Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stoeispelletjes, nieuwe stagiaires en oefenen voor de Koningsspelen in week 15-2023

Maandag

Op feestdagen is Sportstuif gesloten. Wel is het zo dat als jouw dag op een feestdag valt, je de uren tegoed krijgt. Deze kun je vervolgens (in overleg) inzetten op een ander moment naar keuze. Dit was vandaag het geval, toen iedereen hopelijk lekker genoot van een paasbrunch of eieren aan het zoeken was.

Dinsdag

De weergoden waren ons goed gezind; perfect weer dus voor de verschillende activiteiten van vandaag! Op ons mooie Sportpark Jumbo Moorland ging de ene groep aan de slag met een leuke basketbal estafettevorm, waarbij op het eind de kinderen de bal in een van de hoepels moesten werpen en zo punten konden verdienen. Het team met de meeste punten was de winnaar.
Voor de andere groep was het tijd om de spieren in beweging te zetten en door middel van stoeispelletjes leren hoe je iemand kan kantelen. Dit werd opgedeeld in level van moeilijkheid: van simpel iemand kantelen tot een lintjes steel spel waarbij de kinderen moesten proberen van elkaar het lintje te stelen. Wanneer zij alle levels voltooid hadden, was de prijs lekker een potje voetballen! Door dit soort stoeispelletjes proberen we de kinderen op een leuke manier wat weerbaarder te maken en hen te leren hoe ze ze hun lichaam zo slim mogelijk kunnen gebruiken.

 

Woensdag

We keken naar buiten en zagen dat het weer helaas niet zo mooi was als gisteren. Wat nu? Misschien gebruik maken van ons nieuwe cornhole spel, waarbij de kinderen achter hun eigen plankje staan en proberen om en om het pittenzakje in het gat van het plankje tegenover hen te werpen. Het doel is om alle pittenzakjes door het gat van de tegenstander te gooien. Dit is perfect voor de grijze dagen. Hierna werd er gedanst; we speelden clips af op de beamer via  'Just dance'. Natuurlijk werd ook het Koningsspelendansje geoefend. Alle kinderen van Sportstuif Oirschot zullen 20 en 21 april helemaal klaar zijn om de Zigzag te doen!

Donderdag

Onze drukste dag dus werd er met een grote groep kinderen lekker buiten gespeeld. Eerst lekker voetballen met Pien of toch even knutselen met Noor? Deze stagiaires van het Kempenhorst college zijn dinsdag bij ons begonnen met hun meeloopstage en wat vinden onze kinderen dit leuk. En wij ook! Elk jaar komen jongeren van de verschillende lokale middelbare scholen een aantal weken hun stage op onze BSO doen. Zo krijgen ze een beeld van wat werken op een buitenschoolse opvang inhoudt. Hopelijk vinden ze het daarna zo leuk, dat ze zelf na de middelbare ook kiezen voor ons mooie vak.
Na het fruit eten gingen we lekker naar buiten voor het safarispel, waarbij kinderen moeten proberen om zichzelf als ze geroepen worden naar het veilige nest te verplaatsen. Onderweg mogen ze dan niet getikt worden door de jagers want anders worden zij gehersenspoeld en gaan ze zelf juist mee jagen op de andere dieren. Hierna speelden we ook nog drie is teveel. Een super leuk spel waarbij kinderen gedwongen worden goed op te letten, anders ben je spontaan de tikker.

 

Vrijdag

Bijna weekend en een rustige dag om de week af te sluiten. Vandaag gingen we skeeleren, knutselden we een toverstaf en leerden we de handstand. Daarnaast zijn we druk bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor de eerste peutergym op woensdag 19 April, de jubileumweek activiteiten en de vrijdagmiddagactiviteiten die toegankelijk zijn voor alle kinderen en per leeftijdsgroep plaats zullen vinden. Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches