Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pacman, rupsenparcours en bommetje in week 12-2023

Maandag

Regelmatig proberen we nieuwe dingen uit op onze BSO, maar dat betekent natuurlijk niet dat de wat meer gangbare spelletjes worden overgeslagen. Vandaag hadden we een groepje dat graag voetbalt en dat is natuurlijk ook super leuk! Eerst speelden we een partijtje met twee teams tegen elkaar, even later was het ieder voor zich tijdens het blokjesvoetbal. Brian met zijn achtergrond bij P.S.V. en NEC en Rudi die al jarenlang trainingen geeft bij Oirschot Vooruit samen… dan is een middagje voetballen natuurlijk een activiteit die soepel verloopt. Het enige wat niet meewerkte was het weer, maar gelukkig geven onze kinderen daar niet zoveel om. We speelden gewoon door, uiteindelijk als verzopen katjes.

 

Dinsdag

Voordat we aan een spel beginnen, doen we vaak een warming-up. Dit keer speelden we kat en muis, waarbij we lintjes uit elkaar broek moesten trekken in plaats van elkaar te tikken. Daarna was het tijd voor balletje over. In tweetallen gooien we de bal naar elkaar en proberen we het veld over te steken, maar er is één regel: je mag niet lopen met de bal. Het is dus belangrijk om met elkaar te communiceren en samen te werken. Tenslotte hadden we een rupsenparcours, waarbij we eerst over allerlei obstakels moesten klimmen voordat we de bal aan elkaar mochten doorgeven. Dat doorgeven deden we in een rijtje en over elkaar hoofd, waardoor we dus samen een rups vormden.

 

Woensdag

Een wat langere dag bij Sportstuif omdat sommige kinderen op deze dag al om 12.30 uur uit zijn. Samen eten we dan boterhammen, waarna we nog even tijd hebben voordat de rest komt. Vandaag was het erg slecht weer, dus keken we een filmpje op groot scherm. Op onze buitenschoolse opvang hebben we ook dat soort mogelijkheden want ook al richten we ons op sport en spel, soms is het fijn om even tot rust te komen. Deze rust was van korte duur want toen iedereen werd opgehaald, gingen we naar buiten voor een potje fopbal. Hierbij staat er één kind in het midden en de rest met de handen op hun rug er omheen. Het middelste kind gooit de bal naar de anderen, maar kan ook net alsof doen. Als je dan beweegt, ben je af. Vang je hem? Dan mag jij in het midden. Een leuk spel dus waarbij je goed moet opletten! De dag was nog niet voorbij en dus hadden we nog tijd voor een potje Pacman: de spookjes proberen de Pacmans te tikken terwijl zij alle hoedjes in het veld aan het omdraaien zijn.

 

Donderdag

Wederom startten we de dag met een opwarmspelletje. Tijdens de kegelroof moet het ene team de kegels naar hun eigen vak brengen, terwijl de anderen moeten proberen hen te vangen. We spelen op onze sportieve BSO veel van dit soort spelletjes, waarbij niemand hoeft te wachten. Zodoende staat er niemand stil en zijn we allemaal tegelijk bezig met het spel. Het volgende spel op de planning was bommetje, een soort variant op het ‘Ik hou van Holland’ spel. Een bal moet zo snel mogelijk doorgegeven worden, omdat deze na dertig seconden ‘ontploft’. Als je de bal dan in je handen hebt, ben je af en de laatste die overblijft wint. Oja, we bouwden vandaag ook nog een héle hoge toren van Kapla.

 

Vrijdag

De aankomende activiteiten beginnen steeds meer vorm te krijgen. Ons 1-jarig jubileum vieren we tijdens de eerste week van de meivakantie. Tijdens die week is de BSO toegankelijk voor alle kinderen en mogen zij met ons meespelen. Ook gaan we in april starten met gratis peutergym én vrijdagmiddagactiviteiten! Dit soort activiteiten communiceren we met jullie via Facebook en Instagram. De inschrijvingen lopen via Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches