Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spikeball, hutten bouwen en een menselijke knoop in week 37-2022

Gelijk met de zomervakantie lijkt ook de zomer zelf te zijn vertrokken uit Oirschot, een groot deel van de week hingen er dreigende wolken boven het mooie Sportpark Jumbo Moorland en af en toe bleef het niet bij dreigen maar kwamen er flinke plensbuien naar beneden. Gelukkig maar dat we niet alleen de sportvelden maar ook de ruim opgezette kantine van Oirschot Vooruit als BSO gebruiken. Binnen hebben we allerlei soorten speelgoed dus ook bij slecht weer hoeven we ons niet te vervelen. Toch gaan we natuurlijk het liefst naar buiten en tussen de buien door was dit ook elke dag goed te doen, bovendien zijn de kinderen op onze sportieve buitenschoolse opvang niet van suiker en spelen zij ook bij regenachtig weer gewoon door.

Op maandag speelden we spikeball, een gaaf spel waarbij je een bal op een trampoline moet gooien en probeert deze zo vaak mogelijk in de lucht te houden zonder dat hij stuitert. Voor de kleinere kids was dit een beetje moeilijk, dus probeerden zij om de bal zelf op te vangen vanaf een schuine trampoline. Zo proberen we om op de BSO het spelniveau aan te passen aan de leeftijd en ontwikkeling van deelnemende kinderen, hierdoor leren zij en groeien ze sneller in hun bekwaamheid om de verschillende spellen te spelen.

Op dinsdag maakten we een mooie hut! De velden van het sportpark waar onze kinderopvang gevestigd is, zijn namelijk omgeven door bosjes en plantsoenen waar we ook lekker in kunnen spelen. We verzamelden veel grote losse takken, maar spraken natuurlijk af dat we geen nog levende delen van de boom af zouden breken. Bij Sportstuif vinden we respect voor de natuur erg belangrijk en dat geven we graag mee aan de kinderen. Oja, we hebben ook een nieuwe diabolo en dat is érg leuk om te oefenen!

 

Woensdag maakten we een menselijke knoop! In een kring hielden we elkaars handen vast en kropen we achterlangs en onderdoor tot we helemaal in de knoop zaten. Een van de kinderen moest proberen om ons weer uit de knoop te halen door verschillende kanten op te bewegen. Binnen speelden we een soort bingo spelletje en maakten de mooiste bouwwerken van Kapla en Clics.
Ook is op onze BSO loomen weer helemaal terug van weggeweest, we maakten zoveel elastiekjes aan elkaar dat we ze van de ene kant naar de andere kant konden spannen.

Donderdag was het tijd om te voetballen! Naast de grote voetbalvelden, beschikken we ook nog over een wat kleiner veldje. Ideaal om een partijtje te spelen, zoals we deze middag dus hebben gedaan. De kinderen die geen zin hadden in voetbal, liepen een parcours met verschillende obstakels.
Omdat we bij BSO Sportstuif Oirschot buiten de vakanties en studiedagen om alleen open zijn in de middag, hebben we ’s ochtends alle tijd om andere leuke sportieve activiteiten te organiseren. Binnenkort gaan we zowel bij Kinderdagverblijf Wilton's Hof als bij Peuterspeelboerderij Hummelhoef een lesje peutergym geven. Daar hebben we natuurlijk superveel zin in!

Wil jij nou volgen wat we allemaal nog meer doen op de BSO en daar buiten? Volg ons dan op Facebook als Instagram en blijf op de hoogte van alles rondom onze sport-BSO!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches