Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Springen bij Jumpsquare, een speurtocht en dansen in week 52-2022

Dinsdag

De eerste BSO-dag van de vakantie, want gisteren was het nog Kerst en zaten we als het goed is heerlijk aan het kerstdiner met onze dierbaren. Vandaag gingen wij jumpen bij Jumpsquare in Eindhoven, want stilzitten dat kunnen we niet zo goed. In de vakanties proberen wij bij Sportstuif met de kinderen leuke uitstapjes te maken en het trampolinespringen is één van onze favorieten. Daarnaast kun je bij Jumpsquare ook springen van een toren, zwaaien aan de trapeze en natuurlijk klimmen en klauteren op het hindernisparcours! Heel fijn dat er voor zowel groot als voor klein genoeg uitdagingen zijn. 
Na het springen hadden we wel wat honger gekregen dus genoten we van een lunch, die in de vakanties door Sportstuif wordt verzorgd. Na de boterhammen zijn we buiten gaan uitwaaien. Daar speelden we iemand is hem niemand is hem met de bal.

 

Woensdag

Vandaag zijn we op bezoek gegaan bij onze sportstuifvrienden in Best en hebben we een speurtocht gedaan rondom Best Vooruit. De kinderen moesten op zoek naar de opdrachten en deze gezamenlijk uitvoeren. Dat kan nog best een uitdaging zijn als je tijdens één van de opdrachten in een rij moet staan zonder dat er gepraat mag worden. Verder moesten de kinderen onder andere een puzzel maken, een wallsit doen tegen een hek, kaarten zoeken die verstopt waren en kijken hoe vaak er binnen een minuut heen en weer gerend kon worden tussen twee lantaarnpalen.  
Nadat alle opdrachten waren uitgevoerd, hebben de kinderen zelf nog activiteiten bedacht waar iedereen aan mee heeft gedaan. 

 

Donderdag

Het weer zat niet helemaal mee, iets met regen en wind… Een heerlijk rustig ochtendje dus met veel kleuren, spelletjes spelen en knutselen. Ook dat behoort namelijk tot de mogelijkheden op onze buitenschoolse opvang. Toch was het op een gegeven moment echt tijd om even de benen te strekken. De jongere kinderen hebben hun danskunsten laten zien tijdens de danslessen van K3 op Youtube en na een paar dansjes werd er zelfs meegezongen! Na het dansen met K3 was het tijd om te gaan hiphoppen. 
De grotere kinderen hadden in de ochtend supersonische papieren vliegtuigjes gevouwen en wilden uitproberen hoe goed ze konden vliegen. Buiten ging het niet zo goed door de wind, maar binnen vlogen ze door een zelf opgezet parcours heen. Helemaal zelf bedacht! Dat vinden we extra tof want op onze BSO stimuleren we kinderen om zelf creatief bezig te zijn en op onderzoek uit te gaan.

’s Middags gingen wij sporten bij Sporthal de Landing in Son en Breugel, samen met onze vrienden uit Best en Son en Breugel. Er werd geklommen, gezwaaid aan de touwen en er was een mooi klimparcours uitgezet.  

   

Vrijdag

Dit was alweer de laatste blog van het jaar 2022, een bijzonder jaar voor Sportstuif Oirschot namelijk het jaar waarin de deuren voor het eerst open gingen.
Wat was het een mooi jaar! Elke maand mochten we meer kinderen verwelkomen, we organiseerden de Koningsdag en verschillende andere activiteiten buiten de BSO om. We zijn veel op pad geweest, hebben nog meer gelachen, spelletjes gespeeld en natuurlijk heel veel gesport.

Wat gaat 2023 ons brengen? Wij kunnen in ieder geval niet wachten en staan te popelen om er met jullie allemaal een nog mooier jaar van te maken. Dank jullie wel voor dit mooie jaar! 
Op naar een jaar met nog meer kinderen, evenementen, plezier en heel veel sport. 

Via Facebook en Instagram kun je volgen wat we nog meer doen gedurende de week. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor onze activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit!

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches