Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pokémon vangen, peutergym en mens erger je niet voetbal in week 16-2023

Maandag

Allemaal een eigen doeltje en ook nog pylonen die omgeschoten kunnen worden. Dat zijn de ingrediënten bij mens erger je niet voetbal. Een chaotische variant op het normale voetbalspel, waarbij je heel snel punten scoort, maar je tegenstanders ook dus blijft het opletten. Hierna speelden we een variant op jachtseizoen, waarbij de polities de boeven moesten vangen. We vinden het leuk om klassieke spellen te spelen, maar ook om in te spelen op de actualiteit door bijvoorbeeld het welbekende jachtseizoen te introduceren op de BSO. Zo gaan we mee met de tijd, maar leren we de kinderen ook de spelletjes van vroeger: best of both worlds dus!

 

Dinsdag

Na een tikspelletje als warming-up speelden we met de wat kleinere kinderen een steen, papier, schaar estafette. Ook deden we het spel waarbij hoedjes zo snel mogelijk omgedraaid moeten worden; de ene partij zet ze recht terwijl de andere ze weer omkeert. Zo blijf je natuurlijk bezig, hard rennen dus! Met de grote kids gingen we rugby spelen. Dat ging er hard aan toe want we laten ons natuurlijk niet zomaar aan de kant duwen. Natuurlijk blijven we wel sportief, maar leren we tegelijk tegen een stootje te kunnen, goed te timen en je lichaam op de juiste manier te gebruiken tijdens een botsing met anderen. Soms moeten we even ingrijpen, maar kinderen leren wel door te ervaren en vinden het bovenal een erg leuk spel.

 

Woensdag

Niet alleen op de BSO doen we gave activiteiten, ook daarbuiten vinden we het tof om ons gezicht te laten zien. Dat doen we bijvoorbeeld door peutergym op locatie aan te bieden, zoals we dit eerder ook al bij de Hummelhoef en Wilton's Hof deden. Tijdens peutergym oefenen we met de peuters en hun ouders de basics van het bewegen: springen, rennen, kruipen, rollen en mikken. Dit doen we op speelse wijze, met leuke muziek en met een spelelement. Niet te moeilijk, maar wel met voldoende uitdaging voor de peuters. Ook kunnen peuters en hun ouders zodoende al eens zien wat we bij Sportstuif te bieden hebben en hoe de locatie van onze BSO eruit ziet, zodat ze al op de hoogte zijn tegen de tijd dat de kids naar de basisschool gaan. Vandaag speelden we met de parachute, gooiden we pittenzakjes door hoepels en deden we natuurlijk een coole openingsdans.

Na de middag, toen de eerste kinderen hun boterhammen op hadden, kon de wat langere woensdagmiddag beginnen. Als opwarmertje speelden we Harry Potter tikkertje, waarbij het de bedoeling is om niet door de Voldemorts getikt te worden. Anna Maria Koekoek blijft ook een spel waar veel naar wordt gevraagd, dus sloten we de dag daarmee af. Luisteren naar wat de kinderen leuk vinden en dat implementeren in het dagprogramma is iets waar we bij Sportstuif continu mee bezig zijn. We vinden het belangrijk dat ze weten dat ze gezien en gehoord worden en dat we hun ideeën serieus nemen.

 

Donderdag

Wat doe je als je een hele grote groep kids op het veld hebt staan? Juist, een spel waar iedereen aan mee kan doen. Tienbal is zo’n spel. Twee teams proberen de bal minimaal tien keer over te gooien en staan her en der verspreid door het veld. Het is eigenlijk een soort lummelen, maar dan met héél veel deelnemers. Super tof, maar ook wel een beetje druk. Hierna werd het pas echt spannend. Tijdens het Pokémon spel heb je twee trainers, die de rondrennende Pokémon proberen te vangen door een bal tegen hen aan te gooien. Welke trainer heeft er aan het eind van de rit de meeste Pokémon verzameld?

Vrijdag

Voor onze stagiaires Pien en Noor zaten de twee weken stage er alweer bijna op. Een mooie gelegenheid om nog even extra uit te pakken. Samen met hen en de kinderen gingen we naar Jumpsquare om ons helemaal uit te leven op de trampolines. Salto’s, handstanden en duiken in de schuimblokken… bij Jumpsquare kan het allemaal! We sloten de dag af met een lekker ijsje en bedankten de twee meiden voor hun hulp en interesse in onze sportieve buitenschoolse opvang. Beiden sloten ze hun stage af met een mooi cijfer en natuurlijk hopen we hen nog eens terug te zien. Misschien wel nadat ze klaar zijn op het Kempenhorst College. De week zit erop, de planning voor de meivakantie ligt klaar en de organisatie voor Koningsdag is ook zo goed als rond. Volgende week vieren we ons éénjarig jubileum, met extra gave activiteiten en dus de verjaardag van de koning op de Markt. Ongetwijfeld zien we heel veel bekende en nieuwe gezichten en voor hen die op vakantie gaan: heel veel plezier!
Hou onze Facebook en Instagram in de gaten, hier zullen leuke foto’s en verslagen te zien zijn van de verschillende activiteiten. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif.

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches