd voor trefbal. De teams waren zo gemixt dat jong en oud door elkaar speelde en dat ging verbazingwekkend goed. We zien vaak dat de wat oudere kinderen de kleintjes echt proberen te helpen en dat is natuurlijk een goede zaak.

 

Vrijdag

De aankomende activiteiten beginnen steeds meer vorm te krijgen. Ons 1-jarig jubileum vieren we tijdens de eerste week van de meivakantie. Tijdens die week is de BSO toegankelijk voor alle kinderen en mogen zij met ons meespelen. Ook gaan we in april starten met gratis peutergym én vrijdagmiddagactiviteiten! Daarnaast komt Koningsdag er nog aan, doen we ook dit jaar weer mee aan Roefeldag én helpen we op woensdag 14 juni mee met de Nationale Buitenspeeldag bij BV de Pullen. Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches