Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pannakooi voetbal, vis estafette en vier op een rij in week 45-2023

Maandag 6 november 2023

Een nieuwe week met nieuwe activiteiten. Vandaag was het voor een school een studiedag. Een studiedag betekent dat we altijd iets leuks proberen te verzinnen om in de ochtend te gaan doen. vandaag waren er in de ochtend twee kindjes op de BSO en hebben we samen gekeken wat we leuk vonden om te doen. De kinderen gaven aan dat ze graag wouden klimmen dus besloten we om naar Monkey Town in Eindhoven te gaan. De gehele ochtend hebben we hier heerlijk gespeeld waarna we later terug gingen naar onze BSO om daar te gaan lunchen. De kinderen waren erg moe en daarom hadden we nog eventjes een filmpje gekeken tot dat het tijd was om de andere kinderen op te gaan halen op school. Toen eenmaal alle kinderen weer op onze sportieve BSO waren was het tijd voor het fruit eten en om nog eens ons nieuwe aanwezigheidsbord uit te leggen. Na het fruit moment gingen we met alle kinderen naar buiten toe en speelden we eerst lijnen race als warming up. Bij dit spel moet er veel gerend worden en rennen de kinderen naar de lijn toe die door de begeleider genoemd werd. Het spel kon moeilijker gemaakt worden door meerdere lijnen achter elkaar te noemen. Iedereen was na dit spel al vrij moe maar toch gingen we door naar het volgende spel. we gingen namelijk een vis estafette doen. bij dit spel heb je vier teams die een klein parcours af moeten leggen om in het midden van het veld te komen. Eenmaal in het midden van het veld ligt er een stok waarmee ze een hoedje op konden vissen door de stok in het midden van het hoedje te steken. Bij dit spel ging het erom wie er het snelste hun “vissen” verzameld had. Doordat we bij dit spel jong en oud samen voegden in teams hielp iedereen elkaar goed en werd er echt samengewerkt.

  

Dinsdag 7 november 2023

Vandaag hadden we een opblaasbare pannakooi vanuit de loods in Asten. In deze loods hebben we allerlei materialen die je kunt gebruiken op de BSO. Omdat we niet altijd deze gave spullen hebben proberen we er zo veel mogelijk gebruik van te maken gedurende de week. Vandaag kozen we ervoor om te starten met een gezamenlijk tik spel. Afgelopen periode zijn er een heel aantal nieuwe kinderen op onze BSO gekomen waardoor niet iedereen elkaar goed kent. Daarom kozen we ervoor om een namen tik spel te doen. bij dit spel moest je zodra je getikt bent met een hand in de lucht gaan staan. Geeft iemand jouwe een high five dan zeg je je naam. In de tweede ronde deden we precies het zelfde. Getikt? Dan sta je stil met een hand in de lucht. Deze ronden deden we het bevrijden net iets anders. Geeft iemand je een high five dan moet deze persoon jouw naam op noemen en dan ben je vrij. Vervolgens splitsten we de groep op. De jongere kinderen mochten vandaag gebruik maken van de pannakooi en de oudere kinderen gingen met Brian vier op een rij spelen. Samen met Fleur gingen ze bij de pannakooi twee tegen twee spelen en zo wisselden we door. Op deze manier komt iedereen aan de beurt en staat niemand lang stil. Bij Brian op het veld werd er vier op een rij gespeeld. In het midden van heb je twaalf vakken liggen, dus drie rijen van vier. Je hebt twee teams staan die allebei een kleur hebben. Een voor een rennen deze spelers naar het vak toe en leggen ergens hun pittenzakje neer. Wie heeft er als eerste vier op een rij?

  

Woensdag 8 november 2023

Vandaag hadden we een kleinere groep maar ook met een kleinere groep kan je een leuke activiteit doen. Omdat we de opblaasbare pannakooi nog hadden maakten we hier vandaag ook weer gebruik van. We weten dat de meiden voetbal niet altijd even leuk vinden maar toch doet iedereen altijd leuk mee. We proberen het sport aanbod zo uitgebreid mogelijk te houden zodat er voor iedereen iets leuks tussen zit. Vandaag speelden we in de pannakooi een tegen een. Win je? Dan blijf je staan en gaat de verliezer eruit. Op deze manier houdt je uiteindelijk een winnaar over. Door met dit systeem te werken staat niemand lang stil en blijft het spel goed bezig. Merk je dat een speler er erg lang in staat dan kan je de regel toepassen dat als je drie keer wint er een andere speler in komt. Het gebruik maken van materialen uit onze loods in Asten bevalt altijd erg goed. We proberen dan ook zo vaak mogelijk materialen uit deze loods te gebruiken om het sport aanbod zo uitgebreid mogelijk te houden. 

  

Donderdag 9 november 2023

Ook vandaag hadden we de opblaasbare pannakooi nog. We hadden afgesproken dat dinsdag de jongere kinderen erin mochten en vandaag dus de oudere kinderen. Dat betekent dat de jongere kinderen vandaag dus een ander spel deden. Samen met Fleur speelden ze vandaag een vissen estafette. Doordat we vandaag hele andere kinderen hadden dan maandag konden we het spel van afgelopen maandag nog eens herhalen. Afgelopen maandag hadden we gezien dat dit spel het bij de jongere kinderen enorm goed deed dus besloten we om het vandaag nog eens terug te laten komen. Bij dit spel moest je doormiddel van een stok de hoedjes in het midden van het veld opvissen en terug naar jouw startpunt brengen. Welk team heeft er het snelste al hun vissen gevangen? De oudere kinderen speelden vandaag in de pannakooi. Tijdens het spelen in de pannakooi hanteerden we het zelfde systeem als de dinsdag. Win je dan blijf je staan, verlies je dan ga je eruit. Kinderen worden altijd extra enthousiast als ze iets groots zien staan zoals een opblaasbare pannakooi. Maar ook worden kinderen enthousiast als er alleen al een grotere activiteit op het veld klaar staat. Doordat we dit enorm goed merken bij de kinderen zorgen wij er altijd voor dat de activiteit al klaar staat voordat de kinderen het veld op gaan.

    

Vrijdag 10 november 2023

Vandaag was het weer een regenachtige dag. Dat betekend dat we het juiste moment op proberen te zoeken om toch naar buiten te kunnen. Zodra het vandaag droog was gingen we naar buiten toe en speelden we een tik spel om de activiteit te starten. Helaas begon het na dit tik spel al snel te regenen waardoor we gauw naar binnen gingen om te schuilen voor de regen. Omdat wij in onze prachtige kantine van Oirschot vooruit enorm veel ruimte hebben besloten we om het volgende spel binnen te doen. Nadat we alle tafels aan de kant geschoven hadden speelden we het leuke clicks spel binnen. Bij dit spel maakt de spelleider een figuur van clicks. Dit figuur mogen de kinderen in het begin nog niet zien. vervolgens maak je twee teams die allebei een startpunt hebben. Een teamspeler mag naar de spelleider toe rennen om het figuur te bekijken en vervolgens een clicks stukje mee terug nemen. Vervolgens gaat een ander team lid rennen om ook het figuur te bekijken en een stukje clicks mee te nemen. Welk team heeft er als eerste het clicks figuur van de spelleider nagemaakt? Zo zie je maar weer dat je met genoeg creativiteit ook sommige activiteiten die je normaal gesproken buiten zou doen ook binnen kunt doen.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches