Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

NERF-battle, Clics-estafette en de grote oversteek in week 40-2022

Deze week had KC de Linde een studiedag op dinsdag en op woensdag hadden zelf álle scholen van SKOBOS een studiedag! Die dagen waren de kinderen dus de hele dag op onze sportieve BSO, leuk!

We begonnen de week met een parcours. We moesten door hoepels, over hindernissen en over de stippen. Met deze nieuwe spullen kunnen we eindeloos variëren en ontzettend veel verschillende spelletjes spelen. Meestal worden dit soort spullen tijdens de gymlessen op scholen gebruikt, maar wij hebben ze dus ook op de opvang! De kinderen komen telkens ook met nieuwe ideeën, zoals de hoepel draaien en er een soort korf van maken of er doorheen gooien met pittenzakjes. Het kan allemaal!

 

Tijdens de eerste studiedag haalden we het spelletje Kubb weer van stal, op verzoek van de kinderen want die vonden het vorige week zó leuk. Naast het programma wat we bij Sportstuif elke week zelf maken, is er ook ruimte om de kinderen mee te laten denken. Het is tenslotte hun vrije tijd en we willen dat ze daarin zoveel mogelijk dingen kunnen doen die ze leuk vinden! Ook speelden we ‘de grote oversteek’, waarbij we zoveel mogelijk spullen van de ene naar de andere kant moesten brengen, zónder de grond aan te raken. Hoe? Door samen te werken! We vinden het belangrijk dat de kids op onze buitenschoolse opvang leren om sociaal met elkaar om te gaan en elkaar te helpen. Door middel van samenwerkingsspelletjes versterken we deze vaardigheden en worden vriendschappen gesloten!

De tweede studiedag stond in het teken van de NERF-battle, een open activiteit waar ook kinderen die niet op de BSO zitten van harte welkom waren. Dit soort (sportieve) activiteiten bieden we regelmatig aan. Deze zijn te vinden op onze speciale website Samen bij Sportstuif, waar we plaatsen wat we naast onze activiteit op de BSO allemaal nog meer doen in Oirschot, Spoordonk en de Beerzen! Terug naar de NERF-battle; gewapend met pistool en pijltjes én natuurlijk voorzien van een veiligheidsbril, oefenden we eerst om bekertjes omver te schieten. Dat ging goed! Daarna gauw naar buiten om via een parcours ook door hoepels heen te schieten en de andere doelen te raken. Het waaide een beetje hard, wat een extra hindernis was voor de precisie van onze pijlen 😉.
Oja, in de ochtend verzorgden we ook nog een lesje peutergym bij Kinderdagverblijf Wilton's Hof!

 

Zo liep de week alweer op zijn einde, maar niet voordat we een Clics estafette-run hadden gedaan! Na eerst via allerlei hindernissen aan de andere kant van het veld uit te komen, zijn we nog niet klaar. Daar wacht een soort puzzel van Clics die we eerst in elkaar moeten zetten, voordat we terug kunnen. Dit doen we zo snel mogelijk, want de eerste die terug is wint het spelletje. Spannend hoor, rennen en nadenken tegelijk!

Wil jij nou volgen wat we allemaal nog meer doen? Volg ons dan op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alles rondom onze sport-BSO!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches