Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pacman, Just dance en heel veel Halloween in week 43-2023

Maandag 23 oktober 2023

Wat in de ochtend begon met regen, veranderde gedurende de dag in een zonnetje. Doordat het weer lekker was hebben we de gehele middag buiten gespeeld. Kinderen houden ervan om op onze BSO in de zelf gemaakte hut te spelen, klimmen en klauteren blijft altijd leuk!

Nadat we heerlijk fruit hadden gegeten, gingen we naar buiten toe voor de activiteiten. We begonnen met een reflex spelletje genaamd hoofd, schouder, knie, hoedje. Bij dit spel heb je tweetallen tegenover elkaar staan met in het midden een hoedje. Op commando doen ze wat jij zegt, zo kan het zijn dat jij schouder zegt en dan moeten ze de schouders aantikken. Zodra er hoedje genoemd word moeten de kinderen zo snel mogelijk het hoedje pakken. Wie is er het snelst en pakt het hoedje? We werkten hier ook met een doorschuif systeem. Verlies je? Dan schuif je een plekje terug en win je dan ga je een plekje naar voren. Door dit systeem toe te passen houden we het spel voor de oudere kinderen ook leuk omdat er een winnaar uit komt.

Vervolgens gingen we door met het volgende spel genaamd Packman. Bij dit spel hebben we een groot vak met verschillende routes uitgezet die de spelers kunnen volgen. Op deze routes liggen lintjes en ringen die als punten tellen. In het midden van het vak staat een vierkant waar de spookjes in zitten die de andere spelers proberen te tikken zodra ze over de paden lopen. Door middel van een doordraai systeem toe te passen komt iedereen aan de beurt om spookje te zijn. Wie lukt het om uiteindelijk de meeste punten te verzamelen?

 

Dinsdag 24 oktober 2023

Vandaag stond er een spel op de planning dat we al eens vaker gespeeld hadden maar dan met een paar aanpassingen. We starten de activiteit gezamenlijk met poort tikkertje. Bij dit spel moet je zodra je getikt bent met de benen open gaan staan als een poortje. Zodra een andere speler er doorheen kruipt, mag je weer mee doen. Na dit korte tikspel gingen we verder met de volgende activiteit. We splitsten de groep in twee kleinere groepen die ingedeeld zijn op leeftijd. Dit doen we zodat beide groepen het spel op hun eigen niveau kunnen spelen. Vandaag gingen we namelijk kickbal spelen. Dit is een super leuk spel dat lijkt op slagbal. Het grootste verschil is dat je bij kickbal de bal het veld in schopt en bij slagbal sla je de bal het veld in. De oudere kinderen speelden dit spel op een groter veld en met een brandpunt naast de plek waar de bal geschopt word. Om het voor de kleinere makkelijker te maken, spelen zij op een kleiner veld en is er in het midden van het veld een vierkant wat als brandpunt geld. Is de bal in dit vak? Dan roepen de kinderen stop en moeten de kinderen die aan het rennen waren stoppen. Dit spel pakt eigenlijk altijd goed uit en het is leuk voor alle kinderen omdat iedereen op hun eigen niveau speelt.

 

Woensdag 25 oktober 2023

Wat een herfstachtig weer was het vandaag. Heel de dag regen waardoor we ervoor gekozen hadden op onze BSO om niet naar buiten te gaan. Maar dat houdt ons niet tegen om er een leuke middag van te maken. We begonnen na het fruitmoment met het spelen van Just Dance op een groot scherm. Hierbij waren de kinderen vrij om te kiezen of ze mee wilden doen of niet. Het ideale van Just Dance is dat de kinderen die niet mee willen doen toch nog muziek hebben om naar te luisteren. We hadden gehoopt dat het mogelijk later op de dag nog droog zou worden maar helaas was dit niet het geval. Ondanks dat we een sport-BSO zijn, hebben we ook rustigere dagen. Omdat het bijna Halloween was hebben we ervoor gekozen om met de kinderen een film te kijken in de sfeer van Halloween: Nightmare before Christmas!

Donderdag 26 oktober 2023

Vandaag stond er iets super leuks op de planning. Op onze sport BSO in Oirschot organiseerden we een Halloweendisco waar alle kinderen uit Oirschot welkom waren. Toen we de kinderen van de BSO hadden opgehaald, gingen we buiten fruit eten want binnen waren ze al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de Halloweendisco. Onze eigen DJ Vince moest natuurlijk wel een mooi plekje krijgen om de laatste hits af te kunnen spelen. Wist je dat hij ook te boeken is voor (kinder-)feestjes en fuiven? Aanrader!

Na het fruit eten zijn we naar het veld gegaan voor een tikspel. We speelden ‘heksje mag ik over varen?’. Bij dit spel staan er twee kinderen in het midden die de heksen zijn. de andere spelers staan op een lijn en zingen: “heksje mag ik overvaren ja of nee, moet ik dan ook geld betalen ja of nee?” De heksjes in het midden zeggen dan op wat voor manier ze moeten oversteken. Ze kunnen bijvoorbeeld zeggen als een kikker, rollend of als een olifantje.

Na het buitenspelen was het tijd om te starten met de Halloweendisco. Langzamerhand kwamen alle kinderen van buitenaf naar de BSO om mee te feesten. Iedereen was super eng verkleed en heeft goed zijn/haar best gedaan om uit te pakken met de kostuums. Tijdens de disco zorgden wij voor wat drinken en wat lekkers. Tijdens deze disco hielden we ook nog eens een stopdans waar iedereen super fanatiek aan mee deed. Bij deze stopdans is er muziek en moet je dansen. Zodra de muziek stopt moet je zo stil mogelijk staan anders ben je af. Het was een geslaagde middag met super veel leuke reacties!

Vrijdag 27 oktober 2023

Vandaag was het een rustige dag op de BSO. De kinderen speelden Just Dance en deden vervolgens buiten nog een tikspel. Daarna regende het helaas waardoor we binnen een film keken. Ondertussen werd op het Kapittelhof onze coole Halloween kraam opgebouwd. We stonden deze vrijdagavond namelijk op de Kids Halloween! Uiteindelijk kwam er bijna 600 kinderen op deze avond af, super gezellig! Er waren verschillende enge kamers waar je doorheen kon lopen waarna je in een disco tent uit kwam. Je kon in deze tent dansen of verder lopen. Ook waren de dansgroepen van Friz dance & fit heel de avond aan het dansen met super goede dansvoorstellingen en was er een Halloween snoepkraam waar de kinderen allerlei griezelig lekkere dingen konden halen. Aan het eind van de route stonden wij vanuit Sportstuif Oirschot met onze kraam. Wij hadden deze kraam versierd met allerlei slingers en enge spinnenwebben. Bij onze kraam konden alle kinderen en ouders gratis ons enge zombie drinken proberen en mochten ze hun snoep mandje vullen met verschillende snoepjes. Het was echt een super leuke en drukke avond, volgend jaar zijn we er graag weer bij. Wil je de foto’s nog eens terug kijken? Dat kan via deze website.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches